Risotto cu mazare, creveti si lamaie

Printeaza

Risotto cu mazare, creveti si lamaie

Ingrediente:Risotto cu mazare, creveti si lamaie

  • 400g de creveţi negătiţi, în cochilie, decongelaţi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei chilii roşu, curăţat de sâmburi, jumătate tăiat felii, jumătate tăiat mărunt
  • 1,5l supă de peste
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 300g orez pentru risotto
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 200g mazăre congelată
  • 1 lămâie, zeama si coaja

Mod de preparare:

 

Se curăţă creveţii, păstrând capul şi cochilia. Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare şi se prăjesc cochiliile şi capetele de creveţi cu chilli-ul feliat, până când devin crocante şi îşi schimbă culoarea.

Se toarnă supa, se dă în clocot si apoi se fierbe uşor. Se prepară risotto-ul folosind metoda din stânga (această reţetă nu include şi parmezan), turnând supa, fără cochilii. Odată cu ultima cană de supă se adaugă şi mazărea si creveţii. Se fierbe până când creveţii îşi schimbă culoarea.

Apoi se adaugă chilli-ul tăiat mărunt, zeama de lămâie şi uleiul rămas. Se lasă să se odihnească câteva minute, apoi se serveşte cu coajă de lămâie rasă deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac deseori orez cu creveti, dar nu am facut risotto cu mazare si creveti. Trebuie s-o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.