Risotto cu hribi

Printeaza

Risotto cu hribi din: hribi, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, orez, vin, supa, spanac, parmezan.

Ingrediente:Risotto cu hribi

  • 25 g de hribi uscati
  • 50 g de unt
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 cătel de usturoi pisat
  • 200 g de ciuperci champignon feliate
  • 150 g orez pentru risotto
  • 1 pahar de vin alb
  • 750 ml supă de legume, adusă la punctul de fierbere şi lăsată să clocotească la foc mic
  • 100 g de spanac spălat şi tocat
  • parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se înmoaie hribii într-o cană de apă fiartă timp de 10 minute. Se scurge lichidul printr-o sită pentru a îndepărta orice pietricele şi se păstrează pentru risotto.

Se toacă hribii în bucăţi mari. Se încinge untul într-o cratiţă mare şi puţin adâncă; se prăjesc ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Se adaugă ciupercile champignon şi se prăjesc 5 minute, apoi se adaugă hribii, orezul şi se amestecă.

Se adaugă vinul şi se lasă până când se absoarbe. Se adaugă treptat supa şi lichidul în care au fost înmuiaţi hribii, amestecând până când orezul se înmoaie, dar este încă puţin tare. Se adaugă spanacul şi se lasă până se înmoaie.

Se serveşte cu puţin parmezan presărat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.