Risotto cu dovleac si salvie

Printeaza

Risotto cu dovleac si salvie

Ingrediente:Risotto cu dovleac si salvie

  • 1 kg dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţele
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de salvie, jumătate din frunze tăiate mărunt, jumătate lăsate întregi
  • 1,5l supă de legume
  • 50g unt
  • 1 ceapă, tăiată fin
  • 300g orez pentru risotto
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 50g parmezan, ras fin

Mod de preparare:

Inainte de a prepara risotto-ul, se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se amestecă dovleacul cu 1 lingură de ulei şi salvia tăiată mărunt, apoi se pune într-o tavă şi se coace până devine maroniu şi moale.

Cât se coace dovleacul, se prepară risotto-ul ca în reţeta de bază. Intre timp, se călesc frunzele întregi de salvie în puţin ulei până devin crocante, apoi se pun pe hârtie de bucătărie. Când dovleacul s-a copt, se pasează jumătate din cantitate într-un piure, iar cealaltă jumătate se lasă cum este.

Când risotto-ul este aproape gata, se adaugă piureul de dovleac, parmezanul şi untul, se amestecă şi se lasă să se odihnească câteva minute. Se serveşte cu bucăţi de dovleac copt şi frunze crocante de salvie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac des risotto, imi place. Este un fel usor si rapid de preparat. O sa pregatesc aceasta reteta de risotto cu dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.