Risotto cu clementine caramelizate

Printeaza

Risotto cu clementine caramelizate din: lapte, zahăr pudră, unt, orez risotto, lapte condensat sau smântână, clementine, zahăr granulat, brandy.

 

Ingrediente:

  • 600 ml lapte
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 1 bucăţică de unt
  • 175 g orez risotto
  • aprox. 200 ml lapte condensat sau smântână

Pentru clementine:

  • 6 clementine
  • 100 g zahăr granulat
  • 2 linguri cu brandy

Mod de preparare:

Curăţă dementinele de coajă şi nevuri.Taie coaja de la 2 clementine în şuviţe subţiri.

Lasă restul deoparte pentru risotto.

Dizolvă zahărul pe focîn 4 linguri de apă.

Fierbe câteva minute, fără să mai amesteci, până când siropul are culoarea chihlimbarului, la tigaia de pe foc.

Amestecă brandy cu 4 linguri de apă şi fierbe cojile de clementine uşor, timp de 10-15 minute, până se înmoaie.

Adaugă dementinele întregi şi fierbe 2 minute, întoarce-le şi fierbe-le încă 2 minute.

Scoate-le cu o spumieră într-un castron şi toarnă şi siropul.

Pentru risotto, fierbe laptele, coaja de la 2 clementine şi zahărul, timp de 10 minute.

Topeşte untul într-o tigaie, pune orezul şi prăjeşte-l 2 minute.Toarnă laptele şi fierbe timp de 20-30 de minute, amestecând.

Lasă deoparte timp de 5 minute, apoi adaugă laptele condensat.

Pune risotto în farfurii, iar deasupra aşază câte o dementină şi toarnă puţin sirop.

Risotto cu clementine caramelizate

Risotto_cu_clementine_caramelizate

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.