Risotto cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Risotto cu ciuperci si verdeata din: orez, ciuperci, vin, smantana de soia, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Risotto_cu_ciuperci_si_verdeata

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 250 g ciuperci albe proaspete
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml smântână de soia
  • 2 cuburi concentrat de legume
  • o ceapă
  • pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se taie mai mari şi se călesc în ulei. Se lasă 3 minute şi li se adaugă pătrunjelul. Se presară cu sare şi se lasă deoparte.

Se clocoteşte un litru de apă şi se face supa din cele două cuburi de concentrat. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. I se adaugă orezul, se lasă 2 minute şi apoi se stinge cu vin.

După ce orezul a absorbit tot vinul, se începe adăugarea supei, doar câte un polonic şi se lasă la fiert. Se procedează aşa până la terminarea supei.

Se adaugă apoi smântână de soia şi ciupercile şi se mai lasă 2 minute pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.