Risotto cu ciuperci şi parmezan
PrinteazaRisotto cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci, ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si parmezan.
- 6 ceşti cu supă de pui
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri
- 2 cepe mici, tocate mărunt
- 1 1/2 cană cu orez Arborio
- 1/2 cană cu vin alb, sec
- sare după gust
- piper proaspăt măcinat
- 3 linguri de frunze tocate mărunt de arpagic
- 4 linguri cu unt
- 1/3 cană cu parmezan răzuit
Mod de preparare:
Încălzeşte supa la foc mic. Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mediu-iute. Adaugă ciupercile şi prăjeşte-le până devin moi, aproximativ 3 minute. Scoate-le şi lasă-le deoparte, împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o. Adaugă o lingură de ulei de măsline în tigaie şi adaugă ceapa, pe care o căleşti 1 minut.
Adaugă orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de 2 minute. Când orezul a căpătat o culoare aurie, toarnă vinul şi amestecă până când este complet absorbit. Adaugă o jumătate de ceaşcă de supă şi amestecă până este complet absorbită de orez.
Continuă să adaugi câte o jumătate de ceaşcă, amestecând continuu, timp de 15 – 20 de minute, până ce orezul este al dente. Ia de pe foc şi adaugă ciupercile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, untul, frunzele de arpagic şi parmezanul. Asezonează cu sare şi piper după gust.
Risotto cu ciuperci şi parmezan
Pofta buna!
Bun, bun. im place cum arata
Am mancat si eu o data risotto cu ciuperci, dar nu aveau parmezan…
Imi place cu arata acest risotto
Simplu si bun, si mie imi place
Si mie imi place