Risotto cu ciuperci proaspete
PrinteazaRisotto cu ciuperci proaspete din: ciuperci, orez, unt, ulei, ceapa, sare, piper.
- 400 g ciuperci proaspete
- 275 g orez cu bob rotund, special pentru risotto
- 75 g unt
- un litru supă de legume
- sucul de la 1/2 de lămâie
- 2 linguri ulei
- o ceapă mică
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie ciupercile curăţate şi se stropesc cu sucul de lămâie. Se topeşte o treime din cantitatea de unt şi se călesc ciupercile, apoi se lasă deoparte.
In restul de unt şi ulei se căleşte ceapa, se adaugă orezul, apoi ciupercile şi se toarnă câte un polonic din supa caldă. Se lasă să se evapore şi apoi se adaugă din nou supă, polonic cu polinic, până la epuizare.
La final, se potriveşte gustul de sare si piper.
Risotto cu ciuperci proaspete
Pofta buna!