Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

Printeaza

O reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare, morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline.

Ingrediente:Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

  • piper roşu
  • sare
  • 2 bucăţi morcov
  • 200 grame mazăre boabe
  • 50 grame parmezan
  • 50 grame rucola
  • 6 caise uscate
  • 6 creveţi black tiger întregi
  • 2 pahare vin alb, sec
  • 2 capete de peşte
  • 200 grame orez
  • 1 căţel usturoi
  • 1 ţelină
  • 2 bucăţi ceapă albă
  • 100 grame unt
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Curăţă creveţii. Păstrează capetele şi adăugă-le într-o oală alături de cele două capete de peşte, morcovii, o ceapă, sare, piper şi apă. Pune oala la fiert. Pune apă la fiert într-un alt vas. Toarnă în apă clocotită mazărea cu puţină sare. După ce s-a fiert, pune mazărea în blender cu o parte din apa în care a fiert. Se pasează până se formează un sos gros.

Pune pe foc o tigaie cu ulei de măsline şi puţin unt. Adaugă ceapă, usturoi şi ţelină tocate mărunt şi căleşte-le la foc foarte mic circa 10 minute, cu capac. Când legumele s-au înmuiat, adăugă orezul şi măreşte flacăra. Când orezul devine transparent, adaugă vinul amestecând continuu.

Alcoolul se va evapora dând orezului un gust plăcut. După ce orezul a absorbit vinul, adaugă primul polonic de supă de peşte strecurată şi un praf de sare. Micşorează flacăra şi adaugă supă în continuare, polonic cu polonic. Asta va dura cam 15 minute maximum.

Taie 3 dintre creveţi şi pune-i într-o tigaie încinsă cu unt şi puţin ulei de măsline. Imediat cum au prins culoare adăugă creveţii la risotto-ul din cealaltă tigaie, amestecând puţin. Verifică dacă mai este nevoie de sare şi piper.

Spălă şi taie rucola. Taie caisele cubuleţe. Adaugă-le, alături de rucola, în tigaia ce a fost luată de pe foc. Adaugă acum şi puţin parmezan ras. Lasă 2 minute la odihnit, timp în care sotezi restul de creveţi întregi în unt. Serveşte preparatul cât mai repede astfel încât risotto-ul să-şi păstreze textura cremoasă.

Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.