Risoto cu ficat

Printeaza

Risoto cu ficat 

Ingrediente:Risoto cu ficat

  • 1 1/2 ceaşcă orez
  • 3 linguri unt
  • 4 ceşti zeamă de carne
  • 200 g ficat
  • unt proaspăt cât o nucă

 

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte orezul ca mai sus, se taie în bucăţele mici ficatul şi se înăbuşă cu puţin unt, fără însă să se usuce. Când orezul este fiert, se adaugă puţin unt proaspăt, se aşază într-o formă de tablă unsă cu unt, de preferinţă cu gaură la mijloc.

Se pune apoi ficatul, după ce a fost sărat cât trebuie, apăsându-l puţin cu lingura, astfel încât să intre în orez. Se dă câteva minute la cuptor, apoi se răstoarnă pe farfurie. Se serveşte cu sos de roşii sau de ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.