Rinichi de vaca cu ciuperci
PrinteazaRinichi de vaca cu ciuperci
- 500 g rinichi
- 125 g unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă bulion de roşii
- 1 lingură făină
- 3/4 pahar vin
- 5 ciuperci mari
- 1 ceaşcă zeamă de carne
Mod de preparare:
Tăiem rinichiul în cuburi sau în felii şi îl opărim cu apă clocotită.
Tocăm mărunt o ceapă şi o prăjim uşor cu unt într-o tigaie. Cînd ceapa s-a muiat, adăugăm bucăţile sau feliile de rinichi, amestecand bine. Punem făina şi bulionul de roşii şi amestecăm.
Cînd s-a prăjit rinichiul, căpătînd o aromă plăcută, turnăm vin alb, bulion de carng (sau apă fierbinte) şi puţină zeamă de ciuperci. Lăsăm rinichiul să fiarbă pe plită pînă scade sosul, amestecand din cînd în cand, ca să nu se prindă mancarea de fundul vasului.
Alegem ciuperci frumoase, le curăţăm şi le opărim în apă clocotită. Le scoatem din apă şi le tăiem în felii subţiri. Apoi le punem peste rinichi. Turnăm zeamă de carne, concentrată. Amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă 1 oră la foc viu.
Servim cu cartofi prăjiţi sau cu paine prăjită.
Pofta buna!