Rinichi de vaca cu ciuperci

Printeaza

Rinichi de vaca cu ciuperci 

Ingrediente:Rinichi de vaca cu ciuperci

  • 500 g rinichi
  • 125 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă bu­lion de roşii
  • 1 lingură făină
  • 3/4 pahar vin
  • 5 ciuperci mari
  • 1 ceaşcă zeamă de carne

 

Mod de preparare:

 

Tăiem rinichiul în cuburi sau în felii şi îl opărim cu apă clocotită.

Tocăm mărunt o ceapă şi o prăjim uşor cu unt într-o tigaie. Cînd ceapa s-a mu­iat, adăugăm bucăţile sau feliile de ri­nichi, amestecand bine. Punem făina şi bulionul de roşii şi amestecăm.

Cînd s-a prăjit rinichiul, căpătînd o aromă plăcută, turnăm vin alb, bulion de carng (sau apă fierbinte) şi puţină zeamă de ciuperci. Lăsăm rinichiul să fiarbă pe plită pînă scade sosul, amestecand din cînd în cand, ca să nu se prindă manca­rea de fundul vasului.

Alegem ciuperci frumoase, le curăţăm şi le opărim în apă clocotită. Le scoatem din apă şi le tăiem în felii subţiri. Apoi le punem peste rinichi. Turnăm zeamă de carne, concentrată. Amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă 1 oră la foc viu.

Servim cu cartofi prăjiţi sau cu paine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.