Rinichi cu sos picant şi spanac

Printeaza

Rinichi cu sos picant şi spanac din: rinichi de porc, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, ardei iute, ceapa, spanac, lapte, branza de vaci, cartof, ulei, unt, dafin, sare, piper, vin alb sec.

Ingrediente:Rinichi_cu_sos_picant_si_spanac

  • 600 g rinichi de porc
  • 3 cepe rosii
  • 3 ardei grasi
  • 4 rosii
  • un ardei iute mic
  • o ceapa alba
  • 500 g spanac
  • 250 ml lapte
  • 100 g branza de vaci
  • un cartof
  • 200 ml ulei
  • 50 g unt
  • dafin
  • sare
  • piper
  • vin alb sec

 

Mod de preparare:

Cartoful se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ceapa albă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi cartoful două minute şi se adaugă spanacul tocat mărunt.

Se călesc două minute, se adaugă laptele şi brânza, se condimentează, se toarnă puţină apă şi se fierb 15 minute. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Cepele roşii se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în jumătate din uleiul de floarea-soarelui împreună cu ardeii graşi şi ardeiul iute, frunza de dafin, sarea şi piperul.

Se fierb până începe să se  îngroaşe sosul, se pasează şi se păstrează la cald. Uleiul rămas se încinge într-o cratiţă, se aşază felii de rinichi condimentate şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii. Se scot pe farfurii, se pune alături spanacul prăjit, se toarnă sosul şi se servesc imediat.

Ca sa aiba un gust mai bun, rinichii se tin trei ore la rece, in vin alb sec.

Rinichi cu sos picant şi spanac

Rinichi_cu_sos_picant_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.