Rinichi cu sos de mustar

Printeaza

Rinichi cu sos de mustar 

Ingrediente:Rinichi cu sos de mustar

  • 2 rinichi de viţel
  • 1 lingură unt topit
  • 50 g unt proaspăt
  • 1 păhărel vin
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă de pieliţe doi rinichi de viţel, se spală şi se usucă cu o cârpă. Se lasă întregi. Se înfierbântă într-o tavâ o lingură bună de unt şi se pun rinichii să se rumenească la foc iute, pe ambele părţi.

Se sărează. Se pot pune şi în cuptor, dacă acesta este bine încins. Se ţin circa 20 minute, astfel încât rinichii să nu fie nici prea fripţi, nici în sânge.

Se scot pe o farfurie fierbinte, se taie iute felii subţiri şi se acoperă cu altă farfurie fierbinte. Se ţin la cald, dar numai câteva minute, până ce se pregăteşte sosul.

Din timp se pregătesc la îndemână vinul, muştarul subţiat cu puţin vin, 2 -3 bucăţele de unt proaspăt cât o nucă, o linguriţă de pătrunjel verde tocat, o linguriţă de zeamă de lămâie.

După ce s-a scos rinichiul, se toarnă în tavă vinul şi se lasă să dea câteva clocote, în timp ce se taie rinichiul.

Se adaugă în sos muştar, unt, pătrunjel, lămâie, sare, piper. Nu trebuie să fiarbă. Se toarnă peste rinichi.

Se serveşte fierbinte, cu bucăţele de pâine prăjită în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O bunatate! Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.