Rinichi cu felii de mamaliga

Printeaza

Rinichi cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare, piper, ulei, usturoi si rosii.

Ingrediente:Rinichi_cu_felii_de_mamaliga

  • 4 rinichi de porc
  • miere
  • o lingura cu menta
  • o lingura cu coriandru
  • 500 ml vin rosu demisec
  • o crenguta de cimbru
  • doua frunze de dafin
  • 480 ml lapte dulce
  • 130 g malai
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • usturoi
  • rosii

 

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert într-o oală împreună cu mălaiul, o linguriţă cu sare şi piper după gust. Se adaugă două linguri cu ulei, parmezanul dat pe râzătoare, se amestecă şi după ce a fiert mălaiul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Când s-a răcit se taie pătrate sau dreptunghiuri şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Rini¬chii se spală bine, se pun într-un bol, se presară menta şi coriandrul, frun¬zele de dafin, sare, piper şi cimbru. Se toarnă puţin ulei şi o lingură cu miere, vinul roşu şi se amestecă, se acoperă cu folie ali¬mentară şi se introduc la rece minimum două ore.

Se pune totul într-o tavă, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce sosul scade şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se scot rinichii pe un tocător, se taie felii, se servesc alături de feliile de mămăligă calde şi sosul din tavă strecurat. Se servesc ca atare, cu mujdei sau o salata rin rosii coapte cu usturoi si cimbru.

Rinichi cu felii de mamaliga

Rinichi_cu_felii_de_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.