Rigatoni cu ton

Printeaza

O reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana, feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline.

Ingrediente:Rigatoni cu ton

  • 500 g paste rigatoni (tuburi)
  • 2 cutii cu ton bucati in suc propriu
  • 1 cutie mica de mazare
  • 200 g smantana pentru gatit
  • 150 g feta
  • 50 g cascaval ras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu ulei de masline

 

Mod de preparare:

Pentru sos, căleşte usturoiul zdrobit în ulei încins. Ai grijă să nu-l arzi, deoarece capătă un gust amar! Toarnă smântână, lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă brânzeturile.

Amestecă până se topesc toate şi obţii o compoziţie omogenă, la de pe foc şi ţine vasul la cald.

Intre timp, fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-le şi căleşte-le cu mazărea şi bucăţile de ton, scurse şi ele, în untul înfierbântat.

Ţine totul pe foc ca să se întrepătrundă aromele şi răstoarnă sosul de brânză deasupra. Lasă budinca la cuptor până când capătă o crustă crocantă. Serveşte imediat, alături de un pahar cu vin aromat.

Rigatoni cu ton

Rigatoni cu ton

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.