Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de ricotta coapta cu:oua, parmezan, rosii, masline negre, ulei de masline, otet, zahar tos, usturoi, busuioc.

Ingrediente:Ricotta_coapta_cu_parmezan_si_salata_de_rosii_masline_si_busuioc

  • 3x250g cutii de ricotta
  • 2 ouă
  • l00g parmezan, ras fin
  • 4 roşii mari – dacă sunt de culori diferite, vor arăta minunat
  • 1 mână de măsline negre de calitate, fără sâmburi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 1/4 linguriţă de zahăr tos
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 legătură mică de busuioc, doar frunzele

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C. Se bat ouăle cu ricotta, se adaugă cea mai mare parte din parmezan, apoi se asezonează după gust. Se întinde hârtie de copt într-o formă de copt cozonac de 900g, apoi se răstoarnă amestecul de ricotta în formă.

Se nivelează partea de deasupra şi se presară ce a mai rămas din brânză. Se lasă la copt 35 de minute sau până se încheagă şi se face aurie. Se lasă să se răcească, apoi se scoate din formă.

Se taie roşiile în felii groase, apoi se taie mare măslinele. Se amestecă uleiurile de măsline, oţetul, zahărul, usturoiul, măslinele şi condimentele. Chiar înainte de a servi, se taie mare câteva frunze de busuioc şi se amestecă mare parte din el cu dressingul.

Pentru a servi, se taie ricotta şi se aşază pe farfurii. Se amestecă roşiile cu mare parte din busuioc şi puţin dressing. Se pun alături de ricotta, se stropesc cu dressing şi se presară cu busuiocul rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.