Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)

Printeaza

Va prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii ianuarie!

Retete

Reteta zilei: Porumb prajit cu legume

O reteta delicioasa de porumb prajit cu legume din: unt, boabe de porumb, ceapa, ardei , ardei iute, usturoi, maioneza, branza, sare si piper si ardei rosu. Ingrediente:      2 linguri. unt nesărat      2 cesti de boabe de porumb (proaspete sau congelate)      2 cepe tocate      2 cani de ardei roşu tocat      […]

Reteta zilei: Midii cu unt

O reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2 […]

Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati

O reteta delicioasa de pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati din: ulei de susan, supa de pui, sos de soia, otet de orez, zahar, chili, ulei de rapita, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, caju si orez basmati. Ingrediente: 4 lingurite ulei de susan 1 cană […]

Reteta zilei: Supa de cartofi cu rozmarin

O reteta delicioasa de supa de cartofi cu rozmarin din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, apa, unt, faina, lapte, branza feta, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline 1 ceapa medie 1 căţel de usturoi 5 cartofi mari supa de legume 1 / 2 cană apă 3 […]

Reteta zilei: Crap cu rosii cherry

O reteta delicioasa de crap cu sos cherry din: crap, rosii cherry, otet, ulei, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boia, sare si piper. Poate te intereseaza si File de peste cu sos si orez brun Ingrediente: 1 crap proaspat 500 g rosii cherry 3-4 linguri cu otet 2 linguri ulei 200 […]

Reteta zilei: Creier pane cu legume

O reteta delicioasa de creier pane cu legume din: creier de porc, oua, faina, ulei, dovlecei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, ardei iute, busuioc, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1 kg creier de porc 4 oua faina ulei pentru prajit 2 dovlecei 2 cepe rosii 2 legaturi ceapa verde 2 cartofi 1 ardei […]

Reteta zilei: Muraturi prajite cu oua si mamaliga

O reteta delicioasa de muraturi prajite cu oua si mamaliga din: muraturi taranesti, ceapa, muschi file, oua, branza si mamaliga. Ingrediente: muraturi taranesti 2 cepe 300 gr muschi file 4 oua branza rasa mamaliga     Mod de preparare: Muraturile, ceapa si muschiul file se toaca marunt si se calesc in ulei. Cand ceapa devine  […]

Reteta zilei: Rulouri cu spanac si cascaval

O reteta delicioasa de rulouri cu spanac si cascaval din: carne de porc, spanac, cascaval, morcovi, ardei, pastarnac, praz, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 7-8 bucati de carne porc 2 legaturi spanac cascaval ras 2 morcovi 2 ardei 1 pastarnac 1 fir praz marar si patrunjel pentru ornat sare piper   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu glazura de zahar brun

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu glazura de zahar brun din: cotlete de porc, bacon, praf de chili, boia de arde iute, sare, piper negru, chimen, scortisoara, zahar brun, faina, otet de mere si praf de mustar. Ingrediente: 3 cotlete de porc cu os 5-6 bucăţi de bacon 1/2 lingurita praf de chili […]

Reteta zilei: Salata de morcovi salbatici

O reteta delicioasa de salata de morcovi salbatici din: morcovi, migdale, usturoi, seminte de struguri, ardei ou, otet, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: morcovi sălbatici ½ migdala, opţional 4 catei de usturoi, decojiti ulei de seminte de struguri 2 ardei 1 galbenus de ou 1 lingurita otet Suc de lamaie, proaspat stors Sare […]

Reteta zilei: Paste cu trufe

Variantă sofisticată a unei cine, pastele cu trufe pot reprezintă o alternativă ieşită din tipare a meniului de sărbătoare tradiţională (Paşte, Crăciun, Revelion).  Sunt uşor de preparat şi se servesc cu un vin cu puternică textură de trufe sau de alune. Aprecierile vor fi positive si laudative!   Ingrediente: Un pachet de paste cu trufe […]

Reteta zilei: Frigarui

Aproape oricine ştie ca succesul unui picnic este asigurat de frigărui si mititei. Dacă micii nu-s agreaţi însă de toată lumea, frigăruile reuşesc sa întrunească aprecieri aproape generale. Ele reunesc savoarea şi aspectul pe un băţ, dar şi gustul deosebit şi amuzamentul preparării. Fiind versatile, frigăruile se pot servi atât la un prânz pretenţios, cât […]

Reteta zilei: Cordon Bleu (varianta)

Bucătarii au secretele lor personale in prepararea acestui fel de mâncare foarte apreciat. O variantă uşor de preparat şi totodată plină de arome de vă va lăsa gura apă: Poate te intereseaza si: Cordon bleu cu piept de curcan Cordon bleu din vinete cu bacon Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi   Ingredinete pentru […]

Reteta zilei: Budinca de paste

Alternativa grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa. Poate te intereseaza si: Budinca de paste cu ton Budinca de paste cu pui si broccoli Budinca de paste cu branza si legume coapte   Ingrediente: O mână de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.