Reteta zilei: Sos tartar

Printeaza

Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.

Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este capitala unei regiuni cu acelasi nume din Azerbaidjan.

Sos tartar

Ingrediente:

  • 1 cana maioneza
  • 1 cana castraveti murati tocati marunt
  • 1 lingura marar sau patrunjel tocat fin
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 linguri ceapa tocata marunt (optional)

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pune maioneza, se adauga sucul de lamaie, mararul, zaharul, castravetii, piperul si ceapa. Se amesteca foarte bine  toate ingredientele.n

Sos tartar

Sosul tartar se serveste rece, cu fileuri, crochete sau chiftele de peste.

Sos tartar

De asemenea, se potriveste cu carne de pasare fripta, simplu sau pane.

Sos tartar

Sos tartar

Sos tartar

Pofta buna!


Poate te intereseza si:

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

Sos pesto cu usturoi

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]

Sos de usturoi cu mustar

Sos de macris cu lamaie

 

 

 

Incoming search terms:

  • sos tartar
  • sos tartar reteta
  • reteta sos tartar
  • sos tartar reteta originala

3 comentarii

  1. Foarte bun sosul tartar, imi place mult

  2. da la sosul tartar nu pui sare a? sunt prost

  3. Unul din cele mai bune sosuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.