Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra.

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_04

Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

Ingrediente:

  • 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa
  • 3 oua
  • 5 linguri (75ml) ulei
  • 1 cana (200g) zahar
  • 55g cacao pudra
  • 55g migdale
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100g ciocolata neagra

 

 

 

Mod de preparare:

Daca folositi fasole uscata lasati-o la inmuiat peste noapte in apa rece. Apoi fasolea se fierbe pana se inmoaie aproximativ o ora astfel incat sa se mentina forma boabelor. Fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava (18 x 28cm)  cu hartie de copt.

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_03

Fasolea se paseaza pana se formeaza o pasta moale. Se bat ouale spuma si se adauga peste fasole impreuna cu uleiul,  apoi se pune zaharul, cacao, migdalele, esenta de vanilie si praful de copt.

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_02

Se adauga ciocolata maruntita, se amesteca bine compozitia, dupa care se rastoarna in tava. Se coace timp de 30-35 minute. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in 12 patratele si se serveste pudrata cu cacao.

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_04

Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_03

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort de fasole
  • prajitura cu fasole neagra
  • tort din fasole
  • prajitura cu fasole
  • tort de fasole cu ciocolata
  • fasole desert
  • Tort de ciocolata cu fasole
  • tort cu fasole si ciocolata
  • prajitura neagra
  • tort cu fasole in compozitie

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

  1. X
    5 March 2013 at 11:35

    Interesanta prajitura asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact