Reteta zilei: Legume in aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de legume in aluat din: cartofi, dovlecel, morcovi, ciuperci, ceapa, menta, faina, apa, bicarbonat, ulei, lamaie si sare.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 4 ciuperci
- 1 ceapa
- menta
pentru aluat:
- 500 g faina
- 100 ml apa
- 1 lingurita cu bicarbonat
- 2 linguri cu ulei
- 1/2 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Curata cartofii, morcovii si dovlecelul. Taie legumele in felii potrivit de groase si rumeneste-le in ulei.Scoate-le pe hartie absorbanta.
Separat, cerne faina intr-un castron. Fa in mijloc o adancitura si toarna apa calduta, uleiul, sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Din alut, intinde doua foi potrivit de groase. Intr-o tava unsa cu ulei, asaza o foaie de aluat. Pune apoi in straturi felii de cartof, ceapa, morcov si dovlecel. Presara menta tocata.
Ultimul strat trebuie sa fie de ciuperci. Asaza cealalta foaie si acopera cu folie de aluminiu. Lasa la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. Indeparteaza folia si unge cu ulei. Lasa la cuptor pana prinde crusta, cam zece minute.
Legume in aluat
Pofta buna!