Reteta zilei: Legume in aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de legume in aluat din: cartofi, dovlecel, morcovi, ciuperci, ceapa, menta, faina, apa, bicarbonat, ulei, lamaie si sare.

Legume in aluat

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 4 ciuperci
  • 1 ceapa
  • menta

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Curata cartofii, morcovii si dovlecelul. Taie legumele in felii potrivit de groase si rumeneste-le in ulei.Scoate-le pe hartie absorbanta.

Legume_in_aluat

Separat, cerne faina intr-un castron. Fa in mijloc o adancitura si toarna apa calduta, uleiul, sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Legume_in_aluat_1

Din alut, intinde doua foi potrivit de groase. Intr-o tava unsa cu ulei, asaza o foaie de aluat. Pune apoi in straturi felii de cartof, ceapa, morcov si dovlecel. Presara menta tocata.

Legume_in_aluat_2

Ultimul strat trebuie sa fie de ciuperci. Asaza cealalta foaie si acopera cu folie de aluminiu. Lasa la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. Indeparteaza folia si unge cu ulei. Lasa la cuptor pana prinde crusta, cam zece minute.

Legume_in_aluat_3

Legume in aluat

Legume in aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.