Retete pentru weekend #20

Printeaza

Retete pentru weekend

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii

 

Somon_la_cuptor_cu_fenicul_patrunjel_si_rosii

O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 bulbi…

Read more »

Supa de cartofi cu rosii

 

Supe

O reteta de supa de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii, ceapa, morcov, ulei de masline, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 6 rosii 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa şi mor­covul, călifi-le…

Read more »

Salata caprese cu sos de nuci

 

Retete_3

O reteta de salata caprese cu sos de nuci din: mozzarella, rosii, frunze de busuioc, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 300 g mozzarella 4 rosii bine coapte 100 g frunze de busuioc 50 ml ulei de masline 1 lingura nuci macinate   Mod de preparare: Taiati rosiile si mozzarella in felii aproximativ egale…

Read more »

Picioare de pui în manta de rucola

 

Picioare_de_pui_în_manta_de_rucola

O reteta de picioare de pui in manta de rucola din: picioare de pui, usturoi, mustar, ulei, rucola, salvie, unt, ceapa rosie, lichir de cirese, supa de pui, pasta de tomate, amidon, faina si sare. Ingrediente: 4 picioare de pui 2 catei de usturoi 3 linguri mustar 1 lingura ulei 100 g rucola cateva…

Read more »

Cupe cu fructe de padure

 

Cupe_cu_fructe_de_padure

O reteta de cupe cu fructe de padure din: fructe de padure, capsuni, esenta de vanilie, amaretto, zahar tos, branza de vaci, smantana, zahar pudra si biscuiti amaretto. Ingrediente: 300 g amestec de fructe de padure 100 g capsuni ½ lingurita esenta de vanilie ½ lingurita lichior Amaretto 1 lingura zahar tos 200 g…

Read more »

Pappardelle cu verdeţuri

 

Pappardelle_cu_verdeturi

O reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina, dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pappardelle 1 morcov 1 tulpina de telina 1 dovlecel 100 g mazare 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform…

Read more »

Prajitura Pavlova cu fructe de padure

 

Prajitura_Pavlova_cu_fructe_de_padure

O reteta de prajitura Pavlova cu fructe de padure din: albusuri, sare, zahar tos, amidon, otet de vin alb, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, apa de roze si fructe. Ingrediente: 4 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingurita otet de vin alb 1…

Read more »

Punci de Amaretto

 

Punci_de_Amaretto

O reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao   Mod de preparare: mixam galbenusul cu miere pana cand amestecul devine spumos. Adaugam…

Read more »

Bame cu ardei iute

 

Bame_cu_ardi_-iute.png

O reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper, cimbru, busuioc, orez. Ingrediente: 100 g unt două cepe roşii 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute 800 g bame 4 roşii o lingură…

Read more »

Mămăligă de cartofi

 

Mamaliga_de_cartofi.jpg

O reteta gustoasa de mamaliga cu: cartofi, malai, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 250 g mălai 150 g făină sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu puţină sare. Când au fiert, se scurge trei sferturi din apă şi se pun din…

Read more »

Deserturi gustoase

 

Deserturi_delicioase.jpg

Deserturi gustoase: Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea   O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g…

Read more »

Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

 

Sos_de_zmeura_capsuni_sau_fragi

O reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250 ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după…

Read more »

Salată de prosciutto şi pepene

 

Retete_3

O reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene mic galben 1 pepene mic portocaliu 1 tava de prosciutto di Parma 12 frunze de busuioc ulei de masline zeama de lamaie   Mod de preparare: Cu o lingură cureţi mijlocul de la…

Read more »

Rosii coapte cu busuioc

 

Rosii_coapte_cu_busuioc

O reteta de rosii coapte cu busuioc din: rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g rosii de gradina, bine coapte 1 lingurita frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150 C. Spala bine rosiile, taie-le in jumatati…

Read more »

Tortilla cu dovlecei

 

Tortilla_cu_dovlecei

O reteta de tortilla cu dovlecei din: ulei, ceapa, dovlecei, cartofi, oua si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 dovlecei, taiati felii subtiri 350 g cartofi noi, taiati felii 6 oua, batute 50 g parmezan   Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie non-adeziva. Caleste ceapa 5 min. Adauga dovleceii…

Read more »

Tort de bezea cu zmeura

 

Tort_de_bezea_cu_zmeura

O reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6…

Read more »

Cocktail Yusmalis

 

Cocktail_Yusmalis

O reteta de cocktail yusmalis din: cognac, vermut si grand marnier. Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermut 1,5 cl grand marnier   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca si se servesc intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu o cireasa.

Read more »

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

 

Dulceata_de_dude_negre_si_agrise

O reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie. Ingrediente: 1, 5 kg dude negre 500 g agrise bine coapte 1 kg zahar 2 linguri miere 1 lamaie   Mod de preparare: Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop…

Read more »

Salata de dovlecei cu cimbru

 

Salata_de_dovlecei_cu_cimbru

O reteta de salata de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, cimbru, suc si coaja de lamaie, ulei si fenicul. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati rondele subtiri o jumatate de lamaie, sucul si coaja 1 lingura cimbru uscat 3 linguri ulei 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri   Mod de preparare: Incinge jumatate din ulei…

Read more »

Pangasius cu susan

 

Retete_2

O reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3 linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi peştele porţionat potrivit în…

Read more »

Supa de cartofi dulci si nuca de cocos

 

Supa_de_cartofi_dulci_si_nuca_de_cocos

O reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa! Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete 2 linguri ulei…

Read more »

Salată picantă cu bulgur

 

Salata_picanta_cu_bulgur.png

O reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline, ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde. Ingrediente: 500 g bulgur o cană şi jumătate cu apă o lingură cu pastă de tomate o linguriţă cu pastă de ardei o…

Read more »

Kataif dulce cu nuci

 

Kataif_dulce_-cu_-nuci.png

O reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic, oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un pahar cu ulei un pahar cu lapte dulce rece 100 g amestec de nuci, migdale, fistic 3 ouă 5 rotocoale de paste de kataif 400 g zahăr tos 750 ml apă…

Read more »

Penne cu ton

 

Penne_cu_ton

O reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 300 g ton in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ansoa 2 linguri capere…

Read more »

Miel cu orez

 

Miel_cu_orez.png

O reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare. Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin 200 g…

Read more »

Legume_-murate_umplute.png

O reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi, patrunjel, otet, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verz varză medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel o…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

 

Prajitura_cu_-nuci_-si_-ananas.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare, ananas confiat, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau…

Read more »

Supe delicioase

 

Supe_1.jpg

Supe delicioase : Supa Tom Yum   Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente,…

Read more »

Cupe cu sorbet de mango si zmeura

 

Cupe_cu_sorbet_de_mango_si_zmeura

O reteta de cupe cu sorbet de mango si zmeura din: zahar tos, zmeura, zeama de lamaie, albusuri, mango si lamaie. Ingrediente: 300 g zahar tos 500 g zmeura 4 linguri zeama de lamaie 2 albusuri 2 mango, doar pulpa 1 lamaie, doar zeama   Mod de preparare: Fierbe un sirop din 200 g…

Read more »

Vinete cu paste scoici

 

Vinete_cu_paste_scoici

O reteta de vinete cu paste scoici din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, paste si verdeata. Ingrediente: 2 vinete, taiate cuburi 1 ceapa usturoi 1 conserva rosii 400 g paste scoici verdeta (patrunjel, busuioc)   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pa­chet, le scurgi apoi de apă şi le amesteci cu verdeaţa…

Read more »

Prăjitură cu kiwi

 

Prajitura_cu_kiwi.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amo­niac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr…

Read more »

Tartine cu vinete

 

Tartine_cu_vinete.png

O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de…

Read more »

Pui Shanghai cu piure

 

Pui_Shanghai_-cu_-piure.png

O reteta delicioasa de shanghai cu:piept de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovle­cei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce…

Read more »

Crochete de cod cu legume

 

Crochete_de_cod_-cu_-legume.png

O reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare, porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos de roşii…

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini

 

Risotto_cu_ciuperci_porcini_6

O reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute. 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci…

Read more »

Cartofi cu pui si sos

 

Cartofi_cu_pui_si_sos

O reteta de cartofi cu pui si sos din: arpioare de pui, cartofi, ulei, pasta de ardei, suc de rosii, marar verde, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 6-7 aripioare de pui 750 g cartofi mai mici 50 ml ulei 1 lingura pasta de ardei 1 cana suc de rosii 1 legatura marar verde sare…

Read more »

Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry

 

Spaghetti_cu_dovlecei_si_rosii_cherry

Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry din: spaghete, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 catel de usturoi 50 ml usturoi 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel 2-3 linguri parmezan ras sare piper   Mod de…

Read more »

Cheesecake cu topping de fructe rosii

 

Cheesecake_cu_topping_de_fructe_rosii

O reteta de Cheesecake cu topping de fructe rosii din: blat, ciocolata, branza de vaci, zahar tos, oua, amidon, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura si fructe. Ingrediente: 1 blat de tort – cumparat sau preparat dinainte 50 g ciocolata alba, racita si razuita, plus 50 g topita – intr-un cornet 750 g…

Read more »

Retete culinare: Placinta cu varza

 

Placinta_cu_varza

O reteta de placinta cu varza din: aluat, varza, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 800 g varza noua 3-4 cepe mari 6 linguri ulei sare piper ulei pentru tava   Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în două bucăţi egale. întindeţi o foaie dintr-o bucată şi tapetaţi cu ea fundul…

Read more »

Hering cu paste şi sos de ceapă

 

Hering_-cu_-paste_-si_sos_de_ceapa.png

O reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei de…

Read more »

Grog de ciocolata

 

Grog_de_ciocolata

O reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara, lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…

Read more »

Tartă cu carnaţi şi ceapă

 

Tarta_cu_carnati_si_ceapa

Preincălzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min. Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2 cepe tăiate julien în 15…

Read more »

Ghiveci cu orez si carne de vită

 

Ghiveci_cu_orez_si_carne_de_vita

O reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez, ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Fettuccine cu urda si spanac

 

Fettuccine_cu_urda_si_spanac

O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce….

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

 

Placinta_cu_-dovlecei_-si_-fenicul.png

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un…

Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

 

Pui_cu_-piure_-de_-rosii_-uscate.png

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g…

Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

 

Cartof_cu_hering_si_creveti.png

O reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu…

Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

 

Ciuperci_-pleurotus_-cu_-sos_alb.png

O reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei…

Read more »

Carnati, dovleac si cartofi la cuptor

 

Carnati_dovleac_si_cartofi_la_cuptor

O reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi, dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C….

Read more »

Rulouri picante de şalău

 

Rulouri_picante_de_salau

O reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura)   Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai…

Read more »

Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras

 

Cannelloni_cu_ficatei_de_pui_si_ardei_gras

O reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion…

Read more »

Peste in sos de rosii

 

Retete_3

O reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l…

Read more »

Mini briosa de vara

 

Mini_briosa_de_vara

Mini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 6 linguri…

Read more »

Farfalle cu telina si bacon

 

Farfalle_cu_telina_si_bacon

O reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri parmezan sare piper   Mod…

Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

 

Chiftelute_de_carne_-cu_-naut.png

O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

 

Aripioare_de_pui_prajite_2

O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos…

Read more »

Retete culinare: Plăcintă cu legume

 

Placinta_cu_legume

O reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras 1 lingura unt 2 linguri pesmet ulei sare piper pentru crema: 3 oua 100 g branza nesarata 200 g…

Read more »

Rulouri de aluat cu carnaţi

 

Rulouri_de_aluat_-cu_carnati.png

O reteta delicioasa de rulouri cu: faina, ulei de masline, ou, lapte dulce, drojdie uscata, ceapa, usturoi, carnati semi-afumati, cimbru, sare, piper. Ingredient: 250 g făină 100 ml ulei de măsline un ou 200 ml lapte dulce 4 g drojdie uscată o ceapă un căţel de usturoi 4 cârnaţi semia- fumaţi o linguriţă cu…

Read more »

Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc

 

Fusilli_cu_vinete_ricotta_si_busuioc

O reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 2 vinete mici 300 g ricotta 100 g smantana 70 ml ulei de masline 6-7 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper   Mod…

Read more »

Punci Domenico

 

Punci_Domenico

O reteta de punci domenico din: cappuccino, votca, lichior de plante madicinale, zahar, frisca, ciocolata si cirese. Ingrediente: 4 plicuri de cappuccino granule 2 paharele de lichior cu votca 2 paharele de lichior cu lichior de plante medicinale 1 lingurita de zahar 1 cutie de frisca lichida 2 funze de ciocolata 4 cirese  …

Read more »

Tortelloni cu branzeturi si jambon

 

Tortelloni_cu_branzeturi_si_jambon

O reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de burduf 50 g…

Read more »

Reteta zilei: Salata rece cu noodles

 

Salata_rece_cu_noodles_2

O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca…

Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu portocale

 

Prajitura_-cu_-portocale.png

O reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie…

Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

 

 

O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne…

Read more »

Pizza cu legume şi salată verde

 

Pizza_-cu_-legume_si_-salata_verde.png

O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci…

Read more »

Salată cu somon

 

Salata_cu_somon.png

O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan…

Read more »

Paste cu sos de carne si cimbru

 

Paste_-cu_-sos_-de_-carne_si-_cimbru.png

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă…

Read more »

Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

 

Rigatoni_cu_cârnaciori_si_sos_tomat

O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de…

Read more »

Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă

 

Salată_de_fructe_cu_lămâi_miere_şi_mentă

O reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene, capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu, tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1…

Read more »

Ciorba de pui à la grec

 

Ciorba_de_pui_a_la_grec

O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri…

Read more »

Inghetata cu nuci, alune si mure

 

Inghetata_cu_nuci,_alune_si_mure

O reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta. Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite 100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja de lamaie rasa 10 linguri zahar 50…

Read more »

Iahnie de fasole cu carnati picanti

 

Iahnie_de_fasole_cu_carnati_picanti

Intr-un vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1 ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2 catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu 150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o conserva de…

Read more »

Sos bolognez cu salvie si rozmarin

 

Sos_bolognez_cu_salvie_si_rozmarin

Sos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente:  500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2…

Read more »

Ciorbe delicioase

 

Supasiciorbe.jpg

Ciorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc   O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1…

Read more »

Rulouri cu carnati

 

Rulouri_cu_carnati

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat. Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1 lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de aluat, apoi ruleaza. Unge marginile…

Read more »

Salau in frunze de varza creata

 

Salau_in_frunze_de_varza_creata

O reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2…

Read more »

Tagliatelle cu jambon si usturoi

 

Tagliatelle_cu_jambon_si_usturoi

O reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti…

Read more »

Supa de legume cu bacon

 

Supe_2

O reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper…

Read more »

Sandvisuri cu carnati

 

Sandvisuri_cu_carnati

Frige 15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii, adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu…

Read more »

Sufleu de piersici

 

Retete_3

O reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina   Mod de preparare: zahărul cu sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi…

Read more »

Cotlete cu legume la gratar

 

Cotlete_cu_legume_la_gratar

O reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit…

Read more »

Pui la cuptor, in stil frantuzesc

 

Pui_la_cuptor_in_stil_frantuzesc

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec. Asezonează şi dă…

Read more »

Salata de vara cu telemea

 

Salata_de_vara_cu_telemea

O reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2 cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sau zeama de…

Read more »

Fasole grasa cu piept de porc

 

Fasole_grasa_cu_piept_de_porc

O reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei 100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita…

Read more »

Pulpa de oaie

 

Pulpa_de_oaie

O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50…

Read more »

Tartine la cuptor cu pui

 

Tartine_la_cuptor_cu_pui

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze de mentă,…

Read more »

Supă de salată verde cu iaurt

 

Supe

O reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa, morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Căliţi în ulei ceapa şi…

Read more »

Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde

 

Cotlete_de_berbecut_cu_salata_de_fasole_verde

O reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei…

Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

 

Tarta_-cu_-prune_-si_-fulgi_-de_-ovaz.png

O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă 100 g…

Read more »

Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar

 

Ceafa_cu_vinete_si_ciuperci_la_gratar

O reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2 vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingura boia de ardei dulce…

Read more »

Tarta cu nectarine

 

Deserturi_delicioase

O reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar, gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina 200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit de sare   Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de rondele, iar pe celelalte 4…

Read more »

Rizoto cu ciuperci si pui

 

Rizoto_cu_ciuperci_si_pui

Prăjeşte 1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă 200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2 buc. piept de pui cu 2 linguri…

Read more »

Zamă de frecaţei

 

Zama_de_frecatei

O reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper. Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…

Read more »

Retete pentru gratar: Aripioare picante

 

Aripioare_picante

O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri…

Read more »

Punci de cafea si oua

 

Punci_de_cafea_si_oua

O reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte   Mod de…

Read more »

Rulouri cu ceapa si dovlecei

 

Retete_3

O reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei 100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Pui la gratar, cu portocala

 

Pui_la_gratar_cu_portocala

O reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1…

Read more »

File de peşte cu parmezan

 

File_-de_-peste_-cu_-parmezan.png

O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă…

Read more »

Sos foarte picant

 

Sos_foarte_picant

O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei…

Read more »

Mancare de legume

 

Mncare_-de_-legume.png

O reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.