Retete pentru weekend #19

Printeaza

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend

Lasagna cu vita

 

Lasagna_cu_vita

O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, telina, morcov, nucsoara, vin alb sec, rosii in sos, cascaval, oregano, piper, sare, unt, faina, sare si lapte. Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 1 lingura cu ulei de masline…

Read more »

Plăcintă cu urdă si verdeaţă

 

Retete_1

O reteta de placinta cu urda si verdeata din: foi de placinta, urda, oua, marar, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de urda 6 oua 3 legaturi de marar 2 legaturi de ceapa verde sare ulei pentru uns foile si tava   Mod de preparare: Urda o…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele de curcan

 

Chiftele_de_curcan_3

O reteta de Chiftele de curcan din: carne tocata de curcan, pesmet, ou, ceapa, sos worcestershire, sare, piper, suc de rosii si sos de chilli. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 1/2 – 1 cana pesmet 1 ou 1/2 ceapa, tocata 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura praf de usturoi sare si piper…

Read more »

Salată de fructe cu îngheţată

 

Salata_de_fructe_cu_inghetata

O reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana, kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2 pahar rom îngheţată   Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi potrivite, se pun într-un…

Read more »

Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel

 

Peste_alb_la_cuptor

O reteta de peste alb la cuptor din: fileuri de peste alb, rozmarin, coaja si zeama de lamai, piper, costita afumata, ulei de masline, maioneza si sparanghel. Este o combinaţie extraordinară! Se poate prepara cu orice peşte alb de calitate, precum egrefin, scorpie-de-mare, cod sau merluciu, care absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor şi se…

Read more »

Mancarica de perisoare

 

Retete_1

O reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana. Ingrediente: 750 g carne 170 g orez piper 3 oua cateva foi de spanac patrunjel si marar verde 3 cesti zeama de carne sare smantana   Mod de preparare: Faci o tocătură…

Read more »

Rizoto cu carne de porc

 

Rizoto_cu_carne_de_porc

O reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă…

Read more »

Cafea Black Forrest

 

Cocktail

O reteta simpla de Cafea Black Forrest din: apa, cafea, zahar si rachiu de cirese. Ingrediente: 1/2 l apa 10-12 lingurite pline de cafea 4 lingurite de zahar 4 paharele de rachiu de cirese sau fructe   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o turnam in cesti icnalzite. Indulcim cu cate o lingurita de…

Read more »

Ciuperci umplute servite pe pâine prajita

 

Ciuperci_umplute_servite_pe_pâine_prajita

O reteta de ciuperci umplute servite pe paine prajita din: ciuperci, tarhon, branza de capra, paine crocanta, salata verde, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 250 g ciuperci mici, taiate felii si tocate 4 ciuperci cu palarii mari 1/2 legatura tarhon, tocat 100 g branza de capra, sfaramata paine crocanta,…

Read more »

Salată cu afine, piersici şi cimbru

 

Salată_cu_afine_piersici_şi_cimbru

O reteta de salata cu afine, piersici si cimbru din: piersici, necatarine, afine, cimbru, ghimbir, suc de lamaie, coaja de lamaie si sirop de agave. Ingrediente: 4 piersici 4 nectarine 1 ceaşcă cu afine 2 linguriţe cu cimbru proaspăt, tocat 1 linguriţă cu ghimbir ras 1/4 ceaşcă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu…

Read more »

Coşuleţe cu mere

 

Cosulete_cu_mere

O reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole   Mod de preparare: întinde foaia…

Read more »

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

 

Sorbet_cu_menta_busuioc_si_lamâie

O reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar. Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene galben 2…

Read more »

Somon înăbuşit

 

Somon_înabusit

O reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii, cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un lichid care fierbe în clocote foarte mici…

Read more »

Tort cu afine

 

Tort_cu_afine

O reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie 200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1 esenta vanilie 100…

Read more »

Tartă cu brânză dulce

 

Tarta_cu_brânza_dulce

O reteta de tarta cu branza dulce din: faina, unt, galbenus, sare, zahar, lapte, crema de branza de vaci, zahar, ou, zahar vanilat, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 1 galbenus 1/2 lingurita cu sare 3 linguri cu zahar apa calduta sau lapte pentru crema:…

Read more »

Reteta zilei: Pui rotisat

 

Pui_rotisat_7

O reteta Pui rotisat din: pui, lamaie, piper, sare si unt. Ingrediente: 1 pui întreg 1 lamaie 1 lingurita de piper proaspat macinat 1 lingurita de sare 1/4 ceasca unt nesărat   Mod de preparare: Spalati bine puiul, scoateti maruntaiele. Combina sarea si piperul. Frecati puiul cu amestecul de sare si piper, de asemenea…

Read more »

3 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_5.jpg

3 cocktailuri de vara:   Brazil Colada Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură de frişca…

Read more »

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

 

Limba_de_mare_la_tigaie_cu_salsa_verde

O reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere, castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta, mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie. Ingrediente: un căţel de usturoi curăţat o mână de capere…

Read more »

Rulouri cu scortisoara

 

Rulouri_cu_scortisoara

O reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3 cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata 1/2 lingurita cu praf…

Read more »

Ciorba cu dovlecei a la grec

 

Ciorba_cu_dovlecei_a_la_grec

O reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase 200 ml smantana 50 g faina 50 g…

Read more »

Retete culinare: Tarta cu rosii

 

Tarta_cu_rosii

O reteta de tarta cu rosii din: cartofi, faina, branza, smantana, ulei, oua, lapte, rosii cherry si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g faina 150 g branza sarata 2 linguri cu smantana 4-3 linguri cu ulei 2 oua 1 lingura cu lapte rosii cherry sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja…

Read more »

Cremă de vară cu fructe

 

Crema_de_vara_cu_fructe

O reteta de crema de vara cu fructe din: caise, stafide, miere, branza de vaci si smantana. Ingrediente: 250 g caise (piersici sau mere) 7 linguri stafide 2-3 linguri miere 150 g branza de vaci 100 ml smantana   Mod de preparare: Inmoi stafidele in prealabil (in apa calduta cu esenta de rom). tai…

Read more »

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

 

Platica_la_tigaie_cu_salata_de_fenicul_crocant

O reteta de platica la tigaie cu salata de fenicul crocant din: bulbi de fenicul, frunze de maghiran, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii uscate, sare de mare, piper negru, fileuri de platica, seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, cu frunze cu…

Read more »

Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

 

Omleta_cu_legume_si_cartofi_cu_verdeata

O reteta de Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa din: oua, cartofi, verdeata, dovlecel, ceapa verde, smantana, sunca de praga, ulei de masline, mazare, unt si cascaval. Ingrediente: 8 oua plus 2 albusuri 750 g cartofi pentru prajit, congelati 6 linguri verdeata asortata, tocata – rozmarin, salvie, marar 200 g dovlecel, taiat felii…

Read more »

Pere in sirop, cu crema de vanilie

 

Pere_in_sirop_cu_crema_de_vanilie

O reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca. Ingrediente: 6 pere frumoase 4 linguri de zahar pentru sirop pentru crema: 1/2 lapte 150 g zahar 3 galbenusuri 1/2 lingura de faina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita de rom 250 g…

Read more »

Patratele cu ceapa si ciuperci

 

Patratele_cu_ceapa_si_ciuperci

Patratele cu ceapa si ciuperci din: aluat de foitaj, gorgonzola, rosii uscate, ceapa rosie, ceapa alba, ciuperci, ulei de masline si cimbrisor verde. Ingrediente: 700 g aluat de foitaj 100 g gorgonzola 3-4 rosii uscate 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 100 g ciuperci champignon ulei de masline cimbrisor verde   Mod de preparare:…

Read more »

Paste cu fructe de mare

 

Paste_cu_fructe_de_mare

O reteta de paste cu fructe de mare din: paste, fructe de mare, usturoi, ardei iute, unt, ulei de masline, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g de paste 500 g (1 kg) de fructe de mare congelate 3-4 caţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură unt ulei de măsline 1-2 pahare cu vin…

Read more »

Salată de portocale cu dovleac

 

Salata_de_portocale_cu_dovleac

O reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere acrisoare 2 kiwi   Mod…

Read more »

Cafea ruseasca

 

Cafea_ruseasca

O reteta simpla de Cafea ruseasca din: cafea, zahar, votca si frisca. Ingrediente: 3/4 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 3 linguri de votca frisca lichida simpla sau frisca lichida pentru cafea   Mod de preparare: mixam zaharul si votca intr-un vas termorezistent, incalzit. Apoi flambam atent compozitie, cu un…

Read more »

Sărmăluţe de vară în frunze de hrean

 

Sărmăluţe_de_vară_în_frunze_de_hrean

O reteta de sarmalute in frunze de hrean din: carne tocata de oaie, slanina afumata, ceapa verde, ceapa alba, marar, macris, orez, ou, sare, piper, iaurt, faina, boia dulce si frunze de hrean. Ingrediente: 500 g carne tocata de oaie 200 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 ceapa mare alba 1 legatura…

Read more »

 

Ton la grătar cu ulei aromat

 

Ton_la_gratar_cu_ulei_aromat

O reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama de lamaie si fleuri de ton. Ingrediente: frunzele de la o legătură mică de oregano sau maghiran proaspăt sare de mare zeama de la o lămâie ulei de măsline…

Read more »

Tartă cu praz şi brânză

 

Tarta_cu_praz_si_brânza

O reteta de tarta cu praz si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, oua, praz, usturoi verde, branza de capra, carne de vita, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura: 2 oua 2 fire de praz tanar…

Read more »

Briose cu lamaie

 

Briose_cu_lamaie

O reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai…

Read more »

Aperitiv cu vinete si branza

 

Aperitiv_cu_vinete_si_branza

O reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g seminte de pin…

Read more »

Retete culinare: Tort de ciocolata

 

Tort_de_ciocolata

O reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5 oua 1 lingurita praf de copt 100 g…

Read more »

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

 

Ciorba_de_perisoare_din_pasare_acrita_cu_corcoduse

O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei…

Read more »

5 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_6.jpg

5 cocktailuri de vara:   Cocktail Lemon Twist   Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină   Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă…

Read more »

Negresa cu nuca

 

Negresa_cu_nuca

O reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina, zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua 150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de…

Read more »

Vinete umplute cu piept de curcan

 

Vinete_umplute_cu_piept_de_curcan

O reteta de vinete umplute cu piept de curcan din: vinete, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, crema de branza mascarpone, patrunjel, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 2 vinete de marime medie 400 g piept de curcan o ceapa rosie 4 catei usturoi sare piper negru macinat 100 g crema…

Read more »

Prăjitură cu foi şi miere

 

Prajitura_cu_foi_si_miere

O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca…

Read more »

Retete culinare: Legume umplute

 

Retete_3

O reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii, gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana. Ingrediente: 700 g carne (vita, porc, pasare) 20 g orez 1 ceapa 3 ardei grasi 3 rosii 1 gulie 2 vinete mici 1 varza mici alba 50 ml vin alb 50 ml ulei 50…

Read more »

Cafe Capriccio

 

Cocktailuri

Cafe Cpriccio din: cafea, cointreau, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare si fierbinte 4 cl Cointreau 1 lingurita de zahar vanilat 100 g frisca lichida   Mod de preparare: Turnam in 2 cesti cafeaua. Adaugam Cointreau si punem peste amestec frisca batuta cu zahar vanilat.

Read more »

Supă ardelenească de agrişe

 

Retete_1

O reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de…

Read more »

Chifle cu sunca

 

Chifle_cu_sunca

O reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan. Ingrediente: 200 g sunca de praga 150 g branza de vaci 600 g faina 300 ml lapte 1 ou 3 linguri cu ulei 10 g drojdie 1 lingurita cu zahar 1 lingurita…

Read more »

Prajitura cu gem de rubarba

 

Prajitura_cu_gem_de_rubarba

O reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Chiftele de curcan cu ghimbir

 

Chiftele_de_curcan_cu_ghimbir

O reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1 ardei iute rosu 1 lingura cu…

Read more »

Ciorba de perisoare olteneasca

 

Ciorba_de_perisoare_olteneasca

O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod…

Read more »

Cafe Amsterdam

 

Cafe_Amsterdam

O reteta simpla de Cafe Amsterdam din: lichior de oua, cafea, zahar, frisca si cacao. Ingrediente: 3-4 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 1-2 lingurite de frisca lichida batuta cafea sau cacao instant   Mod de preparare: Turnam lichiorul de oua in ceasca incalzita in…

Read more »

Reteta zilei: Tzatziki

 

Tzatziki_5

O reteta de Tzatziki din: iaurt, castravete, usturoi, marar, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500g iaurt simplu 1 castravete mare 1-2 catei de usturoi, tocati marar proaspat tocat sare ulei de măsline   Mod de preparare: Se curata castravetele de seminte, se da pe razatoare. Se presara sare. Se lasa sa stea 30…

Read more »

Paste la cuptor, cu carne tocata

 

Paste_la_cuptor_cu_carne_tocata

O reteta de paste la cuptor, cu carne tocata din: ceapa rosie, ardei gras, praz, carne de vita, cas, ulei de masline, usturoi, rosii, bulion, supa de vita, paste, pesmet, cascaval si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras, rosu, rocat 1 ardei gras galben, tocat 1 fir de praz,…

Read more »

Bulz cu carne

 

Bulz_cu_carne

O reteta de bulz cu carne din: malai, cabanosi, ceapa verde, ciuperci, pesmet, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g malai 3-4 cabanosi 10-15 ciuperci 4 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 2 linguri cu pesmet 1 ou unt sare piper   Mod de preparare: Faci o mămăligă nu prea…

Read more »

Ciorbă de păstăi ardelenească

 

Ciorba_de_pastai_ardeleneasca

O reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g…

Read more »

Varză dulce cu cârnati

 

Varza_dulce_cu_cârnati

O reteta de varza dulce cu carnati din: carnati, varza, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, ceapa verde, rozmarin, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 6 carnati afumati grosi 1 varza 2 cepe 2 foi de dafin 5 boabe de piper ceapa verde rozmarin patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Spală varza, tai-o…

Read more »

Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete

 

Ardei_umpluti_cu_vinete

O reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou, faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare. Ingrediente:  12 ardei de marime mijlocie 250 g ceapa 1 kg rosii 700 g vinete 1 ou 1 lingura de faina 150 ml ulei 1 legatura de patrunjel verde zahar piper sare  …

Read more »

Chiftele de vită la cuptor

 

Chiftele_de_vita_la_cuptor

O reteta de chiftele de vita la cuptor din: carne tocata de vita, oua, smantana, paine, ceapa, usturoi, sos dulce acrisor si sare. Ingrediente: 700 g carne tocata de vita 2 oua 1 lingura cu smantana 2 felii de paine 1 ceapa 3 catei de usturoi sos dulce acrisor sare   Mod de preparare:…

Read more »

Rondele de vinete cu branza de capra

 

Retete_1

O reteta de rondele de vinete cu branza de capra din: vinete, branza de capra, sare, piper, smantana, marar, salata, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic si rosii. Ingrediente: 2 vinete 200-250 g branza de capra sare piper macinat 1 lingura smantana marar verde 80 g salata 1 ardei gras rosu ulei de…

Read more »

Spaghete cu peste si legume

 

Spaghete_cu_peste_si_legume

O reteta de spaghete cu peste si legume din: spaghete, rondele de rechin, ceapa, rosii, usturoi, capere, ulei, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 4 rondele de rechin 1 ceapa 6 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu capere ulei patrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Pune pastele…

Read more »

4 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_2.jpg

4 cocktailuri de vara: Cocktail Chocolate Lady O reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale   Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior….

Read more »

Salată de dovlecei cu sos de usturoi

 

Retete_1

O reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici 1 catel de usturoi 1/2 lamaie 1 lingurita rasa chimen pudra 2 linguri ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Dovleceii îi cureţi de coajă şi…

Read more »

Limonada cu pepene galben

 

Limonad_ cu_pepene_galben

O reteta de limonada cu pepene galben din: sirop de zahar, suc de lamaie, pepene galben si apa plata. Ingrediente: 20 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie bine coapta 200 g pepene galben (curatat de coaja si taiat cubulete) 50 ml apa plata   Mod de preparare:…

Read more »

Retete_5

O reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1 ceapa…

Read more »

Tocană de porc cu legume

 

Tocan_-de_porc_cu_legume.png

O reteta de tocana de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, ceapa, dovlecel, bulion, rozmarin, ulei, piper boabe si sare. Pentru un gust deosebit, poţi adăuga în această tocană doi castraveţi muraţi tăiaţi în cubuleţe. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g ciuperci 1 ceapa 1 dovlecel 3 linguri cu bulion…

Read more »

Sos brun cu maduva de vitel

 

Sos_brun_cu_maduva_de_vitel

O reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 ml vin alb 2 cepe 2 frunze cimbru 5 boabe de piper mozaic 500 ml sos brun 150 g maduva din oase de vitel zeama de la 1 lamaie…

Read more »

Salată de ananas cu frişcă şi lămâie

 

Salata_de_ananas_cu_frisca_si_lamâie

O reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai, frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de ananas şi…

Read more »

Supă de ceapă verde

 

Onion soup

O reteta de supa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui, lapte, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 12 cepe verzi 3 cartofi de mărime medie, tăiaţi bucăţi 4 ceşti cu supă de pui 3/4 ceaşcă cu lapte 1 lingură cu unt 1/2 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper alb…

Read more »

Dulceaţă de soc

 

Retete_1

O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata   Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreu­nă cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I…

Read more »

Supă de spanac

 

Supa_de_spanac

O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara   Mod de preparare: Topeste untul intr-o…

Read more »

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

 

Scorpie_de_mare_la_gratar

O reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest…

Read more »

Salată de smochine

 

Salata_de_smochine

O reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte   Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amân­două…

Read more »

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

 

Ghiveci_calugaresc

O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru…

Read more »

Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan

 

Salata_de_cartofi_noi_cu_pemset_si_parmezan

O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g…

Read more »

Rulou cu pui şi alune

 

Rulou_cu_pui_si_alune.png

O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte…

Read more »

Retete culinare: Rulouri de bacon

 

Rulouri_de_bacon.png

O reteta gustoasa de rulouri cu: bacon, carnati, fructe de sezon, legume de sezon. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi, iar vara…

Read more »

Borş de sfeclă roşie

 

Bors_de_-sfecla_rosie.png

O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se…

Read more »

Papanaşi cu gem de caise

 

Papanasi_gem_de_caise.png

O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise. Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

 

Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_chiftelute_3.jpg

O reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt, parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente pentru chiftelute: 1/2 ceapa tocata 2 catei de usturoi tocat 2 rosii decojite si fara…

Read more »

Supă curry cu clătite şi crevete

 

Supa_-curry_-cu_clatite_si_crevete.png

O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: o conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un mor­cov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă…

Read more »

Salată cocktail

 

Salata_cocktail.png

O reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml…

Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

 

Tarte_-cu_-jeleu_de_visine.png

O reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare…

Read more »

Retete culinare: Ciorbă de burtă

 

Ciorba_de_burta.png

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet…

Read more »

Somon cu ananas şi migdale

 

Somon_cu_-ananas_-si_migdale.png

O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două lin­guri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Fursecuri cu rubarbar

 

Fursecuri_cu_rubarbar.png

O reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de…

Read more »

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

 

Prajitura_cu_magiun_de_Topoloveni.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de portocalăi…

Read more »

Hering cu gălbiori

 

Hering_cu_galbiori.png

O reteta delicioasa de hering cu:, galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod…

Read more »

Biscuiţi de ciocolată cu vişine

 

Biscuiti_de_ciocolata_cu_visine.png

O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele…

Read more »

Cartof umplut cu pui

 

Cartof_umplut_cu_pui.png

O reteta delicioasa de cartof umplut cu:dovlecel, piept de pui, smantana, faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 150 g făină 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar sare piper Mod de…

Read more »

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

 

Placinta_cu_-fidea_-si_dovlecei.png

O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper…

Read more »

Paste cu nuci si caise

 

Paste_-cu_-nuci_-si_caise.png

O reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare 100 g unt…

Read more »

Chiftelute de curcan cu hrişcă

 

 

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lin­gură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Clătite cu avocado şi anşoa

 

Clatite_cu_avocado_si_ansoa.png

O reteta delicioasa de clatite cu:avocado, faina, oua, zahar tos, bere blonda, unt, castraveti, ansua, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi cas­traveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână…

Read more »

Vinete cu fenicul

 

Vinete_cu_fenicul.png

O reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză…

Read more »

Prajitura cu pere si mascarpone

 

Prajitura_cu_pere_si_mascarpone

O reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă untul cu…

Read more »

Dovlecei cu carne la cuptor

 

Dovlecei_cu_carne_la_cuptor.png

O reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de…

Read more »

Deserturi: Tarta cu mere

 

Tarta_cu_mere

O reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare  …

Read more »

Rizotto cu pui şi ciuperci

 

Rizotto_cu_pui_si_ciuperci

O reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru uscat 75 ml vin…

Read more »

Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

 

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_17

O reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina Ierburi…

Read more »

Chec cu marmelada de portocale

 

Chec_cu_marmelada_de_portocale

O reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru…

Read more »

Specialitate cu vinete si branza

 

Specialitate_cu_vinete_si_branza

O reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200…

Read more »

Burgeri de ciuperci şi năut

 

Burgeri_de_ciuperci_si_naut

O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1…

Read more »

Ruladă de porc cu ghimbir

 

Rulada_de_vita_cu_ghimbir

O reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1 cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 linguri cu unt 1…

Read more »

Tartă de spanac şi Gruyere

 

Tarta_de_spanac_si_Gruyere

O reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere. Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă, tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid 80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère…

Read more »

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

 

Cod_negru_cu_varza_chinezeasca_fiarta_în_aburi_si_castraveti

O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de…

Read more »

Săratele cu chimen

 

Saratele_cu_chimen

O reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou, chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12 linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de sare. încorporează…

Read more »

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

 

Tarta_cu_ardei_copti_sunca_si_brânza

O reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline) 4 felii…

Read more »

Salata de fructe cu sos

 

Salata_de_fructe_cu_sos

O reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie…

Read more »

Chiftele de peste cu salvie

 

Chiftele_de_peste_cu_salvie

O reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu…

Read more »

Ştrudel cu morcovi şi feta

 

Strudel_cu_morcovi_si_feta

O reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt, morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de brânză feta   Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se decojesc…

Read more »

Sweet Lady

 

Sweet_Lady

O reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca. Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta   Mod de preparare: Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.

Read more »

Supa crema de linte cu boia

 

Supa_crema_de_linte_cu_boia

O reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1 ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1…

Read more »

Chifle cu mentă

 

Chifle_cu_menta

O reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1 pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g) 150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată, din…

Read more »

Salată cu sos de zmeură

 

Salata_cu_sos_de_zmeura

O reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac  …

Read more »

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

 

Peste_fript_umplut_cu_fenicul_servit_cu_salsa_verde

O reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine…

Read more »

Tarta cu fructe proaspete

 

Tarta_cu_fructe_proaspete

O reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g…

Read more »

Salata de rosii cu ardei umpluti

 

Salata_de_rosii_cu_ardei_umpluti

O reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii, masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei…

Read more »

Ciorba de vitel

 

Ciorba_de_vitel

O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură…

Read more »

Salata de ton cu avocado

 

Salata_de_ton_cu_avocado

O reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama…

Read more »

Deserturi delicioase: Budincă de orez

 

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe…

Read more »

Paste cu ansoa si rosii

 

Paste_cu_ansoa_si_rosii

O reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2 linguri capere 350…

Read more »

Retete culinare: Placinta cu peste

 

Placinta_cu_peste

O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana…

Read more »

Lasagna cu mozzarella si legume

 

Lasagna_cu_mozzarella_si_legume

O reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri…

Read more »

Reteta zilei: Paine cu zucchini

 

Paine_cu_zucchini_6

O reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu…

Read more »

Salată asortată din fructe cu boabe

 

Salata_asortata_din_fructe_cu_boabe

O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry)   Mod…

Read more »

Ciocănele de pui cu mirodenii

 

Ciocanele_de_pui_cu_mirodenii

O reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru…

Read more »

Cotlete la gratar

 

Cotlete_la_gratar

O reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente:  cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei…

Read more »

Rulouri de vita cu sos picant

 

Rulouri_de_vita_cu_sos_picant

O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200…

Read more »

Tartă cu brânză şi ceapă

 

Tarta_cu_brânza_si_ceapa

O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei,…

Read more »

6 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_1.jpg

6 cocktailuri de vara:   Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3…

Read more »

Retete savuroase: Conopida pane

 

Conopida_pane

O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat  …

Read more »

Pizza cu mozzarella si rosii

 

Pizza_cu_mozzarella_si_rosii

O reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar…

Read more »

Muschi de porc cu legume

 

Muschi_de_porc_cu_legume

O reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat…

Read more »

Rulouri de pui cu ciuperci

 

Rulouri_de_pui_cu_ciuperci

O reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g…

Read more »

Cannelloni cu pui si branza

 

Cannelloni_cu_pui_si_branza

O reteta de cannelloni cu pui si branza din: bulion, cheddar, mozzarella, pesmet, ou, ceapa, carne de pui, cannelloni, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 750 g bulion 200 g cheddar rasa 200 g mozzarella 120 g pesmet 1 ou 1 ceapa tocata 1 piept carne de pui dezosat si fara piele 350 g…

Read more »

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

 

Dorada_cu_dovlecei_în_jambon_si_sos_de_rosii

O reteta de dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml vin alb sec 100…

Read more »

Briose cu vişine

 

Briose_cu_visine

O reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir. Ingrediente: 1 lamaie 150 g cirese sau visine 200 g faina 2 lingurite cacao 2 lingurite praf de copt 150 g unt moale 150 g zahar 1 plic de zahar vanilat 1 ou…

Read more »

Frigărui de somon

 

Frigarui_de_somon

O reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline. Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati (nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul de la 1 limeta…

Read more »

Pizza quatro formaggi

 

Pizza_quatro_formaggi

O reteta de pizza quatro formaggi din: ou, faina, sare, drojdie, apa minerala, ulei de floarea soarelui, rosii, ulei de masline, busuioc verde, sare, piper, emmentaler, branza brie, branza cheddar si branza roquefort. Ingrediente: pentru aluat: un ou 300 g faina un praf sare 25 g drojdie 50-60 ml apa minerala sau lapte caldut…

Read more »

Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi

 

Placinta_cu_brânza_ceapa_si_cartofi

O reteta de placinta cu branza, ceapa si cartofi din: branza cheddar, smantana, aluat, cartofi, ceapa, ceapa verde, nucsoara, praf de boia si ou. Ingrediente: 200 g de brânză  Cheddar, jumătate rasă pe răzătoarea mare, jumătate tăiată în bucăţele mici 200 ml de smântână dulce 500 g de aluat fraged 1 kg de cartofi…

Read more »

Brânză de capră cu bacon

 

Brânza_de_capra_cu_bacon

O reteta de branza de capra cu bacon din: branza de capra, bacon, samburi de pin, miere, ulei de masline, otet balsamic, cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de branza de capra (a 50 g) 4 felii de bacon 2 linguri samburi de pin 2 linguri miere poliflora 6 linguri ulei de masline…

Read more »

Tăieţei cu somon picant

 

Taietei_cu_somon_picant

O reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime. Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou 750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără piele 1 ardei…

Read more »

Medalion de somon pe pat de salată

 

Medalion_de_somon_pe_pat_de_salata

O reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras rosu 1…

Read more »

Frigărui cu tofu şi legume

 

Frigarui_cu_tofu_si_legume

O reteta de frigarui cu tofu si legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, tofu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 cepe rosii 400 g tofu 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se pregătesc legumele; se taie…

Read more »

Tort de ciocolată neagră

 

Tort_de_ciocolata_neagra

O reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Cod cu garnitura de ardei

 

Cod_cu_garnitura_de_ardei

O reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline, ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu, verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde cateva frunze de macris…

Read more »

Cafe Maxicane

 

Cafe_Maxicane

O reteta de simpla de cafe maxicane din: cafea instant, zahar, apa rece, cuisoare, scortisoara, ghimbir, frisca, cafea si tequilla. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri zahar 1-2 linguri de apa rece 2 cuisoare macinate un varf de scortisoara un varf de cutit de ghimbir 1 cutie de frisca lichida 2 cesti…

Read more »

Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinată

 

Muschi_de_porc_cu_sos_de_ardei_iute_si_ceapa_rosie_marinata

O reteta de muschi de porc cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, suc de lamaie, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, praf de chilli, zahar brun, muschi de porc si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 cepe roşii, una tăiată în felii subţiri şi cealaltă, în felii groase…

Read more »

Risotto cu macrou afumat şi praz

 

Risotto_cu_macrou_afumat_si_praz

O reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 praz mare, tăiat în felii subţiri 300g de orez pentru risotto 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută 250ml de lapte integral…

Read more »

Retete culinare: Hamburger la gratar

 

Hamburger_la_gratar

O reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla, carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii, maioneza si ketchup. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura patrunjel tocat 1 chifla mai veche 400 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 4…

Read more »

Medalion de somn in sos de capere

 

Medalion_de_somn_in_sos_de_capere

O reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii

 

Morcovi_glazurati_cu_miere_si_suc_de_portocale_rosii_4

O reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare   Mod de preparare: Într-o…

Read more »

Crap gratinat

 

Crap_gratinat

O reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7 frunze…

Read more »

File picant de porc

 

File_picant_de_porc

O reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.