Retete pentru weekend #15

Printeaza

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend

Sos puttanesca proaspat

Pune intr-un bol mare 250 g de rosii cherry tocate, 2 linguri de capere, 1/2 catel de usturoi zdrobit, 1 ardei iute tocat fin, 12 masline verzi tocate, 1 legatura mica de patrunjel si zeama de la 1 lamaie. Adauga 3 linguri ulei de masline, asezoneaza si amesteca bine.   Pofta buna!

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe grătar […]

Friptura de porc cu boia

Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

O reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50 […]

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere

O reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline           Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de […]

Retete culinare: Salată de fasole verde

O reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si boabe de mustar. Ingrediente: 450 g fasole verde, curatta 4 cepe, tocate fin 1 1/2 lingura ulei de masline 3 linguri otet de vin rosu 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura boabe de mustar […]

Pate mexican

Pateuri cu brânză

O reteta simpla de pateuri cu branza din: faina, untura, ou, drojdie, sare, lapte, branza, chimen si ou. Ingrediente: 700 g faina 250 g untura 1 ou 1 cub drojdie sare si lapte cat cuprinde pentru umplutura: branza chimen 1 ou   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi faci un aluat pe care îl laşi […]

Morcovi la cratita

O reteta de morcovi la cratita din: morcovi, unt, foid e dafin, sare de mare si piper. Ingrediente: 800 g morcovi mijlocii, curatati un cub de unt cateva foi de dafin sare de mare si piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Tăiaţi morcovii pe lungime în bucăţi de circa 6 cm, apoi găsiţi […]

Ciuperci cu praz la cuptor

O reteta de ciuperci cu praz la cuptor din: broccoli, praz, ciuperci, orez, oua, smantana, ulei, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 broccoli 1 praz 10 ciuperci pleurotus 2 cani orez 4 oua fierte 1 ou crud 4 linguri smantana ulei sare piper cascaval ras   Mod de preparare: Tai prazul şi îl căleşti în […]

Pate de patrunjel

O reteta de pate de patrunjel din: patrunjel, branza de vaci, unt, ulei, ceapa, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 radacini de patrunjel date pe razatoarea mica 200 g branza de vaci proaspata 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt zeama de la 1/2 lamaie patrunjel verde tocat   Mod de […]

Votca cu merisoare si vanilie

Cocktail Daiquiri cu votca si zmeura

Fierbe un sirp de 100 ml apa si 125 g zahar tos. Lasa sa se raceasca complet. In tocatorul electric marunteste 250 g zmeura, 150 ml votca, zeama de la 2-3 lamai; adauga siropul. Toarna in pahare pline cu gheata zdrobite si serveste sau marunteste cu gheata pentru a obtine Daiquiri granita.

Platica la cuptor cu cartofi

 

Există mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori, peştele se acoperă cu un strat […]

Murături bulgăreşti

O reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina, usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa. Ingrediente: conopida morcovi gogosari telina usturoi sare grunjoasa (20 g/1 kg legume) zahar (40 g/1 kg legume) foi de dafin (1 frunza/1kg legume) piper boabe otet de mere (200 ml/1kg legume) apa […]

File de porc cu castraveti

O reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc, castraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan […]

Buseuri de mini burgeri

O reteta de Buseuri de mini burgeri din: ulei de masine, ceapa rosie, carne de vita, ansoa, pesmet, rozmarin, castravete, marar, otet, zahar, sare, chifle si sos tzatziki. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, mare, taiata bucati 400 g carne de vita tocata 1 conserva de ansoa, tocate 50 g pesmet […]

Tocană din carne de vită cu vin roşu

O reteta de Tocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza. Tocana e mai bună dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.