Retete pentru weekend #1

Printeaza

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete

Cordon bleu din vinete

 

Cordon_bleu_din_vinete.png

O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază…

Read more »

Prune calde cu miere şi nuci

 

Prune_calde_cu_miere_si_nuci.png

O reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena),…

Read more »

Sărmăluţe în foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

 

Sarmalute_n_foi_de_vita_pe_dischete_de_mamaliguta.png

O reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de…

Read more »

Betisoare iuti

 

Betisoare_iuti

O reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci…

Read more »

Şalău cu ciuperci

 

Salau_cu_ciuperci

O reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb…

Read more »

Perişoare cu sos de roşii

 

Perişoare_cu_sos_de_roşii

O reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

 

Tarta_de_broccoli_cu_fondue_de_brânza_Brie

O reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120…

Read more »

Desert crocant cu caramel

 

Desert_crocant_cu_caramel

O reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt…

Read more »

Macrou cu salata de telina

27 January 2012

Macrou_cu_salata_de_telina

O reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper  …

Read more »

Cocktail Apricot Sour

27 January 2012

Cocktail_Apricot_Sour

O reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de portocala cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu cuburi de…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orz

 

Dovlecei_umpluti_cu_orz

O reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 60 g…

Read more »

Dim Sum: Shiu mai

 

Shiu_mai_7

Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao…

Read more »

Pudding de paine si unt

 

Pudding_de_paine_si_unt

O reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte, felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar vanilat…

Read more »

Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia

 

Salata_de_sfecla_aromata_cu_boabe_de_soia.png

O reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o portocală 1 kg de boabe de soia congelate 3 crenguţe de cimbru 1 1/2 lingură de oţet din…

Read more »

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

 

Vinete_la_gratar_cu_mozzarella_si_dovlecei

O reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare…

Read more »

Perişoare de vită cu sos de smântână

 

Perişoare_de_vită_cu_sos_de_smântână

O reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Creme Brulee

 

Creme_Brulee_2

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la…

Read more »

Piure de usturoi copt

 

Usturoi2.jpg

O reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte. Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă…

Read more »

Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune

 

Friptura_de_vaca_cu_garnitura_de_macris_si_sos_pesto_cu-chili-si-alune.png

O reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de oţet balsamic 2 fleici, în jur…

Read more »

Pandispan in sos de lamaie

 

Pandispan_in_sos_de_lamaie

O reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie 1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita esenta de…

Read more »

Pâine prăjită cu usturoi

 

Pine_prajita_cu_usturoi.png

O reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan. Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin   Mod de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea cu coajă două minute, până…

Read more »

Crap cu bere

 

Crap_cu_bere

O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare…

Read more »

Pui la cuptor cu lamaie si legume

 

Pui_la_cuptor_cu_lamaie_si_legume.png

O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz, ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie, înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară) 25g de…

Read more »

Tort de bezea cu cireşe

 

Tort_de_bezea_cu_cirese.png

O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese. Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb 2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita 284ml de…

Read more »

Prajitura cu cacao si crema de nuci

 

Prajitura_cu_cacao_si_crema_de_nuci

O reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g…

Read more »

Cocktail Grand Marnier Sour

 

Cocktail_Grand_Marnier_Sour

O reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour  din: grand marnier, zeama de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma intr-un pahar de whisky…

Read more »

Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)

 

Cum_se_prepara_prajitura_faramicioasa_din_aluat_fraged.jpg

O reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta buna!

Read more »

Prosciutto cu mazăre si mozzarella

 

Prosciutto_cu_mazare_si_mozzarella.png

O reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline o mână…

Read more »

Budincă verde cu sos de brânză

 

Budinca_verde_cu_sos_de_brânza

O reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3 gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare pentru sos: 200 g telemea proaspătă de…

Read more »

Prajitura Somloi Galuska

 

Prajitura_Somloi_Galuska

O reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2 linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2 linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu…

Read more »

Creveţi în stil thailandez

 

Creveti_n_stil_thailandez.png

O reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon, măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos…

Read more »

Supă cu seminţe de dovleac

 

Supă_cu_seminţe_de_dovleac

O reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de porumb 40 g fidea sare  …

Read more »

Prajitura cu banane

 

Prajitura_cu_banane

O reteta delicioasa de prajitura cu banane din: biscuiti, zahar, scortisoara, nuci, ciocolata alba, fulgi de ciocolata, unt, lapte, extract de vanilie, amidon de porumb, ou, banane, sos caramel si ciocolata alba. Ingrediente: 12 biscuiti graham, amaretto sau de ovaz 1/3 ceasca zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/3 cana nuci 1/2 cana ciocolata alba, tocata…

Read more »

Prăjitură cu cremă de căpşuni

 

Prajitura_cu_crema_de_capsuni.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, vanilie, faina, sare, margarina, lichior de zmeura, zahar pudra, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 150gde zahăr tos 1 linguriţă extract de vanilie 125g de făină, cernută sare 1 linguri de margarina, topită într-un ibric pe foc 2-3 linguri lichior de zmeură sau de căpşuni Ingrediente crema: 125g…

Read more »

Minişarlote cu pere

 

Minisarlote_cu_pere

O reteta delicioasa de minisarlote cu pere din: foi de gelatina, pere, frisca, zahar si piscoturi. Ingrediente: 6 foi gelatina 8 jumatati de pere inabusite (proaspete sau din conserva) 200 ml frisca 40 g zahar circa 28 piscoturi Mod de preparare: Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi perele şi se pasează jumătate din cantitate….

Read more »

Anghinare cu crema de branza

 

Anghinare_cu_crema_de_branza

O reteta delicioasa de anghinare cu crema de branza din: anghinare, sare, cimbru, ulei de masline extravirgin, smantana, branza brie, galbenus, parmezan si migdale. Ingrediente: pentru anghinare: 8 anghinare (circa 800 g) sare pentru crema de brânză: 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50 ml smântână dulce 100 g brânză…

Read more »

Tort de pere îngheţat

 

Tort_de_pere_înghetat

O reteta delicioasa de tort de pere inghetat din: pere, suc de lamaie, baton de vanilie, zahar, rom, frisca si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g pere 3 linguri suc de lamaie 1 baton de vanilie 150 g zahar 2 linguri rom 400 ml frisca 30 g fulgi de migdale   Mod de preparare:…

Read more »

Timbale de cartofi cu sos de curry

 

Timbale_de_cartofi_cu_sos_de_curry

O reteta delicioasa de timbale de cartofi cu sos de curry din: cartofi, smantana, bacon, parmezan, unt, oua, sare, piper, smantana, faina, curry, ceapa, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: pentru timbale: 5 cartofi 100 ml smântână dulce 4 linguri parmezan ras 40 g bacon (sau kaiser) 30 g unt 2 ouă sare…

Read more »

Prăjitură cu lămâie si mac

 

Prajitura_cu_lamâie_si_mac

O reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si mac din: unt, zahar praf, mac, lamai, gem de caise, oua, lapte, faina, mascarpone si coaja de lamaie. Ingrediente: 350 g unt 350 g zahar praf 3 linguri cu varf de mac 2 lamai 70 g gem de caise 6 oua 120 ml lapte 350 g…

Read more »

Salată de cartofi cu mazăre

 

Salată_de_cartofi_cu_mazăre

O reteta de salata de cartofi cu mazare din: cartofi, mazare, dovlecei, masline, rosii, zeama de lamaie, otet, capere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g mazăre fină din conservă 2 dovlecei 1 ceapă 100 g măsline 500 g roşii zeama de la 1 lămâie 2 linguri oţet de 9º 30…

Read more »

Rulouri de vinete cu stafide şi seminţe de pin

 

Rulouri_de_vinete_cu_stafide_si_seminte_de_pin

O reteta delicioasa de rulouri de vinete cu stafide si seminte de pin din: vinete, dovlecei, ardei gras, stafide, seminte de pin, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 150 g dovlecei (zucchini) 80 g ardei gras roşu 80 g ardei gras galben 80 g ardei gras…

Read more »

Cocktail Band C

 

Cocktail_Band_C

O reteta simpla de Cocktail Band C din: benedictine, calvados si rom brun. Ingredinete: 3 cl Benedictine 3 cl Calvados 1 cl rom brun   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker si se toarna intr-o cupa de cocktail.

Read more »

Prajitura cu pere

 

Prajitura_cu_pere

O reteta delicioasa de prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale, ciocolata si miez de cocos. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 2 oua 125 g faina 50 g pesmet 1 lingurita praf de copt 1 lingurita mirodenii amestecate:…

Read more »

Retete delicioase: Penne cu sos de ton

 

Penne_cu_sos_de_ton

O reteta delicioasa de penne cu sos de ton din: penne, ardei gras, usturoi, ulei de masline, ton in suc de tomate, piper, busuioc si sare. Ingrediente: 400 g penne 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ton în suc…

Read more »

Pere în aluat

 

Pere_în_aluat

O reteta de pere in aluat din: pere, suc de lamaie, martipan, aluat, zahar pudra, faina, galbenusuri si ciocolata amaruie. Ingrediente: 6 pere tari de tot cu codita 3 linguri suc de lamaie 80 g masa de martipan 450 g aluat de foi 3 linguri zahar pudra faina 2 linguri zahar 2 galbenusuri 100…

Read more »

Salată de dovleac si năut

 

Salata_de_dovleac_si_naut

O reteta delicioasa de salata de dovleac si naut din: naut, ardei iute, pulpa de dovleac, ulei de masline, suc de lamaie, feta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g naut(conserva) 1 ardei iute 500 g pulpa de dovleac 3 linguri ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 100 g feta 1/2 legatura…

Read more »

Reteta zilei: Budinca de branza si broccoli

 

Budinca_de_branza_si_broccoli_11

O reteta delicioasa de budinca de banza si broccoli din: crema de banza, faina, ou, apa, sare, broccoli, oua, branza, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g crema de branza 350 g faina 1 ou 50 ml apa sare pentru umplere: 1 broccoli fiert 2 oua 50 g branza rasa 150g smantana…

Read more »

Briose cu ciocolata calda

 

Briose_cu_ciocolata_calda

O reteta delicioasa de briose cu ciocolata calda din: ciocolata de menaj, unt, zahar, galbenusuri, albusuri, faina si unt. Ingrediente: 350 g ciocolata de menaj 300 g unt 150 g zahar 12 galbenusuri 6 albusuri 150 g faina unt si faina pentru forme   Mod de preparare: Topiţi ciocolata împreună cu untul la foc…

Read more »

Supă cu orez

 

Supă_cu_orez

O reteta delicioasa de supa cu orez din: rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa alba, ardei gras, zahar, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 bulb de ţelină 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă de zahăr 2 linguri orez 2 linguri ulei 1…

Read more »

Snitel de pui in crusta de porumb

 

Snitel_de_pui_in_crusta_de_porumb

O reteta delicioasa de snitel de pui in custa de porumb din: cartofi, rozmarin, ulei, piept de pui, sare, piper, fulgi de porumb, oua, faina si ulei. Ingrediente: 800 g cartofi 2 fire de rozmarin 3 linguri ulei 4 fileuri de piept de pui sare piper 100 g fulgi de porumb 3 oua 5…

Read more »

Budinca aromata

 

Budinca_aromata

O reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare, scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca si sirop de zmeura. Ingrediente: 150 g unt 220 g zahar praf 6 oua intregi+5 galbenusuri 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara 150 g ciocolata neagra de menaj coaja rasa de la 1 lamaie…

Read more »

Dim Sum: Xiao Long Bao

 

Xiao_Long_Bao_11

Acesti coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent. Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu şuncă

 

Dovlecei_umpluti_cu_sunca

O reteta de dovlecei umpluti cu sunca din: dovlecei, sunca, mortadella, mozzarella, pulpa de rosii, oua, parmezan, patrunjel, usturoi, unt, sare, piper, ulei de masline extravirgin, morcov si sfecla. Ingrediente: 5 dovlecei (zucchini) 200 g şuncă presată 100 g mortadella 100 g pesmet 100 g mozzarella 300 g pulpă de roşii 2 ouă 5…

Read more »

Pulpe de pui cu cartofi si ardei gras

 

Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_ardei_gras

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu cartofi si ardei gras din: rozmarin, cartofi, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, pulpe de pui si boia. Ingrediente: 2 fire de rozmarin 600 g cartofi 2 ardei grasi rosii sare piper 4 linguri ulei de masline 4 pulpe de pui (a circa 200 g)…

Read more »

Prajitura cu crema de lamaie

 

Prajitura_cu_crema_de_lamaie

O reteta delicioasa de prajitura cu crema de lamaie din: zahar, faina, oua, lapte, praf de copt, coaja rasa de lamaie, lapte gris, unt, zahar praf, lamai si biscuiti. Ingrediente: blatul: 200 g zahar 200 g faina 6 oua 1 lingura lapte 1 plic praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie crema:…

Read more »

Păstrăv cu lămâie

 

Păstrăv_cu_lămâie

O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, morcovi, ulei, zeama de lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 2 păstrăvi mici 2–3 morcovi 5 ml ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sare verdeaţă   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, îi spălaţi şi îi fierbeţi cu morcovul 10 – 15 minute, la foc încet. Când sunt…

Read more »

Cocktail Pitu Cola

 

Cocktail_Pitu_Cola

O reteta simpla de Cocktail Pitu Cola din: pitu cachaca, cola si limeta. Ingrediente: 4 cl Pitu Cachaca cola o felie de limeta   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Pitu Cachaca si completam cu cola rece. Adaugam o jumatate de felie de limeta.

Read more »

Plăcintă cu carne (Kulebiak)

 

Placinta_cu_carne

O reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 100 ml lapte 20 g drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 3 oua 100 g unt 500 g carne tocata 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Faceţi un…

Read more »

Vitel Orloff

 

Vitel_Orloff

O reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g ciuperci proaspete 3 linguri faina…

Read more »

Paste cu piept de pui şi legume

 

Paste_cu_piept_de_pui_şi_legume

O reteta de paste cu piept de pui si legume din: piept de pui, paste, ardei rosii, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 pungă paste 2 ardei roşii 2 cepe verzi 4 roşii bine coapte puţin usturoi oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi bine pieptul…

Read more »

Pane de aripioare

 

Pane_de_aripioare

O reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua, cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa, ciuperci, masline si legume. Ingrediente: 10 aripioare mai măricele 1 cană cu mălai 2-3 ouă 50 g caşcaval 2-3 linguri cu ulei sare piper boia, cimbru, rozmarin pentru umplutură: bucăţi de kaiser anşoa ciupercuţe…

Read more »

Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)

 

Salata_de_cartofi_si_sfecla_rosie_cu_peste

O reteta de salata de cartofi si sfecla rosie cu peste din: file de peste marinat, cartofi, morcovi, oua, sfecla rosie, ceapa rosie, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de peste marinat 4 cartofi mari fierti in coaja 2 morcovi fierti 2 oua fierte tari 400 g sfecla rosie coapte 1 ceapa…

Read more »

Ruladă cu legume in foi de varza

 

Rulada_cu_legume_in_foi_de_varza

O reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza, cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi. Ingrediente: 1 varză mică creaţă 4 cartofi mari 50 g unt 8 linguri parmezan 1 ou 250 g spanac congelat 1 morcov nucşoară…

Read more »

Paste cu nuci şi soia

 

Paste_cu_nuci_şi_soia

O reteta delicioasa de paste cu nuci si soia din: paste, soia, miez de nuca, ceapa, gogosari, ciuperci, suc de rosii, ulei de masline, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g paste 100 g soia granule 100 g miez de nucă 2–3 cepe mari 2–3 gogoşari 2–3 ciuperci mari 500 ml suc de roşii…

Read more »

Quiche cu brocoli

 

Quiche_cu_brocoli

O reteta delicioasa de Quiche cu brocoli din: faina, branza dulce de vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci, branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 125 g branza dulce de vaci 1 ou 5 linguri ulei 10 g drojdie de bere…

Read more »

Papricaş de vită

 

Papricaş_de_vită

O reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită fără os 2 ardei graşi roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă 3 roşii 1–2 foi de dafin…

Read more »

Gris pargalit cu prune uscate

 

Gris_pargalit_cu_prune_uscate

O reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar, gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare. Ingrediente: 250 ml lapte 100 g zahar 100 g gris 3 oua 1 lingura unt/margarina 200 g branza de vaci 1 lingura scortisoara 200 g prune uscate un varf de cutit…

Read more »

Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)

 

Chiftelute_de_vita_cu_ceapa_si_smântâna

O reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g unt 3 cepe 150 ml smantana 2 oua 2 linguri faina 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea…

Read more »

Ochiuri în pârjoale

 

Ochiuri_în_pârjoale

O reteta de ochiuri in parjoale din: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, maghiran, ulei, unt, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă…

Read more »

Budincă de legume în crustă de cartofi

 

Budinca_de_legume_în_crusta_de_cartofi

O reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si sare. Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g mazăre 200 g conopidă 3 dovlecei mici 1 ceapă 5-6 cartofi 100 g mozzarella…

Read more »

Reteta zilei: Bulgarasi minune

 

O reteta delicioasa de bulgarasi minune din: carne tocata, branza, ou, orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g carne tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un ou   Mod de preparare: Intr-un castron se…

Read more »

Sparanghel cu ouă moi

 

Sparanghel_cu_oua_moi.png

O reteta delicioasa de sparanghel cu: ulei de masline, pesmet, chilli, oua, paprika. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 50g de pesmet fin un vârf de cuţit din chilli si paprika, 16-20 tulpini de sparanghel 4 ouă Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă pesmetul şi se prăjeşte până devine auriu….

Read more »

Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

 

Cosulete_cu_legume_si_sos_de_parmezan

O reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare. Ingrediente: 200 g parmezan ras pentru sosul de parmezan: 1 ou 2 gălbenuşuri 4 linguri parmezan ras 50 ml smântână…

Read more »

Supă cu figurine de ou

 

Supă_cu_figurine_de_ou

O reteta delicioasa de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, supa de vita, paine, piper si frunze de salata. Ingrediente: 250 ml lapte 4 ouă sare 150 g ficat de pui 1 ceapă 1 lingură unt 4 linguri caşcaval ras 750 ml supă de vită…

Read more »

Djuveci

 

Djuveci

O reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca afumata de porc, untura, smantana, sare si piper. Ingrediente: 750 g rosii in bulion 500 g ardei 1 ceapa rosie 200 g orez 4 felii sunca afumata de porc 1 lingura untura 400 g smantana sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de andive cu portocale

 

Salată_de_andive_cu_portocale

O reteta delicioasa de salata de andive cu portocale din: andive, portocale, ulei de masline, lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 2 portocale 50 ml ulei de măsline 1 lămâie 100 g iaurt degresat sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi andivele în foi, pe care le spălaţi şi le…

Read more »

Cocktail Acapulco Toddy

 

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Acapulco Toddy din: creme de cassis, tequila, zahar si pepene verde. Ingrediente: 2 cl Creme de Cassis 4 cl tequila 2 cl zahar 1/4 pepene verde   Mod de preparare: Pepenele verde maruntit, impreuna cu celelalte ingrediente si cu 3 linguri de gheata zdrobita, se amesteca in mixerul electric….

Read more »

Mamaliga cu afumatura

 

Mamaliga_cu_afumatura

O reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa, smantana si sare. Ingrediente: 250 g malai 300 g branza de burduf sau dulce de vaci 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati 1 l apa 200 ml smantana sare   Mod de preparare: Puneţi la fiert apa cu sare şi când în­cepe…

Read more »

Pudding de ciocolata

 

Pudding_de_ciocolata

O reteta delicioasa de pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie. Ingrediente: cacao pentru tapetat 50 g nuci, rumenite 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde 100 g unt la temperatura camerei 140 g zahar tos 2 oua…

Read more »

Medalioane de porc cu salata de linte

 

Medalioane_de_porc_cu_salata_de_linte

O reteta delicioasa de medalioane de porc cu salata de linte din: linte, mere, telina verde, otet de vin, sare, piper si medlioane de porc. Ingrediente: 250 g linte 3 mere 3 fire telina verde 6 linguri otet de vin sare piper 800 g medelioane de porc   Mod de preparare: Se spală lintea…

Read more »

Mancare de cartofi, afumatura si aluat

 

Mancare_de_cartofi_afumatura_si_aluat

O reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua, faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 2 oua faina 2 linguri apa 800 g carne afumata de porc sau carnati, conservate in untura 1 kg cartofi sare piper   Mod de preparare: Din făină, ouă bătute şi…

Read more »

Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie

 

Tarta_de_ricotta_si_cartofi_cu_sos_de_cicoare_rosie

O reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din: cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie, ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume. Ingrediente: pentru tarte: 200 g cartofi 300 g ricotta 2 ouă 2 albuşuri 30 g unt pesmet nucşoară sare şi piper pentru…

Read more »

Cum se prepara Bhindi Masala (video)

 

Cum_se_prepara_Bhindi_Masala.jpg

O reteta video despre cum se prepara Bhindi Masala; un preparat specific indian, deosebit de sanatos si gustos, rapid si foarte delicios. Cum se prepara Bhindi Masala Pofta buna!

Read more »

Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

 

Supa_de_linte_cu_slanina_si_carnati_in_painisoare

O reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere. Ingrediente: 200 g linte maro 200 g carnaciori afumati 100 g bacon, slaninuta 200 g zarzavat…

Read more »

Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

 

Paste_cu_sparanghel_la_cuptor_pancetta_si_rosii-cherry.png

O reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline, pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400g de paste penne 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală 2 linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele 200g de rosii cherry, înjumătăţite 1 mână bună frunze de busuioc parmezan ras, pentru…

Read more »

Cuscus cu tocanita de porc

 

Cuscus_cu_tocanita_de_porc

O reteta delicioasa de cuscus cu tocanita de porc din: praz, ardei gras, ceapa, ulei sa masline, sare, piper, zahar, cuscus, muschi de porc si parmezan. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper zahar 300 g cuscus (instant) 5-6 felii…

Read more »

Cockteil Brandy Daisy

 

Cockteil_Brandy_Daisy

O reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie, zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete. Ingrediente: 40 ml brandy sau coniac 3 căpşune ½ lămâie 1 lingurită zahăr 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii 100 ml apă tonică câteva cuburi de gheată câteva frunzulite de mentă…

Read more »

Budincă de fasole cu vafe din parmezan

 

Budinca_de_fasole_cu_vafe_din_parmezan

O reteta de Budincă de fasole cu vafe din parmezan din: fasole alba, ou, ceapa, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de legume, ceapa verde, sare, morcovi, cartofi, sare, praz si parmezan. Ingrediente: 120 g fasole albă cu bobul mic 1 ou 1 ceapă mică 2 foi de dafin 1 lingură ulei…

Read more »

Puding de orez

 

Puding_de_orez

O reteta delicioasa de puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom. Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2×400 ml conserve lapte de cocos 600 ml lapte dulce 50 g nuca de cocos 100-123…

Read more »

Pâine cu sparanghel şi roşii uscate

 

Pine_cu_sparanghel_si_rosii_uscate.png

O reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza. Ingrediente: 100ml ulei de măsline 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată 200g de făină 2 linguriţă (11,2g) praf de copt 1 linguriţă  sare 1 linguriţă de frunze de cimbru ouă mari, bătute uşor…

Read more »

Vinete îmbrăcate în aluat de clătite

 

Vinete_îmbrăcate_în_aluat_de_clătite

O reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 ouă 1 ceaşcă de lapte 1 ceaşcă de apă minerală făină sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Spălaţi vinetele şi le tăiaţi în rondele…

Read more »

Tagliatelle cu broccoli

 

Tagliatelle_cu_broccoli

O reteta delicioasa de tagliatelle cu broccoli din: broccoli, rosii cherry, ciuperci, paste, margarina, smantana, parmezan, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 broccoli 12 rosii cherry 100 g ciuperci champignon 500 g paste tagliatelle 2 linguri margarina 125 ml smantana degresata 4 linguri parmezan ras nucsoara sare piper   Mod de preparare: Se despart…

Read more »

Retete clasice: Consome

 

Consome

O reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de piper si albusuri de ou. Ingrediente: 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe mari sare…

Read more »

Omletă cu sparanghel şi şuncă

 

Omleta_cu_sparanghel_si_sunca

O reteta delicioasa de omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri parmezan ras 120 g şuncă presată 1/2 linguriţă nucşoară rasă 50 g Emmentaler 10 fire civetă (sau ceapă verde) 300 g sparanghel 30 g unt sare şi…

Read more »

Osso bucco milanesse

 

Osso_bucco_milanesse_3

O reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi, telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel, usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de carne…

Read more »

Tort vegetarian de conopidă

 

Tort_vegetarian_de_conopidă

O reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval,  sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli…

Read more »

Cocktail Peach Fizz

 

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Peach Fizz din: lichior de banane, lichior de piersici, brandy, suc de piersici si sifon. Ingrediente: 3 cl lichior de banane 3 cl lichior de piersici 4 cl brandy 10 cl suc de piersici sifon   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se agita bine cu gheata in…

Read more »

Burgeri din carne de pui

 

Burgeri_din_carne_de_pui.png

O reteta delicioasa de burgeri cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, carne de pui, caise, morcovi, ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 85g fulgi de ovăz 450g came tocată de pui 100g caise deshidratate, mărunţite 1 morcov mare, ras 1…

Read more »

Tortillas cu pui thailandez

 

Tortillas_cu_pui_thailandez.png

O reteta delicioasa de tortillas cu: carne de pui, ulei vegetal, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceapa, pasta de curry, coriandru. Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 1 lingură de ulei vegetal 1 ardei gras galben, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii subţiri 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat…

Read more »

Un platou cu tăiţei şi legume

 

 

O reteta delicioasa de taitei cu: piept de pui, ou, pesmet, ulei de masline, ceapa verde, castravete, morcov, sos de prune, sos de chili. Ingrediente: 2 piepti de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de lungimea degetului 1 ou, bătut 50g de pesmet 200g de tăiţei din făină de orez cu ou, de…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.