Retete vegetariene: Supa de dovleac

Printeaza

Supa de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde, lamaie si sare.

Ingrediente:Supa_de_dovleac

  • 600 g dovleac
  • 100 g ceapa
  • 500 ml supa de legume
  • 1 lingura faina
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ceapa şi dovleacul în cubuleţe şi căliţi-leîn unt. Turnaţi peste ele supa şi continuaţi să le fierbeţi la foc potrivit până când se înmoaie. Treceţi apoi totul prin sită şi adăugaţi făina desfăcută în lapte. Lăsaţi să mai fiarbă 15 minute şi apoi adăugaţi gălbenuşurile frecate cu smântână.

La sevire, puneţi crutoane în fiecare farfurie înainte de a turna supa.

Supa de dovleac

Supa_de_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.