Retete vegetariene: Salata de vinete

Printeaza

Salata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare.

Ingrediente:Salata_de_vinete

  • 4 vinete
  • 4 catei de usturoi – optional
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • ardei grasi
  • rosii
  • sare

 

Mod de preparare:

Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem pe un tocător de lemn. Punem tocătorul înclinat pe o tavă, pentru a se elimina toată apa din ele. Pentru acest proces este nevoie de 2-3 ore.

După ce s-au scurs foarte bine, tocăm vinetele cu un toporaş de lemn. Le punem într-un bol şi turnăm uleiul treptat, frecând vinetele continuu, până se albesc şi aproape îşi dublează volumul. Tocăm ceapa şi eventual, dacă dorim, putem pisa şi usturoiul.

Le punem peste vinete, asezonăm cu sare şi frecăm bine. Servim pe tartine de pâine prăjită, sau le folosim ca umplutură pentru ardei graşi şi vinete.

Salata de vinete

Salata_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.