Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castane

Printeaza

O reteta delicioasa de placinte cu linte si castane din: praz, unt, ciuperci, macis, frunze de cimbru, cartofi, linte, smantana, merisoare, ou, jeleu de coacaze rosii, faina si lapte.

Ingrediente:Plăcinte cu linte şi castane

  • 200 g praz, taiat in felii fine
  • 25 g unt, plus inca 1 cub
  • 100 g ciuperci, tocate marunt
  • 4 varfuri cutit de macis macinat
  • 4 varfuri de cutit frunze de cimbru, plus cateva fire pentru decorat
  • 100 g cartofi, dati prin razatoare
  • 100 g linte sau linte verde de la conserva, clatita si scursa
  • 100 g castane prajite, tocate marunt
  • 8 linguri smantana lichida
  • 4 linguri merisoare, plus 20 de bucati pentru decorat
  • 1 ou batut, pentru uns
  • 2 lingurite jeleu de coacaze rosii

pentru aluat:

  • 200 g faina, plus extra pentru presarat
  • 100 g unt rece, taiat cubulete
  • 8 linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte uşor prazul în unt până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, măcişul şi cimbrul şi se măreşte un pic focul pentru ca ciupercile să se înmoaie, iar zeama lăsată să scadă. Se adaugă cartofii şi se amestecă aproximativ două minute, apoi se adaugă lintea, castanele şi smântână. Se mai fierb două minute, apoi se ia tigaia de pe foc şi se adaugă patru linguri de merişoare.

Pentru aluat, se pun făina şi untul într-un robot de bucătărie, cu o linguriţă de sare. Se procesează până ce amestecul nu mai are cocoloaşe, apoi se mixează continuu în timp ce se adaugă laptele, câte o lingură, până ce aluatul se leagă.

Se întinde un sfert de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se folosesc patru forme de plăcintă individuale pentru a tăia din aluat patru cercuri. Se foloseşte o formă de metal ca să se decupeze o stea din fiecare cerc de aluat, apoi se păstrează stelele şi cercurile de aluat în folie alimentară.

Se taie patru fâşii de hârtie de copt şi se foloseşte un pic de unt pentru a se lipi fiecare fâşie în câte o formă de plăcintă, astfel încât capetele fâşiei să atârne peste marginea formei, pentru a te ajuta să scoţi plăcintele când sunt gata.

Se frământă laolaltă resturile şi se împarte aluatul în patru bucăţi egale. Se întinde fiecare bucată până ce ajunge la o grosime de 3-4mm şi se foloseşte pentru a tapeta formele de plăcintă, lăsând aluat să atârne pe margini.

Se împarte umplutura în cele patru forme. Se pune câte un capac de aluat peste fiecare umplutură, iar gulerul de aluat se îmbină cu capacul.

Se folosesc dinţii unei furculiţe pentru a presa şi a sigila marginile plăcintelor. Acum, plăcintele pot fi acoperite şi date la rece pentru cel mult 24 de ore înainte de a le coace.  Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7.

Se unge fiecare plăcintă cu ou bătut şi se coace 30 de minute. Se scot plăcintele din forme şi se aşază direct pe o tavă. Se amestecă 20 de merişoare cu jeleul de coacăze şi se pun porţii egale din amestec în orificiile în formă de stea de deasupra.

Se ung stelele de aluat cu ou bătut, se pune pe fiecare un fir mic de aşază pe tava unde sunt şi dau la cuptor 5-10 minute, aurii şi crocante. Se pune că fiecare plăcintă şi se serveşte.

Plăcinte cu linte şi castane

Plăcinte cu linte şi castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.