Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete

Printeaza

Va prezentam o serie de retete pentru  Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete!

Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

 

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de…

Read more »

Stridiile

 

Stridii_16

Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn….

Read more »

Prajitura mille feuille

 

Prajitura_mille_feuille

O reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente: 350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua 250 g zahar tos 1…

Read more »

Friptura de vita in sos de bere

 

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere

O reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa, foi de dafin si ciuperci champignon. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g morcovi 800 g pulpa de vita sare piper 3 linguri ulei 1 lingurita…

Read more »

Cum se prepara friptura din muschi de vita (video)

 

Cum_se_prepara_friptura_din_muschi_de_vita.jpg

O reteta video despre cum se prepara friptura din muschi de vita, un preparat nemaipomenit de delicios si foarte gustos, rapid, sanatos, perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cum se prepara friptura din muschi de vita

Read more »

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

 

Cuscus_cu_creveti_si_ierburi_aromatice

O reteta de cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de…

Read more »

Pipote cu smantana

 

Pipote_cu_smantana

O reteta de pipote cu smantana din: pipote, faina, lapte, ceapa, iaurt, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2-3 linguri faina 1 ceasca lapte dulce 1 ceapa 500 g iaurt 500 g smantana sare ulei   Mod de preparare: Splei pipotele, le prăjeşti puţin în ulei, apoi pui peste ele ceapa tăiată…

Read more »

Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete

 

Supa_de_telina_cu_scoici_Saint-Jacques_si_sangerete

O reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara, smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi 5 salote, curatate si taiate felii 3 catei de…

Read more »

Cocktail Green Poison

 

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Green Poison din: tequilla, curacao albastru, sirop de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese   Mod de…

Read more »

Tort fructat

 

Tort_fructat

O reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de strugure (alb si negru) 10…

Read more »

File de peşte cu legume

 

File_de_peste_cu_legume

O reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei…

Read more »

Tocană cu jumări

 

Tocana_cu_jumari

O reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia. Ingrediente: 1 kg faina 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 200 g branza de burduf…

Read more »

Vanat cu garnitura de gutui coapte

 

Vanat_cu_garnitura_de_gutui_coapte

O reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar, sare, piper, vin rosu si supa de pasare. Ingrediente: 2 bucati de carne din pulpa de vanat, taiate 2 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei extravirgin de masline ulei…

Read more »

Prăjitură cu banane si curmale

 

Prajitura_cu_banane_si_curmale

O reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt 150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai glazura: 200 g zahar praf   Mod de preparare: Curăţaţi banana şi sfărâmaţi…

Read more »

Piept de pui in crusta de verdeata

 

Piept_de_pui_in_crusta_de_verdeata

O reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g pulpa de dovleac sare piper…

Read more »

Desert cu smochine

 

Desert_cu_smochine

O reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

 

Chec_cu_ciocolata_si_lichior_12

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana…

Read more »

 

Chec mozaic

 

Chec_mozaic

O reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat cubulete (date prin faina) 7 linguri faina   Mod de preparare: Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până…

Read more »

Chifle din făină de porumb cu trei arome

 

Chifle_din_faina_de_porumb_cu_trei_arome

O reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare. Ingrediente: 125 g faina alba 100 g faina de porumb 4 lingurite drojdie uscata 2 linguri zahar 1 ou 30 g…

Read more »

Frangio na pucara

 

Frangio na pucara

O reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două linguri de…

Read more »

Cartofi gratinaţi cu anşoa

 

Cartofi gratinaţi cu anşoa

O reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel si lamaie.   Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămîie unt şi pesmet pentru formă   Mod de…

Read more »

Ardei umpluti cu soia granule

 

Ardei umpluti cu soia granule

O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper…

Read more »

Gogoşi cu sos de căpşune

 

Gogoşi cu sos de căpşune

O reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate…

Read more »

Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala

 

Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala

O retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410 g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de lin­guriţă de…

Read more »

Minitarte cu cafea şi căpşune

 

Minitarte cu cafea şi căpşune

O reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de ciocolată din comerţ o lingură de cafea măcinată două ouă două pliculeţe cu…

Read more »

Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata

 

Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata

O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui carne de vită…

Read more »

Ciorbă de ciuperci şi kaizer

 

Ciorbă de ciuperci şi kaizer

O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel   Mod…

Read more »

Bigilla

 

Bigilla

O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de…

Read more »

Orez cu ou şi şuncă

 

Orez cu ou şi şuncă

O reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă un morcov un sfert de ţelină 200 g fasole albă o lingură de sos de soia sare piper pătrunjel 300 g şuncă ulei de floarea-soarelui   Mod…

Read more »

Melcişori cu nucă

 

O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de drojdie o cană de smîntînă…

Read more »

Rozete cu gem

 

O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilo­gram zahăr 10 ouă un kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicar­bonat 500 g arahide 300 g gem ulei   Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de…

Read more »

Sardine cu piure şi sos roşu

 

Sardine cu piure şi sos roşu

O reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două conserve de roşii 100 g unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos…

Read more »

Ciorbă de fasole cu fidea

 

Ciorbă de fasole cu fidea

O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea…

Read more »

Sos Bechamel

 

Sos Bechamel

O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă…

Read more »

Pizza della casa

 

Pizza_della_casa_34

O reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin, drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am folosit faina de tip 000 0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de masline extra virgin drojdie uscata 10 gr o…

Read more »

Parjoale din peşte cu sos

 

O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g ceapă ulei zahăr pu­dră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin   Mod de…

Read more »

Picioare de crab cu orez picant

 

Picioare de crab cu orez picant

O reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g picioare de crab congelate o ceapă doi căţei de usturoi două cuişoare doi ardei capia pastă de tomate ghimbir ras o lămîie o lingură de amidon o cană de apa…

Read more »

Fasole verde cu mazăre

 

Fasole verde cu mazăre

O reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 200 ml smîntînă 200 g caşcaval sare piper ulei de floarea-soarelui, pătrunjel ciuperci…

Read more »

Carne de porc cu linte

 

Carne de porc cu linte

O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi…

Read more »

Medalion de peşte cu legume

 

Medalion de peşte cu legume

Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o cutie de bere blon­dă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată rucola oţet balsamic pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se…

Read more »

Mîncare cu rinichi de porc

 

Mîncare cu rinichi de porc

Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o…

Read more »

Chifteluţe de legume cu şofran

 

Chifteluţe de legume cu şofran

Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei de usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă de şofran mărar un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină sos de ardei iute   Mod de preparare: Morcovii se…

Read more »

Dulciuri cu zmeură

 

Dulciuri cu zmeură

Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră frişcă pepene roşu   Mod de preparare: Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un…

Read more »

Plăcintă cu sfeclă albă

 

O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă albă 150 ml ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară zahăr vanilat 100 g unt sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn…

Read more »

Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

 

Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

Read more »

Ştiucă cu legume

 

Ştiucă cu legume

Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb sec ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează….

Read more »

Pui Saag

 

Pui Saag

preparat specific indian  Ingrediente: 1.400 g carne de pui fără piele 5 căţei de usturoi zdrobiţi două cepe mari tocate două roşii zdro­bite o rădăcină de ghimbir de 2,5 cm rasă 4 linguri de lapte 4 legături de spanac spălate şi tocate două linguri de unt o jumătate de linguriţă de piper o…

Read more »

Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta

 

Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta

Ingrediente: un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g parmezan un fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei de măsline busuioc ouă făină   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă…

Read more »

Reţete de post:Prăjitură de post cu gem

 

O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina…

Read more »

Crap pe carton

 

O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia dulce ulei   Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată albă

 

Prăjitură cu ciocolată albă

Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată albă 100 g fulgi de porumb lapte dulce   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se întinde cu un sucitor şi…

Read more »

Paste cu fructe de mare

 

Paste cu fructe de mare

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia 200 g mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei de usturoi oregano uscat pastă de ardei iute oţet ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă,…

Read more »

Ciuperci cu mazăre

 

Ciuperci cu mazăre

Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o legătură de mărar sare piper smîntîină ulei de măsline   Mod de preparare: Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile…

Read more »

Dulciuri fantezie

 

Dulciuri fantezie

Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom scorţişoară cuişoare cardamon   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în…

Read more »

Mîncare de legume cu pui

 

Mîncare de legume cu pui

Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel un ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie   Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc…

Read more »

Brioşe cu mărar şi cuşcuş

 

Brioşe cu mărar şi cuşcuş

Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei de măisline oţet bal­samic busuioc verde sare piper unt pentru forme smînttînă usturoi   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pun smîntînă,…

Read more »

Legume cu muguri de pin

 

Legume cu muguri de pin

Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de…

Read more »

Supă rusească de peşte, cu lămîie şi mărar – Uha

 

Supă rusească de peşte, cu lămîie şi mărar – Uha

Ingrediente: doi liitri supă de peşte (strecurată după fierbere, adică lim­pede) 500 g file de peşte alb (tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lin­gură de mărar tocat fin sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mâre se da supa de peşte în clocot. Se potriveşte de sare şi…

Read more »

Tarantina

 

Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cra­tiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Sepa­rat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu (tăiat fîşii) şi adaugă…

Read more »

Plăcintă pe lespede

 

Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100 ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere zahăr vanilie   Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se…

Read more »

Peste cu orez si soia

 

Peste cu orez si soia

Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper pătrunjel ardei capia varză roşie   Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se…

Read more »

Bărcuţe cu cremă de brînză

 

Bărcuţe cu cremă de brînză

Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei iute două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos de roşii usturoi   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie…

Read more »

Pancakes cu sos de zmeură

 

Pancakes cu sos de zmeură

Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere   Mod de preparare: Intr-un bol înalt se pun…

Read more »

Tocăniţă de porc cu praz

 

Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez   Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi…

Read more »

Carne de vită cu sos de bere

 

Carne de vită cu sos de bere

Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper.   Mod de preparare: Carnea de vită…

Read more »

Salam de biscuiti cu rahat

 

Salam de biscuiti cu rahat

Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca)   Mod de preparare: Se sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2 linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt biscuitii) si un…

Read more »

File de pangasius cu sos

 

File de pangasius cu sos

Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi albi   Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală,…

Read more »

Nuga cu alune şi migdale

 

Nuga cu alune şi migdale

Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe   Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la…

Read more »

Pui cu ciuperci şi praz

 

Pui cu ciuperci şi praz

Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei de usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez sălbatic   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie…

Read more »

Plinici cu ton şi pătrunjel

 

Plinici cu ton şi pătrunjel

Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper suc de lămîie   Mod de preparare: Făina se ceme şi…

Read more »

Fidea cu cremă şi portocale

 

Fidea cu cremă şi portocale

Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos două porto­cale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă făina…

Read more »

Orez cu legume şi carne

 

Orez cu legume şi carne

Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată   Mod de preparare: Carnea de porc şi cea…

Read more »

Somon la cuptor cu praz

 

Somon la cuptor cu praz

Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici   Mod de preparare: Fileurile de somon se…

Read more »

Vinete cu fenicul şi cuşcuş

 

Vinete cu fenicul şi cuşcuş

O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de…

Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea

 

Prăjitură cu cremă de cafea

Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt   Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează…

Read more »

Frigărui de pui cu fasole

 

Frigărui de pui cu fasole

Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se…

Read more »

 

Legume cu pui si pudra de scortisoara

 

Legume cu pui si pudra de scortisoara

Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…

Read more »

Bhappa Doi

 

Bhappa Doi

preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o con­servă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă   Mod de preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafi­dele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune într-o…

Read more »

Prăjitură cu smochine şi nuci

 

Prăjitură cu smochine şi nuci

Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g ami­don alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune   Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul…

Read more »

Macrou cu mazăre

 

Macrou cu mazăre

Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati   Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă….

Read more »

Orez cu legume si sos de soia

 

Orez cu legume si sos de soia

Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g po­rumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă pătrunjel sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu…

Read more »

Prajitura cu branza dulce si mere

 

Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de…

Read more »

Paste cu parmezan şi sos

 

Paste cu parmezan şi sos

Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde   Mod de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală,…

Read more »

Pui cu salvie şi legume

 

Pui cu salvie şi legume

Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi smlntînă   Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie…

Read more »

Mititei sirbeşti – Cevapcici

 

Mititei sirbeşti – Cevapcici

preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper…

Read more »

Mămăligă din mei – Escudilla de mijo

 

preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust     Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a…

Read more »

Compot de struguri

 

Compot de struguri

Ingrediente:  un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare   Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în…

Read more »

Legume mexicane

 

Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru)   Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie…

Read more »

Prajitura scotiana

 

Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g cioco­lată 200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată   Mod de preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un…

Read more »

Orez cu carne tocata de pui

 

Orez cu carne tocata de pui

Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de salvie patrunjel esenta de rom   Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul…

Read more »

Ton la cuptor – Tonno infornato

 

Ingrediente: o bucată de ton de aproxi­mativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măs­line o formă de copt. Trece…

Read more »

Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)

 

Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)

Read more »

Punci de portocale

 

Punci de portocale

Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie   Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja de portocală şi zeama de porto­cală. Strecuraţi şi fierbeţi…

Read more »

Calamar umplut cu legume

 

Calamar umplut cu legume

Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar   Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru-…

Read more »

Sos Huancaina

 

Sos Huancaina

preparat specific peruan  Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte con­densat 70 g brânză de oaie 70 g cremă de brânză o ju­mătate de cană de migdale mărunţite   Mod de preparare: Uleiul se încinge într-o…

Read more »

Salată de calamar cu sos alb

 

Salată de calamar cu sos alb

Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare piper   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă…

Read more »

Tortellini cu sfeclă roşie

 

Tortellini cu sfeclă roşie

Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă,…

Read more »

Fileuri de hering cu legume

 

Fileuri de hering cu legume

Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.