Retete usoare si ilustrate

Printeaza

Retete usoare si ilustrate:

Retete usoare si ilustrate

Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini

 

Supa_de_pui_cu_paste_ditalini_7

O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura

 

Tarta_cu_cirese_si_zmeura_06

O reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu carnati picanti

 

Paste_cu_carnati_ipicanti_09

O reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in bulion   Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc in unt topit cateva…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu pui

 

Orez_cu_pui_9

O reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal, praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana morcovi cuburi 1/2 ceasca…

Read more »

Reteta zilei: Taitei Yakisoba

 

Taitei_Yakisoba_10

O reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi, ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor

 

Chiftelute_de_pui_la_cuptor_5

O reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa, usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1 căţel de usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere

 

Salata_de_radicchio_cu_mere_si_pere_6

O reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua, ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere, pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2 linguri de ceapa tocata…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere

 

Prajitura_cu_mere_6

O reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua. Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura praf de copt 1 lingurita de sare…

Read more »

Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare

 

Mancare_cu_fructe_de_mare_7

O reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Reteta zilei: Pizza Calzone

 

Pizza_Calzone_5

O reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline, sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper. Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de…

Read more »

Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca

 

Bulete_de_branza_cu_sunca_6

O reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella, faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan, mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se…

Read more »

Reteta zilei: Salata de vinete

 

Salata_de_vinete_7

O reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei, usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1 cană cu apă 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

 

Briose_cu_dovleac_2

O reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă…

Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

 

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_rosu_6

O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult…

Read more »

Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze

 

Tort_de_bezea_cu_coacaze_6

O reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca. Ingrediente: blat: 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 4…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu sofran

 

Orez_cu_sofran_8

O reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă…

Read more »

Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

 

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel

O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe…

Read more »

Reteta zilei: Panzanella

 

Panzanella_5

O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu lapte

 

Orez_cu_lapte_3

O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucola

 

Bruschete_cu_prosciutto_si_rucola_3

O reteta de Bruschete cu prosciutto si rucola din: paine, prosciutto, rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: pâine prosciutto rucola usturoi Parmezan ras Ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita punem ulei de masline la incins apoi prajim paine pe ambele parti. Freaca painea cu cate un catel de…

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango

 

Risotto_cu_carne_de_vita_si_sos_de_avocado_si_mango_6

O reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din: citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella 6 cesti supa de…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos

 

Aripioare_de_pui_in_sos_5

O reteta de  Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4 ceasca sos Sriracha…

Read more »

Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

 

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_10

O reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de făină 2 galbenusuri…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine

 

Cotlete_de_miel_cu_sos_de_afine_4

O reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare, piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu 1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1 steluta anason  …

Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere

 

Cotlet_de_porc_cu_sos_de_afine_si_miere_4

O reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei…

Read more »

Reteta zilei: Focaccia

 

Focaccia_8

O reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de măsline rozmarin tocat   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa…

Read more »

Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza

 

Cupe_de_mamaliga_umplute_cu_oua_spanac_si_branza_7

O reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana parmezan sare,…

Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci

 

Sos_de_ciuperci_09

O reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail Bullrito

 

Cocktail_Bullrito_06

O reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat) Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata   Mod de preparare: Se pun frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o lingura. Se asteapta cateva minute,…

Read more »

Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci

 

Lasagna_cu_ciuperci_10

O reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa

 

Paste_cu_broccoli_si_anchoa_4

O reteta de Paste cu broccoli si anchoa din: spaghete, broccoli, sare, ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide. Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati 2 conserve de ansoa…

Read more »

Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte

 

Fettuccini_cu_sos_de_linte_9

O reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa…

Read more »

Reteta zilei: Paine cu rozmarin

 

Paine_cu_rozmarin_6

O reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2 linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci

 

Placinta_de_cartofi_dulci_8

O reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc

 

Paste_chinezesti_cu_carne_de_porc_6

O reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine

 

Briose_cu_afine_9

O reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana 1/4 ceasca de lapte 2…

Read more »

Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati

 

Sos_de_legume_cu_tofu_pe_pat_de_orez_basmati_10

O reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele….

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole

 

Mancare_de_fasole_07

O retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole, ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb. Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa gust) ardei rosu…

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu piept de pui

 

Noodles_cu_piept_de_pui_14

O reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu ananas

 

Tarta_cu_ananas_13

O reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt   Mod de preparare: Se amesteca…

Read more »

Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

 

Supa_de_perisoare_din_piept_de_curcan_07

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miel de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper…

Read more »

Reteta zilei: Cvas rusesc

 

Cvas_11

Cvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita. Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra sau de secara 1 pumn stafide 4…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

 

Dovlecei_umpluti_cu_carne_tocata_de_curcan_07

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural   Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez. Carnea…

Read more »

 

Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei

 

Placinta_cu_branza_si_ardei_12

O reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500g faina cu autocrestere 2 oua 6 linguri ulei 8 linguri lapte 2 lingurite sare pentru umplutura: 350g crema de branza 150g cascaval ras 3 oua 1…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

 

Pui_cu_ciuperci_17

O reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare, faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui marinate

 

Frigarui_marinate_07

O reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15 frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi

 

Fursecuri_cu_morcovi_04

O reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi, zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3 morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt nesarat 230 g crema…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

 

Bruschete_cu_morcovi_si_branza_10

O reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit   Mod de preparare: Intr-o oala cu…

Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi

 

Carne_de_porc_cu_cartofi_15

O reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi 1kg carne de…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune

 

Prajitura_cu_ciocolata_si_alune_04

O reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 cana unt nesarat 1 cana…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)

 

Mancare_de_fasole_rosie_04

O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: ½  kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii   Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se mai…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

 

 

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin…

Read more »

Reteta zilei: Tort din napolitane

 

Tort_din_napolitane _08

O reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa…

Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

 

Tort_crocant_de_covrigei_cu_zmeura_11

O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome.  Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente:…

Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

 

Mousse_de_palmier_09

O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper   Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

 

 

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel…

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

 

 

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

 

Prajiturele_cu_ciocolata_12

O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani…

Read more »

Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

 

Ceafa_de_vitel_cu_ciuperci_la_cuptor_21

O reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de gaina

 

 

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)  …

Read more »

Reteta zilei: Minitarte

 

Minitarte_11

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

 

Desert_cu_biscuiti_11

O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema caramel…

Read more »

Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra

 

Vrabiora_de_vitel_si_salata_de_varza_acra_14

O reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare   Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita….

Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

 

O reteta de carne de porc cu orez din: carne d eporc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se…

Read more »

Reteta zilei: Supa Buseca

 

Supa_Buseca_09

O reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 frunza de dafin…

Read more »

 

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

 

Supa_crema_cu_crutoane_17

O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

 

Prajitura_cu_smochine_04

O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici   Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa…

Read more »

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

 

Salata_de_peste_afumat_cartofi_si_maioneza_05

O reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper   Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron…

Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

 

Rulada_de_porc_la_cuptor_16

O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri dulci

 

Fursecuri dulci_09

O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta…

Read more »

 

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

 

Rulada_cu_carne_de_vita_13

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2…

Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

 

Tort_Napoleon_15

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

 

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2…

Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

 

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

 

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de…

Read more »

 

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

 

Clatite_galbene_cu_pui_si_legume_18

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac…

Read more »

Incoming search terms:

  • retete culinare ilustrate
  • retete ilustrate prajituri
  • retete ilustrate
  • retete culinare ilustrate usoare
  • retete ilustrate si usoare

1 comentariu

  1. Am gasit cateva retete tari de tot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.