Retete Urzici

Printeaza

Retete Urzici:

Bors_de_urzici_si_zarzavat

Bors de urzici si zarzavat

Bors de urzici si zarzavat din: urzici, zarzavat, bors, ceapa, orez, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorbă 1 l borş 1 ceapă 1/2 ceaşcă de orez sare verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert […]

Crema_de_urzici

Crema de urzici

Crema de urzici din: urzici, usturoi, faina, unt, sare, ulei, smantana. Ingrediente: 2-3 kg urzici proaspete 5-6 căţei usturoi 2 linguri făină 50 g unt sare 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 100 ml smântână   Mod de preparare: Se aleg urzicile, se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se lasă la scurs si apoi […]

Budinca_de_urzici_cu_lapte

Budinca de urzici cu lapte

Budinca de urzici cu lapte din: urzici, lapte, unt, pesmet, faina, cascaval, oua, orez, sare, piper. Ingrediente: 700 g urzici 300 ml lapte 100 g unt 75 g pesmet 125 g făină 100 g caşcaval 2 ouă 50 g orez sare piper   Mod de preparare: Cureţi urzicile, le speli în mai multe ape şi […]

Placinta_cu_urzici_si_ciuperci

Placinta cu ciuperci si urzici

Placinta cu ciuperci si urzici din: foi de lacinta, urzici, ciuperci, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un kilogram urzici alese 200 g ciuperci două legături ceapă verde două fire usturoi verde o legătură de pătrunjel ulei de floarea-soarelui sare piper   Mod de preparare: Urzicile se spală, se […]

Supa de urzici cu fulgi de susan

Supa de urzici cu fulgi de susan

Supa de urzici cu fulgi de susan din: frunze de urzici, morcov, pă­trunjel, ceapă, usturoi, fulgi de susan, unt, apă, sare. Ingrediente: 300 g frunze de urzici 1 morcov 1 fir de pă­trunjel cu tot cu frunze 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 lin­gură de fulgi de susan 1 lingură de unt 1 l […]

Pateuri_cu_crema_de_urzici_si_ciocolata_neagra

Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra

Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra din:aluat fraged (cumpărată), piure de urzici (scurs bine de zeamă), zahăr pudră, ciocolată neagră, esenţă de flori de portocal sau de lămâie, ou. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (cumpărată) 3 linguri piure de urzici (scurs bine de zeamă) 3 linguri zahăr pudră 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.