Retete tv Paprika #9

Printeaza

 TV Paprika:

Retete

Focaccia cu roșii

Ingrediente:

  • 600g de roșii cherry
  • 10 linguri de ulei de măsline exravirgin
  • Făină
  • O mână de frunze de busuioc proaspăt
  • Sare de mare și piper negru proapăt măcinat

Mod de preparare:

Faceți aluatul obișnuit pentru pâine și lăsați-l să se odihnească timp de 40 de minute. Înțepați roșiile cu un cuțit și aruncați-le în apă clocotită pentru aproximativ 30 de secunde.

Apoi răciți-le sub jet de apă rece și decojiți-le. Puneți roșiile într-un castron ș acoperiți-le cu ulei de măsline.Luați aluatul și întindeți-l pe o suprafața presărată cu făină. Aluatul ar trebui să aibă grosimea de 2,5 cm.

Puneți apoi aluatul într-o tavă tapetată cu făină, turnați uleiul de măsline cu roșiile și presărați busuioc. Cu degetele faceți mici găurele în care uleiul să intre în mici bazinașe.

Aluatul se mai lasă la odihnit până își dublează volumul și apoi se preasară sare și piper deasupra și se dă la cuptorul încălzit în prealabil la 220 C. Se lasă să se coacă timp de 20 de minute. Când îl scoateți din cuptor, mai stropiți aluatul cu un pic de ulei de măsline.

Fondante cu ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g de ciocolată neagră de bună calitate cu minimum 65% cacao
  • 1 lingură de cafea espresso tare și fierbinte
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 1 lingură de făină

 

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 de grade sau la treapta 4.Se unge cu ulei și se pudrează cu făină o tavă de făcut sandwich-uri de 25 cm.Ciocolata se rupe în bucățele mici și acestea se pun într-un bol.

Bolul se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte, se adaugă cafeaua și se amestecă pentru a se topi ciocolata. Dupa ce s-a topit ciocolata se adaugă untul și se lasă să se topească în ciocolată.

Se adaugă zahărul și se amestecă bine și apoi se adaugă ouăle.La final se adauă făina.

Amestecul obținut se toarnă în tava de sandwich și se coace timp de 20-25 de minute.Prăjitura ar trebui să fie foarte umedă înăuntru.Când este gata , se lasă să se răcească. Cel mai bine este sa fie servită a doua zi.

Pentru a face glazura:Se topesc untul și ciocolata într-un vas la bain marie. Se adaugă apoi 2 linguri de apă și se amestecă până se ajunge la o consistentță groasă.Se lasă să se racească înainte de a se turna peste prăjitură.

Dacă doriți să serviți prăjitura în ziua în care o preparați trebuie să o lăsați să se răcească timp de 2 ore înainte de a vă delecta cu aromele sale.

Frigărui de fructe cu bomboane de ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată albă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 lingurițe de ulei
  • cacao
  • Fructele foarte bine curățate și spălate înainte
  • (la alegere, ordinea nu contează)
  • boabe de struguri
  • 1 compot de ananas
  • 2 portocale, foarte bine curățate
  • 2 kiwi
  • căpșuni

 

Mod de preparare:

Rupeți ciocolata albă și ciocolata neagră în bucăți mici. Cu cât bucățile sunt mai mici, cu atât ciocolata se va topi mai repede. Ciocolata este pusă în două boluri separate.

Bolurile sunt așezate în cratițe cu apă: se încălzește apa, apa încălzește bolul și ciocolata se topește.În timp ce ciocolata se topește ocupați-vă de curățatul fructelor. Fructele odată curățate și tăiate se pun pe frigăruie.

Decorați farfuriile cu topping. Puteți, de asemenea, să mai adăugați o formă interesantă. Puneți o furculiță pe farfurie și presărați cacao deasupra.

Odată ce veți îndepărta furculița, forma va rămâne pe farfurie.Baza va fi o jumătate de portocală pe care ați decojit-o cu grijă; așezați-o în mijlocul farfuriei. După ce ați pregătit frigăruile, înfigeți-le în portocală.

Odată ce ciocolata este gata, faceți bomboane ajutându-vă de instrumentele din bucătărie: forme pentru prăjituri, mici cupe.Așezați bomboanele pe farfurie și rețeta este gata!

Frigărui de fructe de mare cu garnitură de Cuș Cuș

Ingrediente:

  • Pentru frigărui
  • 8 creveți mari
  • 8 calamari tăiați in inele de 1 1 cm
  • 400g file de pește alb
  • 1 linguriță de semințe de fenicul
  • 1 liguriță de piper verde
  • 2 căței de usturoi tăiați fin
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 ardei roșu iute tocat
  • Pentru Cuș Cuș
  • Un mănunchi de frunze de pătrunjel tocate
  • 1 cățel de usturoi tăiat
  • 1 ardei roșu iute tocat fin
  • 50 ml de supă de legume
  • 350 g cușcuș
  • 2 lămâi feliate
  • 40g fulgi de migdale prăjiți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Un mănunchi de frunze de rucola
  • Sare și piper

 

Mod de preparare:

Dacă folosiți bețe din lemn pentru frigărui,trebuie să le lăsați la înmuiat înainte de folosire pentru a nu lua foc.

Fructele de mare se curăță și se pun într-un bol,unde urmează să fie lăsate la marinat.Pentru sosul marinat se zdrobesc într-un mojar semințele de fenicul și boabele de piper și se adaugă pește peste.Apoi se adaugă ardeiul și usturoiul.

Peștele se lasă la marinat pentru un sfert de oră.Peștele se pune pe țăpușe , care se vor perpeli pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte.Pentru Cuș CușFeliile de lămâie se prăjesc în ulei încins,apoi se scot si se lasă de-o parte.

Într-o altă tigaie cu ulei se căește usturoiul împreună cu sucul de lămâie și cu ardeii până ce usturoiul se înmoaie.

Supa de legume se fierbe într-un vas și apoi se ia de pe foc.Se adaugă cuș cuș-ul și se lasă timp de 5 minute sau până ce tot lichidul a fost absorbit.Se adaugă usturoiul și mixul făcut din ardei.

Se taie feliile de lămâie și se adaugă și ele peste cuș cuș.La final se adaugă pătrunjelul și migdalele și se asezonează cu sare și piper.Când serviti așezați frunzele de rucola pe un platou și deasupra adăugati cuș cuș-ul și frigăruile.

Decorați cu bucăți de lămâie și pătrunjel.

Frigărui de șalău cu găluște cu brânză de burduf

Ingrediente:

  • 200g șalău
  • 20g măcriș
  • sare
  • ulei de măsline
  • bețișoare pentru frigărui

Pentru găluștele cu brânză de burduf:

  • 200 g cartofi
  • 40 g făină albă
  • 40 g făină tărâțe
  • sare
  • 10 g unsoare
  • 60 g brânză burduf
  • 30 g slănină

 

Mod de preparare:

Se taie șalăul fâșii subțiri și se sărează bine. Se pune măcrișul deasupra, se fac rulouri și se trag pe bețișoare. Apoi se așază pe grătar și se prăjesc timp de aprox. 10 minute.

Pentru găluște, se dau cartofii curățați pe răzătoare, se lasă la stat, apoi se scurg. Adăugăm făina dată prin sită, sarea, și se amestecă bine. Aluatul pregătit se taie cu tăietorul de găluște în apa sărată în fierbere, și se fierbe 8-10 minute. Se scurg găluștele fierte și se amestecă cu unsoarea topită.

Se adaugă brânza de burduf, și se servește cu slănina prăjită tăiată mărunt, pe farfurie caldă.

Frigărui de șalău cu găluște de brânză de oaie

Ingrediente:

  • 200 g șalău
  • 20 g măcriș
  • sare
  • ulei de măsline
  • frigări

Pentru garnitură:

  • 200 g cartofi
  • 40 g făină
  • 40 g griș
  • sare
  • 10 g untură de port
  • 60 g brânză de oaie
  • 30 g slănină

 

Mod de preparare:

Se taie șalăul în fâșii mici și se sărează bine. Pe fâșii se pune măcriș, se fac rulouri din ele și se pun pe frigări. Se așează frigăruii pe grătar și se prăjesc cam 10 minute.

Cartofii curățați se răzuiesc fin, se lasă să stea și se strecoară de zeamă. Se adaugă făina cernută, sarea și se amestecă bine. Aluatul preparat se rupe cu dispozitivul de făcut găluște în apă sărată clocotindă și se lasă la fiert timp de 8 – 10 minute. Găluștele fierte se strecoară și se amestecă cu untură de porc topită.

Se adaugă brânza de oaie și se servesc în farfurii încălzite, cu slănină tăiată mărunt și prăjită.

Friptură cu cartofi şi salată de rucola şi parmesan

Ingrediente:

  • 4 bucăţi muşchi de vită (aprox 200g-250g fiecare)
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de arahide
  • 25g unt

Pentru chips-uri

  • 4 cartofi mari
    2 linguri de ulei de arahide
    Sare şi piper negru proaspăt măcinat
    Fulgi de ardei iute

Pentru salată

  • 1 lingură oţet de vin alb
    3 linguri ulei de măsline
    Sare şi piper negru proaspăt măcinat
    50g rucola
    50g parmezan ras

Mod de preparare:

Pentru cartofi trebuie să încălziţi cuptorul la 220 grade sau la poziţia 7. Se ia o oală mare în care se pune apă şi un pic de sare şi se pune la fiert.Cartofii se taie în  jumătăţi pe lungime şi apoi fiecare jumătate se taie în felii de 1 cm grosime.

Când apa începe să fiarbă se adaugă cartofii şi se fierb timp de 3 minute.Apoi se scot, se scurg şi se usucă.Cartofii se amestecă cu uleiul de arahide,cu sare,piper şi fulgii de ardei iute.

Se ia o tavă mare rezistentă la cuptor şi se asază carofii în ea pe un singur strat.Tava se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până ce cartofii devin uşor maronii si crocanţi.

Pentru friptură se pune o oală marte pe foc sau 2 mai mici.Fripturile se pun pe un tocător şi dacă una este mai groasă decît celelalte o batem puţin , astfel încât toate fripturile să se facă în acelaşi timp.

Se condimentează fripturile pe ambele părţi cu sare şi piper.De îndată ce oala(sau oalele) s-au încins, se adaugă uleiul de arahide.Fripturile se prăjesc timp de 3 minute pe o parte şi apoi se întorc şi se mai prăjesc încă 2 minute.

Apoi se adaugă untul şi se întinde bine peste fripturi.Când sunt gata se scot fripturile pe un platou mare şi se lasă să se odihnească.Pentru mai multă savoare se poate turna deasupra sosul rămas .

Pentru salată,într-un bol se amestecă oţetul,uleiul de măsline sarea şi piperul.Peste acestea se pun frunzele de salată şirucola.

Deasupra se presară parmezanul.Se lasă aşa până înainte de sevire ,când se vor amesteca toate ingredientele.

Pentru sevire , avem nevoie de 4 platouri mari pe care aşezăm căte o bucată de friptură peste care turnăm sos.Aşezăm lângă cartofii şi câte o lingură de salată.

Friptură de miel cu sos și fondue se ciocolată

Ingrediente:

  • Pentru friptură
  • 8 coaste de miel, fără grăsime
  • 250 g file slab de miel – partea de la gât
  • 3 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • oțet din vin alb
  • 300 g roșii cherry
  • Pentru sos
  • 4 felii bacon afumat
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin roșu
  • Pentru legume
  • 500 g cartofi noi
  • 250 g morcovi baby
  • tulpinile de la 1 legătură de mentă proaspătă
  • 1 cub supă de pui
  • 200 g fasole
  • 200 g fasole verde
  • 1 varză creață
  • 200 g mazăre congelată
  • 1 cub unt
  • 1 lămâie
  • Pentru sosul de mentă
  • frunzele de la 1 legătură de mentă proaspătă
  • 4 linguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură zahăr pudră
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru fondue
  • 1 tabletă x 100 g ciocolată neagră de calitate bună (cu70% conținut de cacaco)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml mlapte
  • 4–6 pumni de fructe, cum ar fi ananas, mango, căpșuni

Mod de preparare:

Pentru început: Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele de care veți avea nevoie. Puneți la încălzit o tigaie mare și o cratiță adâncă. Încingeți cuptorul la 220°C.Friptura: Tăiați pe jumătate coastele de miel, condimentați cu sare și piper și puneți-le în tigaie cu ulei de măsline.

Legumele: Cartofii se spală și se taie vârful de la morcovi. Aceștia se pun în cratița mare împreună cu puțină sare. Rupeți frunzele de la mentă și puneți-le deoparte pentru sosul de mentă. Tulpinile le veți pune în cratiță cu tot cu ața care le ține legate. Acoperiți cu apă fiartă și puneți cubul de supă de pui.

Acoperiți vasul cu un capac. Friptura: Turnați un pic de ulei peste fileul de miel, întoarceți coastele și puneți lângă ele și fileul.

Amestecați bine bine până ce carnea capătă o nuanță maronie.Luați trei crenguțe de rozmarin și împreună cu sare și piper puneți-le într-un mojar. Adăugați și usturoiul și bateți bine.

Întoarceți carnea de miel. Adăugați muștarul, un pic de ulei de măsline și oțetul balsamic în mojar și amestecați să se întrepătrundă aromele.Asigurați-vă că mielul este făcut și transferați carnea, cu ajutorul unui clește, pe o tavă. Aruncați o bună parte din grăsimea din tigaie și puneți restul din nou pe foc mic pentru a face sosul.

Turnați conținutul din mojar peste carnea de miel și puneți roșiile deasupra. Presărați un pic de sare și puneți tava în cuptor, pe raftul de sus și lăsați 14 minute dacă vă place carnea mai moale sau mai mult dacă o doriți mai crocantă. La jumătatea timpului trebuie să întoarceți carnea.Sosul: Tăiați baconul felii subțiri și puneți totul în tigaie.

Sosul de mentă: Tăiați foarte mărunt frunzele de mentă păstrate și puneți-le din nou în mojar. Nu este nevoie să îl spălați. Adăugați oțet din vin roșu, zahăr pudră, un pic de sare și 2 linguri din apa în care fierb legumele. Amestecați totul și adăugați un pic de ulei exravirgin de măsline.

Gustați de sare și piper și duceți sosul la masă.Sosul: Dați focul mic la vasul în care se află baconul și adăugați frunzele de rozmarin. Amestecați în sos și făina, vinul roșu și câteva linguri de apă fierbinte.

Legumele: Fasolea se taie în bucăți de 1 cm grosime. Tăiați pe jumătate varza și aruncați tulpina. Tăiați varza felii subțiri. În cratiță veți pune acum fasolea, mazărea și varza.

Amsetecați bine și puneți un capac.Friptura: Întoarceți friptura de miel.Sosul: Adăugați o lingură de apă fiartă, dacă este nevoie.Fondue: Ciocolata se rupe bucățele și se pune într-un vas rezistent la microunde.

Se adaugă extractul de vanilie, un pic de sare și laptele. Vasul se pune în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de o jumătate de minut sau un minut.

Apoi se scoate vasul din cuptor, se lasă să se odihnească câteva secunde, se amestecă bine și se bagă din nou la microunde, la puterea maximă, pentru încă un minut. Între timp, se taie toate fructele bucățele mici și se pun pe un platou.

Se scoate vasul din cuptor, se amestecă bine până se topește ciocolata, se pune pe platou și se duce totul la masă.Friptura: După ce au trecut cele 14 minute, scoateți friptura din cuptor și lăsați-o să se odihnească un minut.

Legumele: Scurgeți legumele de apă și apoi puneți-le din nou în cratiță împreună cu ulei extravirgin de măsline, sare, piper și un cub de unt. Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și amestecați.

Când totul este gata, puneți pe un platou și duceți platoul la masă.Sosul: Gustați de sare și piper, puneți sosul într-un bol și duceți bolul la masă.Cum să serviți: Porționați coatele și fileul. Puneți carnea pe un platou și garnisiți cu ulei de măsline.

Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin

Ingrediente:

  • 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală
  • Un picior de miel cu os de cca 2 kg
  • 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi
  • Rozmarin proaspăt
  • 15 g unt
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • Legume pentru servire

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade.În carnea de miel se fac incizii în care se pun usturoiul şi rozmarinul.Piciorul de miel se freacă cu unt şi împreună cu usturoiul se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 1 -1 1/2 oră.La jumătatea timpului trebuie întoarsă carnea.

Se scoate mielul de la cuptor şi se lasă pe un platou să se odihnească.Pentru sos:Se ia sosul din tava care a fost la cuptor şi se pune într-un vas pe foc pentru a se caramelize – adică 2-3 minute.

Se strecoară de orice exces de grăsime şi se toarnă 350 ml de apă rece .Se mai lasă pe foc încă 5 minute.Apoi se strecoară.Serviţi carnea alături de sosul făcut.

Friptura de miel gătită în stil marocan

Ingrediente:

  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • Carne de miel dezosată și tăiată
  • 4 cepe tocate
  • 2 lingurițe de scortisoara măcinată
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 lingurițe de chimen măcinat
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 linguriță de șofran
  • 20 de caise uscate
  • 20 de prune uscate
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Opțional:

  • un pumn de migdale sau semințe de susan prăjite
  • 1-2 linguri cu miere
  • Coriandru și mentă proaspătă

Mod de preparare:

Încălziti uleiul într-un vas și adăugați carnea și ceapa.Căliți până ce capătă o nuanță maronie.Adăugați condimentele și fierbeți timp de câteva minute, apoi adăugati apă suficientă pentru a acoperi carnea.

Acoperiți vasul cu un capac și adăugași sare și piper.Dați focul mic și lăsați la fiert timp de 90-150 de minute adăugând din când în când apă.Acest fel de mâncare este mai gustos dacă este servit a doua zi .

Nu uitați să îl încălziți.Puteți pregăti acest sortiment de mâncare și la cuptor.Cuptorul trebuie încălzit ăn prealabil la 130-150 de grade sau la poziția 1-2 .Se pun toate ingredientele într-o tavă și se amestecă din când în când.

Înainte de servire cu 20 de minute se adaugă fructele uscate și se încălzesc împreună cu carnea.Dacă va place puteți adăuga nuci, plante aromatice și miere.

Friptura de miel gătită în stil marocan

Ingrediente:

  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • Carne de miel dezosată și tăiată
  • 4 cepe tocate
  • 2 lingurițe de scortisoara măcinată
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 lingurițe de chimen măcinat
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 linguriță de șofran
  • 20 de caise uscate
  • 20 de prune uscate
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Opțional:

  • un pumn de migdale sau semințe de susan prăjite
  • 1-2 linguri cu miere
  • Coriandru și mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Încălziti uleiul într-un vas și adăugați carnea și ceapa.Căliți până ce capătă o nuanță maronie.Adăugați condimentele și fierbeți timp de câteva minute, apoi adăugati apă suficientă pentru a acoperi carnea.

Acoperiți vasul cu un capac și adăugași sare și piper.Dați focul mic și lăsați la fiert timp de 90-150 de minute adăugând din când în când apă.

Acest fel de mâncare este mai gustos dacă este servit a doua zi .Nu uitați să îl încălziți.Puteți pregăti acest sortiment de mâncare și la cuptor.Cuptorul trebuie încălzit ăn prealabil la 130-150 de grade sau la poziția 1-2 .

Se pun toate ingredientele într-o tavă și se amestecă din când în când.Înainte de servire cu 20 de minute se adaugă fructele uscate și se încălzesc împreună cu carnea.Dacă va place puteți adăuga nuci, plante aromatice și miere.

Friptură de vită cu budincuțe Yorkshire

Ingrediente:

  • Pentru cartofi
  • 500 g cartofi roșii
  • 1 lămâie
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt sau de rozmarin
  • 1 căpățână de usturoi
  • Pentru budinci
  • 1 cană făină
  • 1 cană lapte
  • 1 ou
  • Pentru morcovi
  • 500 g morcovi mici
  • 2 crenguțe cimbru verde
  • 2 frunze de dafin proaspete
  • 1 lingură plină cu zahăr pudră
  • 1 cub de unt
  • Pentru vită
  • 8 crenguțe proapete de rozmarin, salvie și cimbru
  • 700 g fille de vită
  • Pentru salată
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 pungă x 100 g de năsturel
  • Pentru sos
  • 1 ceapă roșie
  • 12 ciuperci-buton
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar mic cu vin roșu
  • 300 ml supă de pui
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru servire
  • cremă de hrean
  • muștar englezesc
  • 1 sticlă cu vin roșu

 

Mod de preparare:

Pentru început:Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele de care aveți nevoie. Încingeți cuptorul la 220oC și băgați pe raftul de sus al cuptorului o tavă specială pentru 12 budinci.

Puneți pe foc o cratiță mare și două tigăi. Cartofii:Spălați cartofii, fără să îi curățați de coajă. Tăiați cartofii în cubulețe de 2 cm și puneți-i într-o tigaie. Acoperiți-i cu apă fiartă și fierbeți-i 8 minute sau până se înmoaie.

Reumpleți fierbătorul cu apă.Friptura: Frunzele de rozmarin, cimbru și salvie trebuie tăiate subțire. Dați focul mare pentru a se încinge tigaia goală și amestecați ierburile cu sare și piper.

Tăiați carnea pe din două pe lungime și tăvăliți fiecare bucată prin amestecul de ierburi. Adăugați carnea în tigaia de pe foc și turnați ulei de măsline.

Trebuie să aveți grijă să rotiți carnea din când în când. Morcovii: puneți morcovii în cratiță și acoperiți-i cu apă fierbinte. Adăugați două crenguțe de cimbru, câteva frunze de dafin, sare, ulei de măsline și o lingură cu zahăr.

Fierbeți totul sub capac până ce încep să se înmoaie.Budincile: Puneți în blender făina, oul și un pic de sare. Scoateți tava din cuptor, turnați puțin ulei de măsline în fiecare orificiu și apoi umpleți pe jumătate fiecare orificiu cu compoziția din blender. Compoziția rămasă poate fi folosită pentru clătite a doua zi.

Băgați tava din nou la cuptor, pe raftul de sus și nu deschideți cuptorul preț de 14 minute.Cartofii: Verificați dacă s-au făcut cartofii. Când sunt gata, scurgeți apa, dați focul mare și adăugați ulei de măsline, sare, piper, fâșii de coajă de lămâie și cele patru crenguțe de rozmarin sau de cimbru.

Tăiați căpățâna de usturoi în două, zdrobiți fiecare jumătate și apoi adăugați-le peste cartofi. Amestecați bine din trei în trei minute până ce compoziția devine aurie și crocantă.

Sosul: Dați focul mic la cratița cu carnea de vită. Curățați ceapa roșie și tăiați-o în două. Tăiați-o apoi în robotul de bucătărie. Adăugați jumătate de ceapă peste carne și un pic de ulei. Cealaltă jumătate o veți pune într-un bol.

Clătiți ciupercile și tăiați-le în robotul de bucătărie. Amestecați totul și nu uitați să întoarceți carnea de vită din cinci în cinci minute.

Salata: În bolul cu jumătatea de ceapă adăugați 2 linguri cu oțet din vin roșu, 1 lingură cu zahăr pudră, sare și piper. Amestecați cu o singură mână. Adăugați 4 linguri de ulei extravirgin de măsline. Turnați deasupra năsturelul dar nu amestecați decât chiar înainte de servire.

Sosul: Scoateți friptura pe un platou. Turnați ulei și acoperiți cu folie. În sosul din tigaie amestecați o lingură cu făină. Adăugați un pahar mic cu vin roșu, 300 ml supă de pui și lăsați pe foc până începe să se îngroașe.

Cum să serviți: Scurgeți apa în care au fiert morcovii și adăugați unt. Amestcați bine. Duceți platoul cu morcovi la masă. Scoateți cartofii pe un platou.

Pe o farfurie puneți 2 linguri de cremă de hrean și 1 linguriță cu muștar. Tăiați carnea în bucăți, cu o grosime de 1 cm. Carnea se pune peste sosul de hrean și peste muștar.

Într-un bol așezați restul de sos din cratiță. Amestecați salata, scoateți budincile din cuptor și serviți alături de un pahar de vin roșu.

Friptură de vită cu vin roșu

Ingrediente:

  • 400 g roșii tocate
  • 350 ml vin roșu
  • 1 1 lingură de făină
  • 4 cepe tocate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1kg carne de vită tăiată cubulețe
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 frunze de dafin
  • Sare si piper negru proaspăt măcinat
  • 3 bucăți anșoa
  • 2 căței de usturoi
  • Coaja de la 1 lămâie
  • 1 ardei roșu iute mare

 

Mod de preparare:

Ceapa se căleste timp de 7-10 minute până se înmoaie.Într-o altă tigaie se prăjește carnea timp de 2-3 minute.Când este gata carnea, se adugă peste ceapă și se adaugă vinul.Se lasă să fiarbă și apoi se mai ține 10 minute pe aragaz la foc mic.

Se adaugă roșiile,cimbrul,sarea , piperul și zahărul.Se lasă să fiarbă și se mai ține pe aragaz, la foc mic,timp de 2 ore pâna se frăgezește carnea.

Din când în când se amestecă și se adaugă apă fierbinte pentru a nu se lipi.Când carnea este gata îi adăugăm o aromă siciliană: anșoa,coaja de lămâie,usturoiul și chilli.

Friptură de vită preparată în vin Barolo cu garnitură de piure de țelină

Ingrediente:

  • 2 țeline
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
  • 4 fripturi de vită de 200-225g fiecare
  • 570ml supă de pui
  • Jumătate de sticlă de vin roșu
  • 6 căței de usturoi curățați
  • 1 legătură mică de cimbru proaspăt
  • 6 boabe de piper
  • 100g unt

 

Mod de preparare:

Țelina se curăță și se taie în cubulețe de 2 cm. Luați o oală, umpleți-o pe jumătate cu apă sărată și puneți-o la fiert. Luați un alt vas, în care puneți supa de pui, vinul,usturoiul, cimbrul și sare, și puneți-l și pe acesta la fiert. Când apa din primul vas fierbe, adăugați țelina , acoperiți vasul și lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute până se înmoaie țelina.

Puneți cele patru fripturi în cel de-al doilea vas, asigurându-vă că sunt acoperite cu sos. Dacă este necesar mai adăugați un pic de apă. În funcție de grosimea fripturilor, lăsați să fiarbă între 6 și 10 minute.Când fripturile sunt gata, scoateți-le pe un platou.

După ce a fiert și țelina, aceasta se strecoară și se pune într-un vas cu jumătate din cantitatea de unt. Se amestecă bine până se obține un piure minunat. Se asezonează cu sare și piper.

Pentru sos, aveți nevoie de sosul în care a fost făcută friptura. Trebuie să eliminați boabele de piper și cimbrul, să adăugați usturoiul zdrobit și să lăsați să fiarbă totul timp de câteva minute.

Apoi luați sosul de pe foc și adăugați restul de unt.Dacă topiți untul în vin, sosul va fi mai colorat și mai gros.

Friptură în stil indian cu desert din mango

Ingrediente:

  • Pentru fripturi
  • un sfert dintr-un borcan de 283 g de pastă de curry
  • jumătate de lămâie
  • 3 x 300 g pulpă de vită
  • câteva crenguțe de coriandru
  • Pentru sosul de iaurt
  • 250 g iaurt natural
  • câteva crenguțe de mentă proaspătă
  • 1 lâmâie
  • Pentru pâinea naan
  • 2 pâini indiene
  • Pentru salata de spanac cu brânza de casă indiană
  • 200 g spanac
  • 1 legătură de coriandru proaspăt
  • 1 pungă de germeni de lucernă
  • 1 pungă creson
  • 1 morcov mare
  • 200 g brânză indiană
  • 3 linguri semințe de susan
  • 1 lămâie
  • Pentru sosul de curry
  • un sfert dintr-un borcan de 283 de pastă de curry
  • Jumătate de cutie de 400 ml de lapte de cocos
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru desertul cu mango
  • 2 mango coapte
  • 1 lingură cu vârf zahăr pudră
  • câteva crenguțe mentă proaspătă
  • 1 lime

 

Mod de preparare:

Pentru început:Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele de care veți avea nevoie. Puneți o tavă la încălzit și încingeți cuptorul la 180°C.

Friptura: Într-un bol amestecați un sfert de borcan de pastă de curry cu sucul de la o jumătate de lămâie, un pic de ulei, sare și piper. Luați carnea și tăvăliți-o prin acest amestec. Spălați-vă pe mâini.

Sosul de iaurt: Turnați iaurtul într-un vas. Tăiați frunzele de mentă foarte fin și adăugați-le peste iaurt. Turnați ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie și adăugați un pic de sare.

Nu amestecați decât chiar înaninte de a fi servit.Salata de spanac cu brânza indiană: Rupeți spanacul și puneți-l pe un platou.

Puneți deasupra aproape toate frunzele de coriandru, cresonul, germenii de lucernă și morcovul tăiat panglici.

Pâinea naan: Luați o hârtie de copt și ungeți-o bine cu ulei de măsline. Înfășurați pâinea în această hârtie și băgați-o în cuptor să se încălzească.Friptura: Cu ajutorul unui clește puneți fripturile în tava fierbinte.

În funcție de cum vă place carnea, lăsați-o pe foc între 8 și 10 minute. Când este gata puneți carnea pe un tocător.

Sosul de curry: Puneți o cratiță la foc mediu. Adăugați un sfert din borcanul cu pastă de curry, jumătate de cutie cu lapte de cocos și amestecați bine.

Salata de spanac cu brânza indiană: Tăiați brânza bucățele mici și puneți-o într-o tigaie, pe foc, cu un pic de ulei de măsline. Verificați friptura. Verificați sosul și dacă este destul de gros opriți focul, dacă nu, dați focul mic și mai lăsați la fiert. Verificați din nou friptura.

Salata de spanac cu brânza indiană: Întoarceți brânza, care ar trebui să aibe acum o culoare aurie.

Adăugați sare și semințele de susan. Dați focul mai mic.Desertul cu mango: Tăiați mango în bucățele mici și aranjați-le pe un platou.

Amestecați-le cu un pic de zahăr pudră și presărați frunze de mentă. Tăiați limeul în patru și duceți totul la masă.

Friptura: Friptura trebuie mutată pe un tocător. Garnisiți cu ulei extravirgin de măsline.

Salata de spanac cu brânza indiană Aranjați brânza peste salată și tăiați lămâia în patru. Duceți totul la masă.Cum să serviți: Aranjați pe masă pâinea caldă, scoasă din cuptor, bolul cu sosul cald de curry și platoul cu friptură.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.