Retete tv Paprika #6

Printeaza

Retete tv Paprika:

Retete_8

Coktail de fructe de mare

Ingrediente:

  • 1 linguriță piper roșu
  • făină
  • Sare si piper
  • 175 g creveți întregi
  • 175 g calamari tăiați inele
  • 2 fileuri de pește sub orice formă
  • 1 dovlecel tăiat in felii subțiri
  • 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri
  • Apă minerală
  • Felii de lamâie

 

Mod de preparare:

Peștele se răcește deasupra unui vas cu gheață și se pune de-o parte.Făina se amestecă cu piperul.Prin acest amestec trebuie tăvălit peștele si apoi pus la prăjit.

Peștele se scoate pe un prosop de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.Legumele se scufundă în apă minerală apoi imediat în făină și se pun la prăjit în ulei fierbinte.Amestecați legumele cu peștele și serviți pe platori alături de feliile de lămâie.

Colarez

Ingrediente:

  • 1 l lapte,
  • 400 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 1 plic zahar vanilinat,

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la incalzit, timp in care intr-un bol se amesteca faina cu putin lapte, pana se formeaza o pasta, fara cocoloase. Se adauga si zaharul si zaharul vanilinat.

Se toarna peste laptele cald amestecindu-se continuu, pentru a nu face cocoloase. Se tine la foc mic amestecindu-se continuu pana cand se intareste, ca o budinca. Se toarna in castroane peste sirop de zahar ars si se serveste cu scortisoara sau dulceata.

Coq au Vin

Ingrediente:

  • Pui
  • Slănină
  • Ceapă
  • Unt
  • Ulei
  • Armagnac
  • O sticlă cu vin roșu

Mod de preparare:

Începeți prin a încălzi un pic de unt într-un vas.Adăugați puiul și bucățile de slănină împreună cu ceapa și lăsați-le pe foc până ce capătă toate o tentă maronie.Acum flambțati conținutul cu un pic de Armagnac.

Mai lăsati câteva minute pe foc pentru a se evapora tot alcoolul și apoi adăugați un pic de făină.Făina va îngroșa un pic sosul.Este bine să folosiți un vin roșu de calitate.După ce ați pus vinul,acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă aproximativ 3 ore.

Trebuie să aveti grijă să vă mai uitați din când în când și să completați eventual cu un pic de apă dacă vedeți că sosul scade foarte mult.

De asemenea nu uitați să păstrați o parte din vin, pe care îl puteți servi la masă.Acest fel de mâncare îl puteți servi împreună cu crutoane.Pâinea se taie bucățele și se lasă la cuptor până se rumenesc un pic , apoi se prăjesc în ulei de masline.

Costiță de miel pe pat de broccoli și sparanghel

Ingrediente:

  • 400 g de coastă de miel
  • 4 fire de cimbru verde
  • 50 ml vin alb
  • 20 ml ulei extravirgin de măsline
  • sare și piper
  • 200 g buchețele de broccoli
  • 150 g sparanghel verde
  • 1 cățel de usturoi rondele
  • 10 g alune coapte zdrobite
  • 50 ml supă de vită
  • 1 linguriță de sos de soia
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Coasta de miel se pun întâi la călit, apoi, după ce capătă o crustă se pune într-o tavă cu 4 fire de cimbru verde, 50 ml vin alb, 10 ml ulei măsline extravirgin, sare și piper.

Cotletele de miel se pun apoi la cuptor pentru zece minute la cca 190 grade C. În aceeași tigaie în care s-a prăjit mielul, se încing cca 10 ml ulei de măsline și se pun la călit 200 g buchețele de broccoli, 150 sparanghel verde.

Se lasă cca 4 minute la călit, se adaugă un cățel de usturoi tăiat rondele, 10 g alune coapte zdrobite, și se stinge totul cu 50 ml supă de vită care a fost amestecată în prealabil cu o linguriță de sos de soia și piper proaspăt măcinat.

Garnitura de broccoli si sparanghel se așează în centrul farfuriei iar peste ea se așează carnea de miel. Poftă bună și gătiți cu gust.

Costițe de porc rumenite, cu lămâie,miere si cimbru

Ingrediente:

  • 4 linguri de miere
  • 1,5 kg de costițede porc cu oase
  • 2 cepe tăiate în jumătăți
  • 2 morcovi tăiați bucăți
  • Cimbru proapăt
  • Sare de mare
  • Piper negru
  • 300 ml supă de pui
  • 1 lamâie

 

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 150 de grade.De pe carnea de porc se scoate șoriciul.Apoi se taie și se condimentează cu, sare piper și cimbru și se pune intr-o tavă. Se adaugă ceapa și morcovii.

Tava se acoperă cu șoriciul scos și se dă la cuptor pentru 2 ore.Dacă șoriciul este prea mic,tava se poate acoperi cu o folie de aluminiu.Între timp se amestecă mierea cu sucul de la 1 lămâie.

După 2 ore, se scoate carnea de la cuptor și se unge cu mierea cu lămâie.Apoi se mai da la cuptor pentru încă 10 minute.Când este gata, carnea se scoate pe un platou și se acoperă cu o folie de aluminiu.

In tava care a fost la cuptor se toarnă supa de pui și se pune pe foc. Se amestecă bine iar cînd începe să se îngroașe este gata.Carnea de porc se servește cu sos.

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi Boulangere şi dovlecei provencal

Ingrediente:

  • 4 cotlete mari de miel tăiate in1/2 cu 3 oase pentru fiecare porţie
  • 1l supă de pui
  • 1 legatură cimbru
  • 2 legaturi rozmarin
  • 3 caţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 caţei de usturoi taiaţi marunt
  • 2 cepe curăţate şi tăiate fâşii
  • 4 cartofi mari (de preferinţă cartofi roşii) curăţaţi şi feliaţi

Crusta de verdeţuri:

  • 4 felii de pâine veche faramiţată
  • 100 g parmezan ras
  • Pătrunjel
  • Cimbru
  • Coriandru
  • Rozmarin
  • 2 linguri muştar

Garnitură:

  • 6 dovlecei tăiaţi în felii de 1,5 cm grosime
  • 1 legatură rozmarin
  • Busuioc proaspat
  • 500 g roşii cherry tăiate în jumătăţi
  • Ulei de masline
  • Oţet balsamic
  • Sare şi piper

 

Mod de preparare:

Încalziţi cuptorul la 200°C.

Fierbeţi cartofii în supa de pui, apoi adăugaţi cimbru, rozmarin şi usturoi pisat. Caliţi ceapa cu usturoiul în ulei de masline până ce capătă o culoare aurie.

Ungeţi un vas cu ulei de măsline şi aşezaţi un strat de carofi, un strat de ceapă şi tot aşa, terminând cu un strat de cartofi.

Presăraţi sare şi piper pe fiecare strat. Turnaţi supa peste, astfel încât să acopere 2/3 din vas. Stropiţi cu ulei de măsline şi coaceţi la cuptor timp de 20-25 minute.

Condimentaţi carnea de miel şi introduceţi-o într-o tava cu ulei de măsline. Coaceţi la cuptor pentru 10 minute.

Între timp puneţi toate ingredientele pentru crusta de verdeţuri într-un blender, adăugaţi sare şi piper şi mixaţi.

Scoateţi mielul din cuptor , ungeţi cu muştar, apoi turnaţi amestecul de verdeţuri deasupra şi puneţi iar în cuptor pentru 2-3 minute.

Pentru legume, caliţi în uleiul de măsline dovleceii şi rozmarinul şi adaugaţi oţetul balsamic. Adaugaţi roşiile, busuiocul şi coriandrul şi mai lasati 5 minute pe foc. Condimentaţi şi adăugaţi oţet balsamic  şi ulei de măsline. Fierbeţi la foc mic până se înnmoaie dovleceii.

Tăiaţi mielul în câte 3 bucăţi pentru fiecare persoană şi serviţi alături de dovlecei şi de cartofi. Turnaţi sosul de legume deasupra.

 

Cotlete de porc cu mere, cicoare roşie şi dovlecei

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc de aproximativ 200 g fiecare
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 40 g de unt
  • 2-3 frunze de salvie
  • 100 ml marsala(vin)

Ingrediente pentru cicoare roşie:

  • 3 mere decojite şi taiate în 4
  • 1-2 bucaţi de cicoare roşie (varză chinezească roşie) fin feliate
  • 1 pumn de cimbru
  • Oţet de cidru

Ingrediente pentru garnitura de dovlecei:

  • 3 dovlecei medii tăiaţi bastonaşe
  • 80 g faină
  • Sare de mare
  • 1 galbenuş de ou
  • 150 ml apă rece
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie crestaţi carnea de porc în locurile cu grăsime. Încălziţi ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi carnea de porc la foc mediu.

Adăugaţi usturoiul şi mai prăjiţi timp de 2-3 minute, apoi puneţi untul şi frunzele de salvie. Scurgeţi excesul de grăsime, adăugaţi vinul şi ţineţi pe foc până sosul capătă consistenţa unui sirop.

Într-o altă tigaie încălziţi ulei de măsline, adăugaţi merele şi prăjiţi timp de 5 minute. Adăugaţi cicoarea roşie şi prăjiţi încă 2 minute, apoi puneţi cimbrul şi oţetul de cidru şi mai ţineţi pe foc timp de 1 minut.

Pentru servire se iau 4 platouri şi in mijloc se aşază merele şi cicoarea roşie alături de carnea de porc cu garnitura de dovlecei.

Se cerne făina într-un castron cu ½ linguriţă de sare. În mijloc se face un gol unde se vor pune gălbenuşul de ou bătut şi 150 ml de apă rece.

Se bat albuşurile separat şi apoi se încorporează şi ele în făină.Într-o tigaie se încinge uleiul la 180°C. Dovleceii se trec prin aluat şi se prăjesc timp de 3-4 minute până devin coloraţi şi crocanţi. Se scot pe un platou acoperit cu hârtie absorbantă.

Crap cu cartofi umpluți

Ingrediente:

  • Crap
  • Unt
  • Sare
  • Piper negru
  • Lămâie
  • Pătrunjel verde
  • Rozmarin
  • Usturoi
  • Pentru dressing
  • Muștar
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Lămâie
  • Pătrunjel verde
  • Miere
  • Cartofii umpluți
  • Cartofi copți scobiți de miez
  • Brânză de oaie
  • Boia de ardei
  • Arpagic pentru decor
  • Peștele se sărează în interior și exterior

Mod de preparare:

Se unge o folie de aluminiu cu unt și se așează peștele. Peste pește se pune lămâie, pătrunjel verde, rozmarin și doi căței de usturoi. Se înfășoară în folie și se coace la 200 de grade timp de 35 de minute.

În timp ce peștele se coace, se prepară dressing-ul. Se amestecă muștar cu ulei de măsline, se asezonează cu lămâie, sare, piper, pătrunjel verde și la sfârșit se amestecă cu miere.

Pentru garnitură, se înfășoară cartofii în folie de aluminiu și se pun în grill pentru 20 de minute. După 20 de minute, se scot cartofii și se scobesc de miez ca să poată fi umpluți.Umplutura se face din brânză de oaie amestecată cu boia de ardei.

Cartofii se umplu cu această compoziție. Garnitura se servește presărată cu arpagic.

Crema de brizna

Ingrediente:

  • lapte de vaca,
  • cheag,
  • miere/ dulceata/ verdeturi,

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele si se adauga cheagul si cultura de bacterii lactice apoi se da in fiert. Se lasa la inchegat intre 12 si 20 de ore, timp in care se taie cu cutitul pentru a-si lasa zerul.

Dupa ce se scurge tot zerul se amesteca cu mixerul sau cu telul, in functie de constistenta branzei, pana devine cremoasa. La sfirsit se pot adauga diverse ingrediente pentru aroma: miere, dulceturi, verdeturi, hrean, etc.

Crap în aluat cu bere

Ingrediente:

  • Crap
  • Bere
  • Ouă
  • Făină
  • Piper negru
  • Sare
  • Lămâie
  • Ulei
  • Dressing
  • Hrean
  • Sare
  • Piper negru
  • Lămâie
  • Smântână

 

Mod de preparare:

Crapul se curăță și se porționează. Se amestecă berea, ouăle, făina, sarea și piperul până ce aluatul devine omogen. Se încinge uleiul și bucățile de crap date prin aluat se prăjesc până se rumenesc.

Smântâna se amestecă cu hreanul, zeama de lămâie și se asezonează cu sare și piper. Bucățile de crap prăjite se așează pe farfurii și dressing-ul se toarnă peste ele. Se servește cu cartofi.

Cremă de dovleac si îngheţată de cocos cu orez Black Glutinous şi mango

Ingrediente:

  • orez negru (black glutinous)
  • 120 g frişcă
  • 120 g inghetata de cocos
  • 100 g zahăr
  • 300 g apă
  • 625 g dovleac

Mod de preparare:

Opăriţi dovleacul timp de 20 de minute până se înmoaie.  Amestecaţi dovleacul cu apa.

Adăugaţi amestecul într-un bol de inox şi amestecaţi cu zahărul, apoi puneţi pe foc mixtura până ce zahărul se topeşte iar apoi adăugaţi crema de cocos şi daţi în clocot.

Luaţi de pe foc mixtura, apoi adăugaţi frişca atunci când amestecul s-a răcit. Aşezaţi feliile de mango pe un platou şi adăugaţi piureul de dovleac.  Pe deasupra presăraţi orezul negru şi o lingură îngheţata de cocos.

Prepararea orezului negru Îmbibati orezul negru.  Scurgeţi excesul de apă şi apoi fierbeţi orezul cu zahăr.  Lăsaţi mixtura pe foc pentru aproximativ o oră, până ce orezul se inmoaie.

Crema de migdale cu papaya si Tang Yuan

Ingrediente:

  • 500 g migdale dulci
  • alune pisate o farfurie
  • frunze de mentă o farfurie
  • 20 nos. susan tang yuan
  • 30g papaya, tăiată în bucăţele
  • 200 g zahăr
  • 3litri apă

Mod de preparare:

Lăsaţi la înmuiat migdalele peste noapte în 3 litri de apă. Amestecaţi migdalele cu apa până obţineţi o pastă omogenă. Împachetaţi pasta de migdale într-o bucată de tifon, apoi adăugaţi zahăr şi daţi în clocot mixtura.

Păstraţi mixtura împachetată până când este gata de servit. Introduceţi bucăţile de papaya într-un blender şi mixaţi-le. Fierbeţi  susanul  timp de 10 minute.

Adăugaţi piureul de papaya, pasta de migdale şi  susanul în bolul în care îl veţi servi. În final presăraţi alunele şi frunzele de mentă.

Cremă de zahăr ars

Ingrediente:

  • 3-4 linguri de zahăr (pentru caramelizat)
  • 200 g zahăr
  • 1 L lapte
  • 6 ouă
  • 1 zahăr vanilat

Ca ornament:

  • fulgi cereale

 

Mod de preparare:

Cele 3-4 linguri de zahăr se pun într-o cratiță la foc mic, la caramelizat. Între timp, se ia un alt recipient în care se adaugă un litru de lapte, 6 ouă și 200 de grame de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.

Conținutul se va turna peste zahărul ars, dar se va face bain-marie, adică înainte de a pune conținutul la cuptor, se va introduce acel vas în interiorul unei cratițe cu apă.Se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute.

Scoateți crema din cuptor și încercați să o răsturnați în farfurie pentru a-i da o formă de tort. Ajutați-vă de un cuțit pentru a lovi ușor vasul în așa fel încât conținutul să se desprindă în totalitate.

La sfârșit, decorați farfuria cu fulgi de cereale, puțin topping și serviți!

Crepe Suzette

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1-2 ouă
  • o lingură untdelemn
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 g unt
  • cognac
  • o portocală (de stors)
  • coajă de lămâie rasă
  • înghețată

 

Mod de preparare:

Într-un recipient se toarnă făina, ouăle și laptele și puțină sare. În principiu nu se pune și zahăr deoarece clătita va veni în ulei încins, iar zahărul se caramelizează și se va prinde.

Și acum începeți să faceți clătita, turnând aluatul într-o tigaie încinsă cu foarte puțin ulei. Odată ce e gata, luați-o separat și umpleți-o cu înghețată.

Așa faceți cu toate clătitele și odată umplute le puneți într-o altă tigaie pentru a fi flambate.Cealaltă tigaie va trebui să conțină cognac, suc de portocală și coaja unei lămâi rase.

Puneți clătita în acel conținut și flambați-o.Aceasta este Crepe Suzette; o așezați pe o farfurie frumos decorată și serviți.Poftă bună!

Creveți în sos de curry cu platou de papaya

Ingrediente:

  • Pentru salata de castraveți
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt
  • 1 lingură sos soya
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lime
  • 1 castravete
  • coriandru proaspăt
  • 1 ardei roșu iute
  • Pentru orezul cu iasomie
  • 1 cană orez basmati
  • 2 pliculețe ceai de iasomie sau 1 floare de iasomie
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper
  • Pentru curry
  • 2 tulpini de lemongrass
  • 1 ardei roșu iute
  • 2 căței de usturoi
  • 4 frunze de kaffir lime – opțional
  • 1 legătură de coriandru proaspăt
  • 2 borcane cu ardei roșii în ulei
  • 1 lingură piure de tomate
  • 1 lingură sos de pește
  • 2 linguri sos de soya
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt
  • 8 creveți tiger
  • 200 g mazăre țucără
  • 220 g creveți mici, gătiți
  • 1cutie x 400 g lapte de cocos
  • 2 lime, pentru servire
  • 1 pungă chipsuri de creveți, pentru servire
  • Pentru platoul cu papaya
  • 2 papaya
  • iaurt grecesc
  • 1 lime
  • 2 banane
  • câteva crenguțe de mentă prospătă
  • câțiva biscuiți sau câteva bezele, pentru servire – opțional

 

Mod de preparare:

Pentru început: Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele de care aveți nevoie. Încingeți cuptorul la 200°C. Puneți apă în fierbător. Atașați lama standard în robotul de bucătărie.

Salata de castraveți: Curățați și dați pe răzătoare ghimbirul. Puneți-l pe un platou împreună cu sosul de soya, trei linguri de ulei extravirgin de măsline și o lingură ulei de susan.

Adăugați sucul de la o lămâie, sare și piper. Castravetele se taie fâșii și se așează și el pe platou împreună cu codițele de coriandru tocate mărunt și cu jumătate din ardeiul roșu.

Duceți platoul la masă dar nu amestecați ingredientele decât chiar înainte de servire.Orez cu iasomie: Puneți o cratiță pe foc mediu. Adăugați o cană de orez, un praf de sare, un pic de ulei de măsline, două plicuri de ceai de iasomie sau floarea de iasomie și acoperiți totul cu două căni de apă clocotită.

Utilizați aceeași cană pe care ați folosit-o să măsurați cantitatea de orez. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă 7 minute. După aceea se ia vasul de pe foc și se lasă cu capac încă 7 minute.

Curry: Puneți o tigaie mai mare pe foc mediu. Striviți tulpinile de la lemongrass cu un cuțit și apoi puneți bucățile în robotul de bucătărie împreună cu un ardei roșu iute, fără tulpină, cu 2 căței de usturoi curățați, cu 4 frunze de lime, o legătură de coriandru, cu ardeii din borcane și cu o linguriță din piureul de tomate.

Adăugați sosul de pește, cel de soya și o linguriță de ulei de susan.Puneți și ghimbirul curățat și amestecați bine. Puneți ulei în tigaia de pe foc și adăugați creveții tiger.

Prăjiți un minut și apoi adăugați o lingură de pastă curry și mai prăjiți un minut. Răsturnați apoi creveți într-o tavă și băgați tava la cuptor, pe raftulde sus, pentru 8-10 minute.

Puneți tigaia în care ați prăjit creveții din nou pe foc și adăugați ulei de măsline, mazărea și creveții micuți. Turnați restul de curry și amestecați timp de un minut pentru a se întrepătrunde toate aromele. Apoi adăugați laptele de cocos. Amestecați și dați focul mic.Platoul cu papaya: Tăiați papaya pe jumătate și scoateți semințele.

Într-un bol turnați iaurtul și radeți un pic de coajă de lime. Tăiați bananele în două pe lungime, cu tot cu coajă și așezați-le pe paltou.

Turnați sucul de la o jumătate de lămâie peste fructe și presărați câteva frunze de mentă proaspătă. Duceți la masă platoul, bolul cu iaurt și biscuiții sau bezelele.Cum să serviți: Gustați sosul de curry și potriviți de condimente.

Dacă este nevoie, mai adăugați câteva picături de sos de soya. Presărați coriandru și duceți la masă împreună cu creveții scoși din cuptor.

Tăiați lime-ul rămas în sferturi și puneți-le pe o farfurioară pe care o duceți la masă. Puneți chipsurile într-un bol.

Duceți orezul și salata de castraveți la masă. Pe farfurie așezați un strat de orez, unul de curry și câte un crevete mare.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.