Retete tv Paprika #5

Printeaza

Retete tv Paprika

Retete tv Paprika

Pește la grătar cu tocăniță de fasole

Ingrediente:

  • 600 g fasole verde curățată
  • Ulei de măsline
  • 1 borcan de 100g de anșoa în ulei
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 1 ardei iute roșu uscat
  • 700 g pastă de roșii sau 2 conserve de 400 g de conserve de tomate
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • Sare de mare și piper negru proasăt măcinat
  • 4 bucăți de 200 g fiecare de pește monkfish curățat și fără piele
  • Un buchet de pătrunjel cu frunza plată
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie
  • 1 buchet de busuioc verde sau vilolet

 

Mod de preparare:

Tăiați fasolea în bucăți de 1 cm. Într-un vas mare puneți 2 linguri de ulei de măsline, uleiul din conserva de anșoa și se prăjiți cățeii de usturoi împreună cu anșoa și cu ardeiul iute.

Se toarnă apoi pasta de roșii sau roșile la borcan, fasolea și crenguțele de rozmarin. După ce a dat în clocot, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă la foc mic 12-15 minute sau până când baabele de fasole sunt gata. Este posibil să trebuiască să mai adăugați apă din când în când.Luați peștele și tăiați-l pe jumătate astfel încât să se deschidă ca o carte.

Acum este timpul să facem gremolata: tăiem foarte fin cățelul de usturoi rămas, dăm pe răzătoare coaja de lămâie și adăugăm un pic de sare.Peștele se condimentează cu sare și piper și se freacă cu ulei de măsline.

Apoi se prăjește câte 2 minute pe fiecare parte.Fasolea se ia de pe foc, se condimentează cu sare și piper și se adaugă sucul de lămâie. Fasolea se așază pe farfurii iar deasupra se pune peștele. Se preasară frunze de busuioc și gremolata și se servește!

Pește spadă cu Salsa Verde

Ingrediente:

  • 2 mâini de frunze pătrunjel proaspăt
  • 12 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 mână de frunze de mentă proaspete
  • 2 căței de usturoi, curătați
  • 2 lingurițe de capere clătite și scurse
  • 4 fileuri de anșoa
  • 1 lingură de oțet din vin roșu
  • 1 lingură de suc lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 7 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 4 x 175g fripturi de pește-spadă
  • sare de mare și piper negru proaspăt râșnit

Pentru garnitură:

  • Cartofi noi fierți

 

Mod de preparare:

Tăiați laolaltă pătrunjelul, menta, busuiocul, usturoiul, caperele și fileurile de anșoa.Transferați totul într-un vas care să nu fie din metal și adăugați gradual oțetul, sucul de lămâie, muștarul împreună cu 6 linguri de ulei de măsline. Asezonați cu jumătate de linguriță de sare și un sfert de linguriță piper. Acoperiți cu o folie de plastic si lăsați mixtura la temperatura camerei. Încălziți o tigaie de tip grătar, în care adăugați ultima lingurădin uleiul de măsline și adăugați bucătile de pește spadă, lăsându-le la făcut circa 3 minute pe fiecare parte.

Transferați bucățile de pește spadă pe o farfurie, asezonându-le cu sare și piper. Lăsați-le pentru 5 minute într-un loc călduros. Pentru a servi, aranjați peștele pe farfurii încălzite și presărați pe margini sosul. Într-un bol separat serviți și cartofii fierți.

Peşte cu sos de șampanie și garnitură de legume

Ingrediente:

  • 4 pești proaspeți Dove Sole
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 4 felii de lămâie
  • Pentru sos
  • 175 ml șampanie sau vin spumant alb sec
  • Șalotă proaspătă
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 24 scoici în cochilii
  • 100ml smântână lichidă
  • Pentru garniture de legume
  • 1 morcov curățat
  • 1 dovlecel
  • Jumătate de castravete
  • 15g unt sau 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180 grade C. Curățați peștele și spălați-l. Îndepărtați capetele.Într-o tavă de mărimea unui pește se toarnă 60 ml ulei de măsline, se adaugă peștele, se presară sare și piper și se coace la cuptor timp de 15 minute.Pentru a face sosul de șampanie, se fierbe șampanie într-un vas până ce conținutul se reduce la aproximativ o lingură.

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească 1 minut. Apoi cratița se pune iar pe foc mic și se amestecă gălbenușurile de ou și apoi untul.Scoicile se pun într-un vas cu 20 ml apă și se fierb până se deschid..Scoateți scoicile și puneți-le într-o tigaie și se adaugă din sosul de șampanie.Acum ne vom ocupa de legume: dați morcovul pe răzătoare. Curățați de semințe dovleceii și castraveții și tăiați-i bucățele. Puneți unt și ulei de măsline într-o tigaie și adăugați morcovul.

Peste 30 de secunde adăugați și castraveții și dovleceii și mai lasaț-i pe foc 1 minut. Condimentați cu sare și piper după gust.Așezați peștele pe platori. Serviți cu sos de șampanie din belșug și puneți alături scoicile și legumele. Să aveți poftă!

Piept de curcan cu legume sotate în ulei aromatizat cu multiple condimente

Ingrediente:

  • 400 g piept curcan
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță rozmarin
  • 1 linguriță tarhon
  • 2 căței de usturoi, rondele
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 mocovi medii
  • 8 rosii cherry
  • 1/2 zuchini
  • 4 buchetele medii broccoli
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se porționează și se bate un pic pentru frăgezire. Se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se pune pe grătarul încins. Se prăjește în jur de 3-4 minute pe fiecare parte. Uleiul aromatizat se obține prin încălzirea și ținerea constantă a acestuia la temperaturi între 50-70 grade C timp de 20 de minute minimum, după ce s-au adăugat în el rozmarinul, tarhonul, busuiocul, oregano-ul, fulgii de ardei iute și usturoiul rondele.

Tot acest ulei se va pune în blender și se va mixa. Legumele se pun la fiert pentru 6 minute în apă clocotită, apoi se scot, se scurg foarte bine de apă și se așează în farfurii. Peste ele se pune sare și piper, și se toarnă uleiul aromatizat care are în jur de 70 grade. Apoi se așează carnea. Poftă bună și gătiți cu gust.

Piept de pui cu banană și sos de portocale

Ingrediente:

  • 200 g piept de pui
  • 70 g banană
  • 5 g oregano
  • Sare și piper
  • Ulei
  • 15 g mac
  • 15 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 portocală
  • 25 ml coniac

Mod de preparare:

Se feliază pieptul, se bate și se condimentează cu sare și piper, peste care se pune o bucată de banană. Se rulează și apoi se trece prin mac. Se prăjește în ulei încins.Sosul:Într-o tigaie se topește untul după care se dă pe răzătoare coaja de portocală. Se toarnă cognac-ul și se flambează. La final se adaugă sucul stors din portocală.Se poate servi cald sau rece alături de o garnitură de cartofi sau orez.

Piept de pui cu sos rece de smântână, cu muștar Dijon cu garnitură de fasole albă și ardei copți

Ingrediente:

  • 150 g fasole albă fiartă
  • 100 g ardei copți tăiați julienne
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 10 ml oțet de mere
  • sare si piper
  • 400g de piept de pui
  • două fire ceapă verde
  • 1 lingură unt
  • 150 g smântână grasă
  • 30 g muștar Dijon
  • cu 1 legătură mărar, tocat mărunt
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3-4 frunze de chives

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă 150 g fasole cu 100 g ardei copți tăiați julienne, cu 40 ml ulei de măsline extravirgin, 10 ml oțet de mere, sare si piper. Într-o tigaie neaderentă încinsă, se pun la prăjit 400g de piept de pui care a fost, în prealabil, bătut pentru frăgezire și uns cu puțin ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la prăjit cca 3 minute pe fiecare parte.

Se scoate pieptul, se acoperă și, în aceeași tigaie se pun la călit două fire ceapă verde care au fost tăiate în două. Se lasă să se călească cca 3-4 minute, după care, se pune din nou pieptul de pui și o lingură de unt. Se lasă pe foc cât să se topească untul, obținându-se un sos alb gălbui. Se ia de pe foc și se acoperă. Într-un bol se amestecă 150 g smântână grasă cu 30 g muștar Dijon, cu 1 legătură mărar tocat mărunt și cu zeama de la o lămâie. Se amestecă tot timpul pentru a nu se tăia compoziția. Se adaugă sare și piper.

În farfurie se așează mai întâi garnitura de fasole cu ardei copți, peste ea ceapa călită și sosul de unt topit, apoi carnea iar peste aceasta sosul de smântână cu mărar. Se ornează cu 3-4 frunze de chives mărunt tocat.

Piept de raţă cu sos de cireşe uscate si piure

Ingrediente:

  • 800 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
  • 4 piepţi de raţă de 225g fiecare (de preferat cu piele)

Pentru sos

  • 200 ml vin de Porto
  • 200 ml supă de pui
  • Crenguţe de cimbru
  • 50 g cireşe uscate
  • 20 g unt rece

Pentru varză chinezească

  • 2 bucăţi varză chinezească –se spală frunzele
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi
  • 1 lingură sos de soia

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200 grade. Cartofii se pun într-o oală cu apă ree si sărată şi se fierb timp de 12-14 minute cu capac deasupra.După ce scurgem cartofii, îi punem din nou pe foc pentr a-i usca.Apoi se condimentează cu sare şi piper şi se zdrobesc,folosind ulei de mpsline până ce capătă consistenţa unui piure.

Piureul se condimentează şi se păstrează la cald până va fi servit.

Pieptul de raţă se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte în ulei timp de 4-5 minute până ce pielea devine aurie.Apoi se scoate şi se păstrează la cald.

Pentru sos, se scurge grăsimea în care a fost prăjit pieptul de raţă şi se flambează cu vinul. Se lasă pe foc timp de 30 de secunde..Se adaugă iar în tigaie pieptul de raţă, împreună cu cireşele şi cu cimbrul.Se fierbe la foc mic  până ce sosul este redus la o treime din cantitatea iniţială.Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de raţă pentru a se face uniform.Adaugaţi untul rece si amestecaţi până acesta se topeşte şi sosul începe să se îngroaşe.Apoi luaţi de pe foc si scoateţi carnea de raţă pe un platou si lăsaţi-o să se odihnească timp de 3 minute.

Într-un castron se amestecă frunzele de pc cu uleiul de măsline, cu sosul de soia şi cu piperul măcinat.La final se adaugă şi usturoiul pisat si apoi tot amestecul se căleşte într-o tigaie timp de 1-2 minute.

Se aşază frunzele de pc pe platouri şi se garnisesc cu pieptul de raţă şi tăiaţi în 3 felii.Se picură deasupra un pic de vin şi sos de cireşe şi se servesc cu piureul de cartofi.

 

Pizza făcută în casă

Ingrediente:

  • Pentru aluatul de pizza
  • 700g făină albă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 50g unt
  • 2 plicuri de drojdie de 2g fiecare
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 350-400ml apă călduță
  • Pentru sosul de roșii
  • 600g roșii proaspete tăiate pe jumătate
  • 3 căței de usturoi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri oțet balsamic
  • Sare, piper negru proasăt măcinat, zahăr
  • Pentru topping
  • 450g mozzarella pentru 12 pizza
  • Felii de cârnați
  • Roșii cherry
  • Ardei
  • Ceapă
  • Măsline
  • Broccoli
  • Hamsii (opțional)

 

Mod de preparare:

Întâi facem aluatul de pizza. Într-un bol se amestecă făina cu sarea și cu zahărul. Adăugați untul și drojdia. Faceți o gaură în mijloc și turnați uleiul și apa călduță. Amestecați până se obține un aluat.Scoateți aluatul din bol și așezați-l pe un blat presărat cu făină. Acoperiți și lăsați-l așa timp de 5 minute.Frământați aluatul timp de 10 minute până devine elastic.Din aluat faceți 12 bile egale, fiecare cântărind 100g. Ungeți-le cu o perie cu ulei de măsline.

Dacă timpul vă permite, acoperiți bilele cu folie din platic și lăsați-le la frigider timp de 30 de minute.Încălziți cuptorul la 230 grade C.Pentru a face sosul de roșii, puneți roșiile într-o tavă cu partea tăiată in sus. Adăugași usturoiul, uleiul de măsline și oțetul balsamic. Condimentați cu sare și piper și zahăr. Coaceți la cuptor timp de 20-30 de miunte.Acum haideți să preparăm toppingul: radem mozzarella, fierbem broccoli în apă timp de 5 minute și apoi îi scoatem din apa fiartă și îl răcorim în apă rece pentru a-și păstra culoarea, tăiem roșiile cherry și ceapa, curățam ardeii de semințe și îi tăiem fâșii.

Adăugăm feliile de cârnați și măslinele și băgăm totul la cuptor pentru 10 minute, adăugând ulei de măsline, cimbru ,sare și piper.Revenim acum la aluatul nostru de pizza. Luăm fiecare bilă și întindem din ea o foaie rotundă cu diametrul de 25 cm.Pizza se așază în tava pudrată cu făină, se toarnă deasupra sosul de roșii și toppingul și se dă la cuptor pentru 5-10 minute.

Pizza siciliană

Ingrediente:

  • Pentru bază
  • 250g făină”00″ sau făină de pâine
  • 100g făină de griș
  • 270ml de apă caldă
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 50 ml ulei de măsline, extra virgin
  • 3 lingurițe de zahăr
  • 1 linguriță de sare

Pentru umplere:

  • 1 ceapă mare, tăiată în cuburi
  • 4 anșoa, tocate
  • 450ml sos de roșii
  • 75g pesmet
  • 175g felii de mozzarella proaspătă (sau Caciocavallo sau brânză Provolone)
  • 75g parmezan
  • 1 linguriță oregano
  • Ulei de măsline, extra virgin, pentru prăjit

Mod de preparare:

Se ia un bol ,în care se toarnă apă și se adaugă zahărul.Se amestecă bine până se dizolvă zahărul.Deasupra se presară drojdia uscată care se lasă câteva minute până se dizolvă.Într-un alt vas se amestecă cele doua tipuri de făină cu sare.În mijloc se face o gaură și se toarnă mixul de drojdie.Aluatul se frământă pe o suprafață curată âncorporându-se făină dacă mai este nevoie.Se toarnă uleiul peste aluat și se acoperă cu folie sau cu un prospo și se lasă într-o cameră încălzită să se odihnească timp de 2 ore până ce își dublează volumul.Între timp se călește ceapa.

Dupa 2 ore se frământă un pic aluatul și apoi se întinde în tavă apăsând foarte bine pentru a nu se forma goluri de aer.Deasupra se pune ceapa și se adaugă și bucățile de anșoa.Bucățile de brânză se pun și ele deasupra și se toarnă și sucul de roșii.Pesmetul se combină cu parmezanul și cu oregano și se îtinde peste sosul de roși.Cuptorul se preîncălzește la 180 grade.Se dă tava la cuptor pentru 35 de minute.Vă dam un sfat: încercați să tăiați cu foarfeca și nu cu cuțitul.

Plachie de peste

Ingrediente:

  • 2-3 pesti,
  • 1 kg rosii,
  • 2-3 cepe,
  • 2 ardei grasi,
  • suc de rosii,
  • sare,
  • piper,

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si ardeiul gras iar rosiile se decojesc si se taie cubulete. Pestele se taie bucati si se aseaza pe pat de legume in tava. Pestele se unge cu putin ulei si cu sos de rosii, condimentat cu sare si piper, si se da la cuptor pentru trei sferturi de ora. Cand e rumena carnea, se stropeste cu putin bors, facut din otet fiert in apa.

Plăcintă cu mere

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 ml ulei
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan de 800 ml de mere coapte
  • Scorțișoară
  • 1 linguriță griș

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu ouăle pe rând. Se adaugă uleiul ca la maioneză. Se adaugă apoi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.Opțional se pot adăuga arome (vanilie/coajă de portocală).Se unge cu unt o tavă adâncă și se tapetează cu făină.Punem în tavă jumătate din compoziție. Presărăm un pic de griș. Adăugăm merele ușor cu o furculiță și presărăm din nou griș și scortișoară.Acoperim merele cu cealaltă jumătate din compoziție.Tava se bagă în cuptor și se coace timp de 60 de minute din care 50 de minute la 180 de grade la nivel mijlociu și 10 minute la 190 grade la nivelul superior al cuptorului.

Plăcintă cu spanac și feta și înghețată tăvălită

Ingrediente:

  • Pentru plăcintă
  • 100 g nuci de pin
  • 5 ouă
  • 300 g brânză feta
  • 50 g brânză cheddar
  • oregano uscat
  • 1 lămâie
  • 1cub de unt
  • 400 g spanac
  • 1pachet x 270g aluat pentru patiserie
  • Piper Cayenne
  • 1 nucșoară
  • Pentru salata de castraveți
  • 1 castravete
  • 10 măsline negre
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 3 cepe verzi
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 ardei roșu iute
  • 5 sau 6 crenguțe de mentă proaspătă
  • Pentru salata de roșii
  • 1 legătură busuioc proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • oțet din vin alb
  • 300 g roșii cherry
  • 1 legătură busuioc
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru înghețată
  • 4 linguri cafea boabe
  • 100 g alune
  • 1 tabletă x 100 g ciocolată negră, de calitate superioară (cu 70% conținut de cacao)
  • înghețată de vanilie, de cea mai bună calitate

Mod de preparare:

Pentru început: Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele necesare. Încingeți cuptorul la 200°C. Puneți pe foc o tavă care poate fi băgată la cuptor(approx. 26cm în diamteru) . Atașați lama clasică la robotul de bucătărie.Plăcinta: În tava de pe aragaz puneți nucile de pin la prăjit. Amestecați din când în când. Într-un bol amestecați 5 ouă cu brânza feta sfărâmițată. Radeți brânza Cheddar deasupra și adăugați sare, oregano, coaja de la o lămâie și ulei de măsline.

Când nucile sunt gata adăugați-le peste amestecul de ou.Puneți din nou tigaia goală pe foc, adăugați puțin ulei de măsline, un cub de unt și jumătate din cantitatea de spanac. Amestecați bine și încet încet încorporați și restul de spanac.Între timp, scoateți aluatul din frigider. Pe suprafața de lucru așezați o coală de hârtie de copt de 50 cm lungime și ungeți-o cu ulei. Așezați patru foi de aluat într-un triunghi mare astfel încât acesta să acopere toată hârtia. Ungeți cu ulei de măsline, presărați ulei, sare piper și un vârf de cuțit de ardei iute. Repetați până la trei straturi. Nu uitați să mai amestecați spanacul.Când spanacul este gata, îndepărtați vasul de pe foc. Adăugați spanacul în amestecul de ou și dați pe răzătoare jumătate de nucșoară. Amestecați bine.

Mutați cu grijă hârtia de copt cu aluatul în tavă și adăugați mixtura de ou. Aduceți marginile spre centru și apoi lăsați-le să cadă în voie. Lăsați tava pe foc preț de câteva minute și apoi așezați tava în cuptor, pe raftul de sus. Țineți la cuptor 18-20 minute sau până ce plăcinta devine aurie și crocantă.Salata de castraveți:Tăiați castravetele în cubulețe de 1 cm și puneți-le într-un bol. Măalinele se curăță de sâmburi, se rup și se pun într-un alt bol. Peste ele se toarnă oțetul balsamic și ceapa verde, tăiată rondele. Peste măsline turnați patru linguri de ulei extravirgin de măsline și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați bine și mai adăugați o jumătate de ardei iute roșu în bolul în care sunt castraveții. Crenguțele de mentă se taie fin și se pun peste castraveți.

Deasupra se toarnăs sosul și se amestecă bine. Se potrivește de sare și piper, se toarnă un pic ulei extravirgin de măsline și se duce bolul la masă. Plăcinta Verificați plăcinta.Înghețata: Puneți boabele de cafea în blender și amestecați. Adăugați și alunele și amestecați până obțineți o pulbere. Adăugați ciocolata în robotul de bucătărie și mărunțiți-o.

Apoi puneți-o într-un bol. Salata de roșii:Clătiți repede blenderul. Puneți din nou în blender frunze de busuioc, păstrând câteva frunze mai micuțe. Adăugați sare, piper, un cățel de usturoi, ulei extravirgin de măsline și un pic de oțet din vin alb. Amestecați până obțineți o compoziție uleioasă și neagră. Gustați de sare și piper. Tăiați roșiile în jumătăți sau în sferturi. Puneți sosul din blender pe un platou și așezați roșiile deasupra. Presărați câteva frunze de busuioc și un pic de sare. Amestecați chiar înainte de a mânca.Cum să serviți: Scoateți înghețata din congelator pentru a se topi un pic.

Duceți plăcinta la masă și cele două salate delicioase. După masă, duceți înghețata la masă alături de un platou pe care se află zahăr pudră. Cu o linguriță tăvăliți înghețata prin zahărul pudră și mâncați. Puteți păstra restul de zahăr pudră într-un container etanș și îl puteți folosi la nevoie.

Poale-n brau – Sadova

Ingrediente:

Aluatul:

  • 500 g faina,
  • 2 linguri de ulei sau,
  • 100 g untura,
  • 4 galbenusuri,
  • 100 g smantana,
  • 20 g drojdie,
  • 300 ml lapte,
  • jumatate de lingurita de sare,
  • 100 g zahar,
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci sau branza sarata de oaie framantata,
  • 2-3 oua,
  • 2 linguri de zahar cu vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • 50 g stafide,
  • 1 pahar lapte,
  • putina sare,

Mod de preparare:

Aluatul – se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald; se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta; Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaie de placinta, nu foarte subtire; Se portioneaza in patrate mici si se impacheteaza colturile dupa ce s-a pus umplutura. Umplutura: Branza de vaci sau sarata se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie si laptele si se aseaza intre foile de placinta. Se pun intr-o tava unsa si se tin la cuptor cca 30-45 minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se face fasolea verde cu ceapă și roși la borcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.