Retete traditionale: Tocinei moldovenesti

Printeaza

Tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare.

Ingrediente:Tocinei_moldovenesti

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • 100 g branza de burduf
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri ulei sau untura
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare, dupa gust. Amestecati bine inrgedientele. Ungeti o tava cu un strat mai gros de untura sau cu ulei.

Puneti in tava amestecul cu cartofi, nivelati-l si puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Scoateti tava din cuptor cand tocineii ss-au rumenit uniform. Taiati foaie obtinuta in patrate si puneti deasupra smantana inainte de servire.

Tocinei moldovenesti

Tocinei_moldovenesti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.