Retete traditionale: Tocinei moldovenesti
PrinteazaTocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare.
- 1,5 kg cartofi
- 2 oua
- 100 g branza de burduf
- 100 ml smantana
- 2 linguri ulei sau untura
- sare
Mod de preparare:
Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare, dupa gust. Amestecati bine inrgedientele. Ungeti o tava cu un strat mai gros de untura sau cu ulei.
Puneti in tava amestecul cu cartofi, nivelati-l si puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Scoateti tava din cuptor cand tocineii ss-au rumenit uniform. Taiati foaie obtinuta in patrate si puneti deasupra smantana inainte de servire.
Tocinei moldovenesti
Pofta buna!