Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia

Printeaza

Slanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia.

Ingrediente:Slanina fiarta cu usturoi si boia

  • 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept)
  • sare grunjoasă
  • 1 1/2 căpăţână de usturoi
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • boia

 

 

Mod de preparare:

Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar de la o zi la alta. După ce timpul s-a scurs, scutur-o bine de sare şi pune-o la fiert în apă fierbinte, cu piperul, frunzele de dafin, căţeii de usturoi pisaţi de la o căpăţână întreagă şi las-o să fiarbă.

Când furculiţa intră bine, e semn că slănina e fiartă. Verifică dacă e destul de sărată şi dacă nu, mai adaugă sare în apă.

Scoate slănina fiartă, las-o la zvântat şi apoi freac-o cu restul de usturoi pisat şi presară boia din belşug.

SFAT Pune slănina nesărată la fiert direct în zeama de varză.

Adaugă ceapa tocată, frunzele de dafin, boabele de piper şi crenguţa de cimbru şi lasă să fiarbă.

Verifică cu furculiţa când e fiartă slănina şi trage oala de pe foc. Las-o să se răcească în zeamă, apoi scoate-o şi las-o la zvântat.

 

Slanina fiarta cu usturoi si boia

Slanina fiarta cu usturoi si boia

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.