Retete traditionale: Lebar

Printeaza

Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper.

Ingrediente:Lebar

  • maţe groase de porc
  • 1 kg ficat de porc
  • 2 spline
  • 1 plămân
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune măruntaiele la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert, dă totul prin maşina de tocat. Pisează mărunt usturoiul.

Amestecă tocătura cu usturoiul, untul topit, o cană cu zeama în care au fiert cărnurile, potriveşte de sare, piper şi frământă bine, iar când compoziţia s-a răcorit, adaugă oul bătut.

Umple maţele şi apoi leagă-le la capete. Pune lebărul la fiert, la foc mic, în apă rece, cu foi de dafin, boabe de piper negru şi vin. Inţeapă din când în când maţele.

Lasă-le două ore.

 

Lebar

Lebar

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.