Retete traditionale: Falafel

Printeaza

O reteta de felafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, seminte de coriandru, patrunjel, uleid e floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Falafel

  •  400 g naut
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite chimen
  • 1 lingura seminte de coriandru rasnite
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune năutul în apă rece şi lasă-1 să se înmoaie 24 de ore, scurge-l şi curăţă-l de coajă. Pune în blender năutul, ceapa, usturoiul curăţat, pă­trunjelul, coriandrul, chimenul, sare şi piper, după gust.

Pasează-le până când obţii o compoziţie fină şi omogenă. Las-o o oră în frigider să se odihnească.

Scoate compoziţia de la rece şi modelează din ea chifteluţe rotunde de dimensiune medie şi prăjeşte-le circa 4-5 minute în baie de ulei încins, întorcându-le pe toate părţile.

Când s-au rumenit, scoate-le şi pune-le să se scurgă de ulei pe hârtie absorbantă.

Chifteluţele se servesc atât calde, cât şi reci, aşezate pe un pat de legume sau cu pâine prăjită, legume şi humus.

Falafel

Falafel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.