Retete traditionale: Crap la cuptor

Printeaza

Retete traditionale: Crap la cuptor 

Ingrediente:Retete traditionale: Crap la cuptor

  • 1 crap de 1,5 kg
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 3 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • 1 lingură bulion de roşii
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin un sfert de oră. Se aşază într-o cratiţă lungă în care să încapă bine.

Se pune ceapa tăiată fetii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de roşii şi sarea.

Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate. Se unge din când în când cu sosul din cratiţă.

Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă. Înainte de a servi, se scoate usturoiul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu crap la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.