Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

Printeaza

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe:

Reţete supe

Supa de mariscos

Ingrediente:

  • 150 g crevete
  • 250 g midii
  • 250 g scioci
  • 150 g calamar
  • 150 g rapane
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 rosie mare
  • 1 dovlecel
  • 1 varf de cutit boia dulce
  • 2-3 stigmate de sofran
  • 2 l supa de peste
  • 6 linguri ulei de masline
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Curata, spala si limpezeste bine toate fructele de mare. Pune supa de peste la fiert si adauga fructele de mare. Dupa 15 minute, trage vasul de pe foc, strecoara zeama si pastreaz-o la cald. Scoate cochiile scoicilor si midiilor si carapacea crevetelor. Separat, incalzeste uleiul de masline si soteaza in el ceapa tocata, rosia decojita si pasata si dovlecelul taiat cubulete.

Sareaza, pipereaza, adauga boiaua si sofranul. Toarna supa, lasa sa fiarba impreuna un minut, adauga fructele de mare si lasa din nou vasul la foc mic timp de 10 minute. Se serveste calda.

Supa de peste cu ardei gras

Ingrediente:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 gr. file de crap (crap dezosat)
  • 10 gr. unt sau margarina
  • 1/2 l concentrat de legume
  • sofran , sare, piper.

 

Mod de preparare:

Se curata usturoiul si ceapa; usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri sau cubulete. Se spala pestele, se zvanta si se taie bucatele mai mari.

Se incinge grasimea si se pun la calit ceapa si usturoiul, apoi se adauga ardeii si se mai lasa cca 8 minute. Se toarna zeama de zarzavat, se pun bucatile de peste si se lasa sa dea in clocot. Se adauga condimentele, se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se poate presara – cand o serviti – putin marar verde, tocat.

Supa de morcovi cu sunca

Ingrediente:

  • 300 g morcovi baby
  • 400 g sunca de porc afumata
  • 300 g mazare
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • ½ fir de praz
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • Ulei, sare, piper,marar
  • Funze de telina
  • Varza murata, ardei iute

Mod de preparare:

Sunca de porc se opareste cu apa clocotita, se taie bucatele si se prajeste in ulei incins. Ceapa si prazul se curata, se spala, , se toaca marunt si se pun la calit in doua linguri de ulei de floarea-soarelui.

Se adauga radacina de patrunjel curatata de coaja, data prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul gras taiat cubulete.Se pun 2 litri de apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca se adauga legumele calite. Morcovii baby se spala, se taie jumatati daca sunt prea mari si se pun in oala.

Se adauga mazarea, iar cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga orezul spalat, sare si piper. Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit pana s-au inmuiat, se adauga sunca prajita, marar si frunze de telina tocate marunt. Se mai fierbe 10 minute, se opreste focul, se adauga verdeata tocata si se serveste fierbinte, cu ardei iute sau varza murata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.