Retete simple: Supa-crema de morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa-crema de morcovi cu: ceapa, cartofi, zahar, unt.

Ingrediente:Retete_simple_Supa_crema_de_morcovi

  • 1 kg morcovi
  • 2 cepe
  • 6 cartofi
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 4 linguriţe cu unt

 

Mod de preparare:

Taie morcovii în felii subţiri şi, într-o cratiţă, înăbuşă-i cu o linguriţă cu unt topit împreună cu ceapa.

Când morcovii au început să se moaie, presară zahărul şi un praf de sare.

Pune cartofii tăiaţi cubuleţe şi acoperă totul cu apă sau supă de legume. Lasă să fiarbă la foc moderat.

Când toate legumele sunt fierte, trace­le printr-o sită deasă sau pasează-le cu un blender.

Piureul astfel obţinut subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele şi lasă să mai dea în câteva clocote. Adaugă restul de unt şi potriveşte gustul de sare.

Supa-crema de morcovi

Retete_simple_Supa_crema_de_morcovi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.