Retete simple: Mazare batuta

Printeaza

Mazare batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Mazare batuta

  • 700 g boabe de mazare
  • 200 ml ulei
  • 1 ceapa medie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la foc mic. După ce a fiert, lăsaţi-o să se răcorească puţin, puneţi-o în blender şi procesaţi până devine ca o pastă.

Turnaţi apoi ulei, puţin câte puţin1, şi adăugaţi ceapa tocată foarte fin.

Pentru a-şi păstra culoarea stropiţi mazărea cu apă rece cu sare.

Pasta de mazăre o puteţi serviţi ca aperitiv, rece, în cupe sau în pahare mici transparente, în care puneţi câte un băţ mic de frigăruie în care înfigeţi o roşie cherry, ca decor.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.