Retete simple si delicioase cu cartofi

Printeaza

Cartofi natur

Se decojesc 800 g cartofi roşii şi se taie bucăţi. Se fierb în apă cu sare 15-20 min., în funcţie de mărime.

Se scurg şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se servesc cu verdeaţă.

Cartofi fierţi în coajă

Se spală bine 800 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare 25-30 min. Se scurg, se lasă să se răcorească.

Apoi se servesc ca atare cu sare, unt sau brânză de vaci sau se folosesc pentru prepararea unor reţete mai elaborate.

Gnocchi

Se decojesc 1 kg cartofi albi fierţi în coajă şi se pasează cât sunt calzi. Se frământă cu 2 gălbenuşuri, 120 g griş, 80 g făină, sare, nucşoară.

Se dă aluatul la frigider cca 30 min. Apoi se modelează din el găluşte mici (gnocchi), care se fierb 5 min. în apă cu sare.

Găluşte de cartofi

Se fierb cca 25 min 1 kg cartofi albi. Se scurg, se decojesc, se pasează şi se frământă cu 60-90 g făină, sare, nucşoară şi 2 ouă.

Se modelează din această compoziţie găluşte care se fierb în apă cu sare timp de 20 min.

Wedges

Se decojesc 1 kg cartofi roşii şi se taie felii; se amestecă împreună cu 4 linguri ulei de măsline, sare şi 2 linguriţe boia.

Se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C, până ce prind culoare aurie.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete simple cu cartofi
  • retete usoare cu cartofi
  • retete cu cartofi simple
  • retete din cartofi simple

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.