Retete simple si delicioase cu cartofi
PrinteazaCartofi natur
Se decojesc 800 g cartofi roşii şi se taie bucăţi. Se fierb în apă cu sare 15-20 min., în funcţie de mărime.
Se scurg şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se servesc cu verdeaţă.
Cartofi fierţi în coajă
Se spală bine 800 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare 25-30 min. Se scurg, se lasă să se răcorească.
Apoi se servesc ca atare cu sare, unt sau brânză de vaci sau se folosesc pentru prepararea unor reţete mai elaborate.
Gnocchi
Se decojesc 1 kg cartofi albi fierţi în coajă şi se pasează cât sunt calzi. Se frământă cu 2 gălbenuşuri, 120 g griş, 80 g făină, sare, nucşoară.
Se dă aluatul la frigider cca 30 min. Apoi se modelează din el găluşte mici (gnocchi), care se fierb 5 min. în apă cu sare.
Găluşte de cartofi
Se fierb cca 25 min 1 kg cartofi albi. Se scurg, se decojesc, se pasează şi se frământă cu 60-90 g făină, sare, nucşoară şi 2 ouă.
Se modelează din această compoziţie găluşte care se fierb în apă cu sare timp de 20 min.
Wedges
Se decojesc 1 kg cartofi roşii şi se taie felii; se amestecă împreună cu 4 linguri ulei de măsline, sare şi 2 linguriţe boia.
Se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C, până ce prind culoare aurie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete simple cu cartofi
- retete usoare cu cartofi
- retete cu cartofi simple
- retete din cartofi simple