Retete simple: Crap la cuptor

Printeaza

Crap la cuptorO reteta simpla de crap la cuptor din: crap, ulei, unt, pesmet, vin, patrunjel si sare.

Ingrediente:

  • 1 crap cam de 1 kg
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 1 lin­gură pesmet
  • 1 lămâie
  • un pahar de vin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi bine crapul, îl speli, îl ştergi cu un şervet şi-l presari cu sare. Ungi o tavă cu unt, pui hârtie de copt, aşezi peştele uns cu unt, presari pesmetul şi dai tava la cuptor pen­tru 40 de minute. Din când în când stropeşti peştele cu sosul format.

Când este aproape gata îl scoţi, torni vinul amestecat cu puţină apă şi mai dai la cuptor pentru 10 minute. Din ulei, zeamă de lămâie, un praf de sare şi verdeaţa tocată faci un sos pe care-l torni peste peşte imediat după ce l-ai scos din cuptor.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.