Retete simple: Chiftelute de dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de dovlecei, branza feta, oua, usturoi, patrunjel verde, marar verde, paine, lapte, sare, piper alb, ulei.

Ingrediente:Chiftelute de dovlecei

  • 4 dovlecei potriviţi
  • 300 g brânză feta
  • 2 ouă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • 2 felii de pâine
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mică şi apoi stoarce-i bine de zeamă. Fărâmiţează brânza, toacă verdeaţa şi pisează usturoiul, înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le cât mai bine.

Amestecă toate ingredien­tele. Dacă compoziţia nu este foarte legată, adaugă puţină pâine înmuiată sau pesmet. Ia cu linguriţa din compoziţie, tăvăleşte prin făină, iar apoi, cu podul palmelor, dă-le formă de chifteluţe.

Prăjeşte-le în ulei bine încins până se auresc pe fiecare parte. Scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a ab­sorbi excesul de grăsime.

Serveşte-le cu sos de us­turoi preparat din şase căţei pisaţi, frecaţi cu ulei, sare şi puţină zeamă de lămâie. Când ai obţinut o pastă, toarnă iaurt sau smântână până ajunge la consistenta dorita.

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.