Retete simple: Cartofi umpluti

Printeaza

Cartofi umpluti din: cartofi, ceapa, patrunjel, morcov, boabe de porumb, ulei de masline, unt, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Cartofi_umpluti

  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 4 linguri ulei de masline
  • 80 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii si fierbeti-i în coajă 20 de minute. Scurgeţi-i de apă şi ,după ce s-au răcit puţin, tăiati-i în două pe orizontală. Cu o lingură, scoateţi o parte din miez, în aşa fel încât să rămână o margine de 0,5cm. Curăţaţi ceapa, pătrunjelul şi morcovul şi tăiaţi-le în cubulete.

Sfărâmaţi cu o furculiţă miezul cartofilor. Puneţi toate ingredientele într-o tigaie cu ulei, adăugaţi porumbul şi căliţi-le. Condimentaţi după gust. Cu acest amestec umpleţi cartofii şi aşezaţi-i apoi într-o tavă.

Puneţi câte un cubulet de unt pe fiecare cartof şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc putin. Puteţi să-i servit calzi, cu suc de roşii, iaurt sau lapte bătut. Dar si cu zeamă de varză acră.

Cartofi umpluti

Cartofi_umpluti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.