Retete simple: Cartofi umpluti
PrinteazaCartofi umpluti din: cartofi, ceapa, patrunjel, morcov, boabe de porumb, ulei de masline, unt, sare, piper si nucsoara.
- 8 cartofi
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 4 linguri boabe de porumb
- 4 linguri ulei de masline
- 80 g unt
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Spălaţi bine cartofii si fierbeti-i în coajă 20 de minute. Scurgeţi-i de apă şi ,după ce s-au răcit puţin, tăiati-i în două pe orizontală. Cu o lingură, scoateţi o parte din miez, în aşa fel încât să rămână o margine de 0,5cm. Curăţaţi ceapa, pătrunjelul şi morcovul şi tăiaţi-le în cubulete.
Sfărâmaţi cu o furculiţă miezul cartofilor. Puneţi toate ingredientele într-o tigaie cu ulei, adăugaţi porumbul şi căliţi-le. Condimentaţi după gust. Cu acest amestec umpleţi cartofii şi aşezaţi-i apoi într-o tavă.
Puneţi câte un cubulet de unt pe fiecare cartof şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc putin. Puteţi să-i servit calzi, cu suc de roşii, iaurt sau lapte bătut. Dar si cu zeamă de varză acră.
Cartofi umpluti
Pofta buna!