Retete siciliene: Caponata

Printeaza

Caponata din: vinete, rosii, ceapa, telina, usturoi, zahar pudra, stafide, masline, ulei, patrunjel, capere, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:Caponata

  • 4 vinete
  • 4 roşii
  • o ceapă
  • 3 fire ţelină
  • 3 căţei usturoi
  • 40 g zahăr pudră
  • 60 g stafide
  • 60 g măsline
  • 50 ml ulei
  • o legătură pătrunjel
  • 30 g capere
  • 100 ml oţet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curată firele de ţelină şi se pun 3 minute în apă clocotită. Se taie vinetele cuburi si se pun la călit cu un praf de sare.

Se scot pe hârtie absorbantă, se pune ceapa în acelaşi ulei, se presară sare, se adaugă ţelina tăiată, măslinele, caperele, roşiile, stafidele şi usturoiul în cămaşă. Se lasă 10 minute pe foc amestecând din când în când, se adaugă vinetele şi se mai lasă 5 minute.

Zahărul se desface în oţet şi se adaugă peste vinete. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce cu pătrunjel la masă.

 

Caponata

Caponata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.