Retete siciliene: Caponata
PrinteazaCaponata din: vinete, rosii, ceapa, telina, usturoi, zahar pudra, stafide, masline, ulei, patrunjel, capere, otet balsamic, sare, piper.
- 4 vinete
- 4 roşii
- o ceapă
- 3 fire ţelină
- 3 căţei usturoi
- 40 g zahăr pudră
- 60 g stafide
- 60 g măsline
- 50 ml ulei
- o legătură pătrunjel
- 30 g capere
- 100 ml oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curată firele de ţelină şi se pun 3 minute în apă clocotită. Se taie vinetele cuburi si se pun la călit cu un praf de sare.
Se scot pe hârtie absorbantă, se pune ceapa în acelaşi ulei, se presară sare, se adaugă ţelina tăiată, măslinele, caperele, roşiile, stafidele şi usturoiul în cămaşă. Se lasă 10 minute pe foc amestecând din când în când, se adaugă vinetele şi se mai lasă 5 minute.
Zahărul se desface în oţet şi se adaugă peste vinete. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce cu pătrunjel la masă.
Caponata
Pofta buna!