Retete si sfaturi utile despre muraturi

Printeaza

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.

muraturi

 

Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet

Castraveti_murati_cu_marar_proaspat_si_otet_05Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de coriandru.   Ingrediente: 2-3 castraveti lungi 2-3 linguri marar proaspat, tocat 1 ceasca de otet de vin alb 1 1/4 cani de apa 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida

Zacusca_de_fasole_cu_conopida_30A sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp de iarna. Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva indemanare si ingrediente…

Read more »

 

Reteta zilei: Mix de muraturi cu ardei iute

Mix_de_muraturi_cu_ardei_iute_05Mix de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida, masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. 1/2 kg morcovi, curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii, taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi, taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 ceasca de…

Read more »

 

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan

Gogosari_umpluti_cu-struguri_la_borcan_17Din nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.   Ingrediente: gogosari struguri verzi struguri rosii apa otet zahar sare piper boabe boabe de mustar miere foi de dafin…

Read more »

 

Reteta zilei: Salata de muraturi

Salata_de_muraturi_05Salata de muraturi din: varza, sfecla, morcovi, usuroi, sare.   Ingrediente: 2 verze 3 bucati sfecla 3 morcovi 4 catei de usturoi 3 linguri de sare   Mod de preparare: Se toaca varza. Curatati morcovii si sfecla. Apoi tocati. Feliati usturoiul. Combinati toate ingredientele. Tineti apasata salata cateva zile si amestecati zilnic. Puneti apoi in…

Read more »

Reteta zilei: Gem de piersici

Gem_de_piersici_16Din fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna.   Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o lamaie 2 plicuri zahar vanilat 100ml…

Read more »

Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

Ghiveci_de_legume_cu_orez_la_borcan_pentru_iarna_24Sumtem in plin sezon al conservelor pentru iarna, fapt pentru care va invitam sa incercati o reteta de ghiveci sanatoasa, fara conservanti, cu multe legume si orez.   Ingrediente: 2 kg ardei gras 2 kg ardei kapia 2 kg gogosari 1kg morcovi 1kg ceapa 4kg rosii 400g orez 500ml ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Mix de morcovi, ridichii si ceapa rosie murate

Mix_de_morcovi_ridchii_si_ceapa_rosie_murate_06Mix de morcovi, ridchii si ceapa rosie murate din: morcovi, ridichi, ceapa rosie, marar, usturoi, otet de mere, apa, boabe de piper, zahar, sare.   Ingrediente: 2 kg morcovi 1-2 legaturi ridichi, feliate 1 ceapa rosie, feliata marar proaspat 6 catei de usturoi, cojit 3 cesti de otet de mere 3 cani de apa 2…

Read more »

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Bune sfaturile astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.