Retete savuroase: Placinta cu ciuperci

Printeaza

Placinta cu ciuperci din: margarina, faina, sare, ulei de floarea soarelui, iaurt, sare, ciuperci, piper, ceapa verde, marar, pesmet si oua.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • un pachet margarina
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • un iaurt

pentru umplutura:

  • sare
  • 500 g ciuperci
  • piper
  • 2 legaturi ceapa verde
  • o legatura marar
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se amestecă cu untul, sarea şi iaurtul. Aluatul se frământă câteva minute şi se bagă la rece.

Separat, se curăţă ceapa şi ciupercile, se spală şi se toacă mărunt, apoi se călesc.

Se adaugă pesmetul şi verdeaţa tocată mărunt. Se lasă să se răcească şi se amestecă apoi cu ouăle, cu sare şi piper.

Aluatul se împarte în două. Prima foaie se aşază în tavă şi pe marginile acesteia se toarnă compoziţia de ciuperci şi se acoperă cu cea de-a doua foaie, apoi se dă la cuptor.

Placinta cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.