Retete savuroase: Peste cu sos de măsline

Printeaza

Peste cu sos de măsline din: pastravi, zeama de lamaie, patrunjel, faina, unt, pesmet, ceapa, ulei de masline, bulion, foaie de dafin, rosii, otet, sunca, masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi sau crapi mici
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 ½ legătură pătrunjel
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 400 g roșii conservate
  • 2 lingurițe oțet
  • 150 g șuncă
  • 100 g măsline rondele
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureți peștii de intestine și branhii. Îi speli bine atât în interior, cât și la exterior, îi usuci cu un șervet curat, îi stropești cu zeamă de lămâie, apoi îi presari cu sare și piper. Speli pătrunjelul și îl lași să se scurgă. Umpli burta peștilor cu 1 legătură de pătrunjel tocat.

Treci peștii prin făină și îi prăjești în unt topit. Îi scoți într-un vas termorezistent, îi presari cu pesmet pe ambele fețe și îi dai la cuptor pentru 25 de minute.

Între timp, cureți ceapa, o toci și o călești în ulei. Stingi cu bulionul dizolvat în 100 ml apă, adaugi roșiile și frunza de dafin și le lași să fiarbă împreună, la foc mic.

După 15 minute, stingi focul, îndepărtezi frunza de dafin și pasezi sosul. Îl amesteci cu oțetul, șunca tăiată cubulețe, măslinele, verdeața rămasă proaspăt tocată, sare și piper după gust.
Servești peștele împreună cu sosul, ambele calde.

Peste cu sos de măsline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. reusita reteta, pestii arata minunat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.