Retete savuroase pentru gratar

Printeaza

 

Retete pentru gratar:

 

Gratar_2

Sandvis cu piept de pui

Sandvis_cu_piept_de_puiSandvis cu piept de pui din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de masline, ciabatta, usturoi, maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de masline, pentru stropit 1 paine ciabatta 1 catel de usturoi, zdrobit 4 linguri de maioneza…

Read more »

Muşchi de viţel cu sos de piper

Muschi_de_vitel_cu_sos_de_piperMuşchi de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 400 g muschiulet de vitel 150 g smantana 3 linguri boabe de piper rosu si verde 40 ml coniac de buna calitate 1 lingura…

Read more »

Frigarui de pui cu salata

Frigarui_de_pui_cu_salataFrigarui de pui cu salata din: piept de pui, iaurt, garam masala, coriandru, coaja de lime, lipii, rosii cherry, ceapa rosie, castravete. Ingrediente: 4 piepti dezosati de pui, fara piele, fiecare taiat in 6 bucati 150 ml de iaurt gras 2 linguri de garam masala 1 mana de coriandru proaspat, tocat, pluc cateva frunze pentru…

Read more »

Grătar de porc cu legume coapte

Gratar_de_porc_cu_legume_coapteGrătar de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie, ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cimbru 2 cepe rosii medii 1 arde gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 4 ciuperci maricele 4 rosii cherry 4 linguri ulei de…

Read more »

Burgeri cu carne de pui si salata

Burgeri_cu_carne_de_pui_si_salataBurgeri cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g de sfecla fiarta, taiata cubulete…

Read more »

Biscuiti din albus

Biscuiti_din_albusBiscuiti din albus din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 ou 1 lingura zahar 20 g faina 2 picaturi esenta de vanilie sau 1 varf de cutit de zahar vanilinat   Mod de preparare: Baţi albuşul spumă tare, până se ţine de tel. Pui zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte…

Read more »

Somon pe pat de spanac

Somon_pe_pat_de_spanacSomon pe pat de spanac din: file de somon, spanac, lapte, unt, sare, piper, smantana, menta, ierburi de provence, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 bucati file de somon 400 g spanac congelat 300 ml lapte 50 g unt sare piper pentru sos: 300 ml smantana menta uscata ierburi de Provence un praf de usturoi sare…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie

Desert_cu_prune_si_nectarine_coapte_cu_topping_de_inghetata_de_lamaie_09Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie din: prune, nectarine, zahar vanilat, esenta de rom, menta, inghetata de lamaie.   Ingrediente: 3 prune 3 nectarine 2 1/2 linguri de zahar vanilat 1 1/2 linguri esenta de rom 1 lingurita menta tocata inghetata de lamaie     Mod de preparare: Taiati…

Read more »

Tartine cu avocado, ansoa si busuioc

Tartine_cu_avocado_ansoa_si_busuiocTartine cu avocado, ansoa si busuioc din: avocado, rosii, usturoi, ansoa marinat, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 fructe avocado 2 rosii 4 catei de usturoi 1 bagheta 200 g ansoa marinat ulei de masline busuioc proaspat   Mod de preparare: Decojim fructul de avocado, îl tăiem pe jumătate şi scoatem sâmburele. Zdrobim fructul cu…

Read more »

Ecler cu afine si caise uscate

Ecler_cu_afine_si_caise_uscate.pngO reteta delicioasa de ecler: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar, ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare, esenta de rom. Ingrediente: 250 ml apă 60 g unt 250 g făină 4 ouă 600 ml frişcă 125 g zahăr tos 100 g ciocolată albă 20G g afine 100 g caise uscate un…

Read more »

Cotlet de porc cu piersici fripte

Cotlet_de_porc_cu_piersici_fripteCotlet de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri otet balsamic 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura cimbru proaspat tocat 4 piersici mari sare piper zahar brun   Mod de preparare: Bateţi puţin cotletele, cât…

Read more »

Ficat cu bacon

Ficat_cu_baconFicat cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei, coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita sau porc 8-10 felii de bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei un strop de coniac pentru flambat (intensifica aroma) un cub unt   Mod de preparare: Fie că este preparat pe grătar,…

Read more »

Salata verde cu piept de pui

Salata_verde_cu_piept_de_pui Salata verde cu piept de pui din: amestec de salata, piept de pui, ardei gras, rosie, castarveciori, fasole verde, mustar cu hrean, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g amestec de frunze de salata (ruccola, salata creata, etc) 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras carnos 1 rosie…

Read more »

Vinete umplute cu carne tocata de vita

Vinete_umplute_cu_carne_tocata_de_vitaVinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, ulei, sare, piper, telemea de oaie, mustar, pasta de tomate, usturoi, ardei capia, patrunjel. Ingrediente: 6 vinete tinere lunguiete si subtiri 350 g carne tocata de vita 1 ceapa 1 lingura ulei sare piper 50 g telemea de oaie rasa 1…

Read more »

Păstrăv picant la grătar

Pastrav_picant_la_gratarPăstrăv picant la grătar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata pentru garnisire sare…

Read more »

Piept de porc la grătar cu linte, broccoli si fasole rosie

Piept_de_porc_la_gratar.pngO reteta delicioasa de piept de porc cu: broccoli, fasole boabe, linte, nuca, ceapa, mustar, otet, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, cimbru, crutoane. Ingrediente: 4 bucăţi piept de porc 500 g broccoli 100 g fasole roşie boabe 100 g linte 100 g miez de nucă o ceapă două linguri cu muştar o lingură cu…

Read more »

Frigărui de cod

Frigarui_de_codFrigărui de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 3 fileuri de cod 2 linguri sos de soia 2 linguri zeama de lamaie 1 fir de praz 1 lingurita cu piper in 4 culori 1 ceapa rosie 1 bucata de ardei…

Read more »

Sandvis cu piept de pui si branza de vaci

Sandvis_cu_piept_de_pui_si_branza_de_vaciSandvis cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui, branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata, frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri smantana…

Read more »

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

Vrabioara_de_vitel_cu_sos_de_ciuperciVrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200 g…

Read more »

Pui cu ananas şi sos

Pui_cu_ananas_si_sos.pngO reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru, usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 3 piepturi de pui o conservă de ananas o linguriţă cu boia iute o linguriţă cu rozmarin uscat o linguriţă cu cimbru uscat 8 căţei de usturoi 200 ml smântână 100 ml lapte…

Read more »

Frigarui de porc marinate

Gratar_10Frigarui de porc marinate din: carne de porc, seminte de coriandru, chimen, seminte de fenicul, boia dulce cu aroma de fum, usturoi, sare, sofran, oregano, foaie de dafin, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne de porc (preferabil muschi file) sau miel marinata: 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate mare 1/2…

Read more »

Muşchi file cu plante aromate

Gratar_3Muşchi file cu plante aromate din: muschi file, oregano, frunze de salvie, suc de portocale, miere, piper, ulei, sare, usturoi, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi file nefeliat 1/4 cana oregano proaspat 1/4 cana frunze de salvie 1/4 cana suc de portocale 1/4 cana miere lichida 1 lingura piper macinat mare 2 linguri ulei…

Read more »

Cotlet de miel cu Pinot noir

Cotlet_de_miel_cu_Pinot_noir_1Cotlet de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare) 2 linguri miere lichida marinata cu pinot noir: 2 cani pinot noir 1/4 cana ulei de masline 3 linguri rozmarin…

Read more »

Aripioare cu miere şi muştar

Aripioare_cu_miere_si_mustarAripioare cu miere şi muştar din: mustar de dijon, miere, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 ceasca mustar de Dijon 1/2 ceasca miere 1/2 lingura cimbru uscat sare piper ulei pentru uns tava   Mod de preparare: Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc…

Read more »

Piept de pui in stil fusion

Gratar_8Piept de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika, sare, smantana. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele 1/2 cana ulei de masline 2 lingurite usturoi tocat marunt 2 linguri tequilla 2 linguri suc de lime 1…

Read more »

Mititei romanesti

Mititei_romanestiMititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la…

Read more »

Pui fript cu mirodenii

GratarPui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar (facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat 1/4 ceasca ulei de masline 1 lingura sare 1 lingura…

Read more »

 

Frigărui de pui în stil oriental

Frigarui_de_pui_în_stil_orientalFrigărui de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie…

Read more »

Porumb la gratar

Porumb_la_gratarPorumb la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb semicopt 3 linguri unt sare   Mod de preparare: Pe grătar se pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează. Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…

Read more »

Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar

Friptura_umpluta_la_gratar_04Friptura umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de masline, usturoi, friptura de porc.   Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1 ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de usturoi 4 fripturi porc   Mod de…

Read more »

Ciocănele picante cu sos de brânză albastră

Ciocanele_picante_cu_sos_de_branza_albastraCiocănele picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu, maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1 lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…

Read more »

Saramură de pui cu fasole verde

Saramura_de_pui_cu_fasole_verdeSaramură de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g fasole verde o lingurita…

Read more »

Ceafa marinata la gratar

Ceafa_marinata_la_gratarCeafa marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita boia cimbru sare piper   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de carne şi se lasă la…

Read more »

Reteta de post: Legume sotate

Legume_sotateRetete de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 linguri margarina sare piper verdeata   Mod de preparare: Se spală vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar, apoi se taie cuburi care se…

Read more »

Sparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille

Sparanghel_cu_creveti_la_gratar_cu_sos_rouilleSparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille din: tulpini de sparanghel, ulei de masline, creveti, coaja de lime, zeama de lime, frunze de busuioc, frunze de salata, ou, otet de vin alb, mustar de dijon, ulei, usturoi, pudra de cayenne si sofran. Ingrediente: 40 tulpini de sparanghel 4 linguri ulei de masline, plus extra…

Read more »

Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi

Jumatati_de_pui_cu_rozmarin_si_usturoiJumatati de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot sauce 2 catei de usturoi tocati marunt   Mod de preparare: Tăiaţi gâtul, târtiţa şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri picanti cu carne de porc

Burgeri_picanti_cu_carne_de_porc_5Burgeri picanti cu carne de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper, scortisoara, chifle, frunze de spanac, branza cheddar, ceapa, muraturi, rosii.   Ingrediente burgeri: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana…

Read more »

Aripioare de pui cu bacon şi brânză

Aripioare_de_pui_cu_bacon_si_brânzaAripioare de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de…

Read more »

Piept de pui cu lămâie şi oregano

GratarPiept de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurite oregano 3/4 lingurita sare proaspat rasnita 1/2 lingurita…

Read more »

 

Reteta zilei: Cartofi dulci copti

Cartofi_dulci_copti_3Cartofi dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.   Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita piper negru macinat 1/4 lingurița de sare 1 lingură de…

Read more »

Bruschete cu frunze de papadie si bacon

Bruschete_cu_frunze_de_papadie_si_baconBruschete cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa, bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…

Read more »

Retete gustoase: Pui tandoori

Pui_tandoori_08Pui tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1 lingurita…

Read more »

Scaricica de porc la gratar cu rozmarin

Scaricica_de_porc_la_gratar_cu_rozmarinScaricica de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare, piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente: scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin 1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar   Mod de preparare: Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde…

Read more »

Copane de pui fripte si glazurate

Copane_de_pui_fripte_si_glazurateCopane de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara…

Read more »

Ciocănele de pui cu muştar şi caise

Ciocanele_de_pui_cu_mustar_si_caiseCiocănele de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire. Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie 1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1 lingurita sos Worcestershire   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de pui fript cu marar si tarhon

Salată de pui fript cu marar si tarhonSalată de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii, cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fara oase si piele 1/2…

Read more »

Aripioare Buffalo

Buffalo WingsAripioare Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana, maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina. Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2 linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…

Read more »

Pui fript

Gratar_2Pui fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola, ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2 lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…

Read more »

Fajitas cu pui fript

Fajitas_cu_pui_fript_4Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…

Read more »

Salata cu piept de pui si taitei

Salata_cu_piept_de_pui_si_taiteiSalata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii.…

Read more »

Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute, taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…

Read more »

Pui fript în folie cu legume

Pui_fript_în_folie_cu_legumePui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…

Read more »

Piept şi ciocănele cu sos jamaican

GratarPiept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…

Read more »

Aripi in sos picant

Aripi_in_sos_picantAripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30 g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…

Read more »

Satay de pui

Satay_de_puiSatay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…

Read more »

Frigarui de pui cu sos

Frigarui_de_pui_cu_sosFrigarui de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6 linguri ulei de masline…

Read more »

Tartine cu rosii confiate si parmezan

Tartine_cu_rosii_confiate_si_parmezanTartine cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan, frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete de…

Read more »

Somon marinat la gratar

Somon_marinat_la_gratarSomon marinat la gratar  din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere, salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în categoria peşte gras. Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3. Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi…

Read more »

Salata de calamar cu legume

Salata_de_calamar_cu_legumeSalata de calamar cu legume din: morcov, rosii, tulpini de telina, ardei gras, lamaie, inele de calamar, unt, frunze de salata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 2 rosii 2 tulpini de telina 1 ardei gras 1 lamaie 200 g inele de calamar 50 g unt frunze de salata ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar

Pulpa_de_miel_la_gratarPulpa de miel la gratar din: ceapa, usturoi, frunze de rozmarin, coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si pulpe de miel.   Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatati 2 linguri de frunze de rozmarin proaspat Coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2 linguri ulei…

Read more »

Pasca umpluta cu kaizer

Pasca_umpluta_cu_kaizerPasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250 g kaizer afumat 300 g frunze de fetica   Mod de preparare: Se incalzeste jumatate din…

Read more »

 

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta

Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_mentaCotlete de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.   Ingrediente 8 cotlete de miel 1 lingurita ulei de masline 2…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin

Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_usturoi_confiat_si_sirop_de_vinCotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din: usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare, piper, vin, zahar.   Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3/4 ceasca ulei de masline 1 kg de cotlete de miel…

Read more »

Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar

Frigarui_cu_ciuperci_si_ceapa_la_gratarFrigarui cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina, sare, piper si sare de lamaie. Ingrediente: 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci) 2 cepe 100 g şuncă 100 g slănină sare piper negru măcinat sare de lămîie   Mod de preparare: Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă…

Read more »

Grătar din carne de miel cu sos de legume

MielGrătar din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta, usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: pentru marinata: 5 catei de usturoi 1 fir cimbru 1 fir rozmarin sucul de la…

Read more »

File de porc la gratar

File_de_porc_la_gratarFile de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper. Ingrediente: 2-4 buc. de muşchi de porc 2-3 linguri de ulei vegetal 4 linguri de vin de masă 4-5 căţei de usturoi 100 g de slănină afumată sare piper negru măcinat   Mod de preparare: În carnea…

Read more »

 

Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti

Cotlete_de_miel_cu_condimente_chinezesti_2Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel si orez fiert.   Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia…

Read more »

Carne de vita la gratar

Carne_de_vita_la_gratarCarne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin, verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3 linguri de ulei vegetal 2 linguri de vin sec ½ mănunchi de verdeaţă 1/3 praz sare piper negru măcinat   Mod de preparare: La prepararea acestui fel…

Read more »

 

Ficat de porc la gratar

Ficat_de_porc_la_gratarFicat de porc la gratar din: ficat de porc, sare si piper. Ingrediente: 600 g de ficat de porc sau de vită sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu…

Read more »

Cotlet de miel la gratar cu salata

Cotlet_de_miel_la_gratar_cu_salataCotlet de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie 100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie, taiata marunt O jumatate…

Read more »

Frigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar

Frigarui_din_ficat_de_pasare_cu_sunca_si_ceapa_la_gratarFrigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar din: ficat, sunca, ceapa, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 400 g de ficat 100 g de şuncă sau muşchi afumat 1-2 cepe ½ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie…

Read more »

 

Cotlete de miel cu sos si fasole verde

Cotlete_de_miel_cu_sos_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, sos de soia, unt, orez, zahar brun, lamaie si sos chili. Ingrediente: 600g cotlete de miel 500g fasole verde 50ml sos oyster 50ml sos soia 50g unt 20ml ulei de orez 1 lingura zahar brun 2-3 feliute lamaie sos…

Read more »

Piept de porc la gratar

Piept_de_porc_la_gratarPiept de porc la gratar din: piept de porc, ulei vegetal, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de porc fără oase 1 lingură de ulei vegetal ¼ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2bucăşi la porţie),…

Read more »

Costita de porc marinata la gratar

Costita_de_porc_marinata_la_gratarCostita de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.