Retete savuroase: Dovleac copt

Printeaza

Miezul de dovleac merge de minune copt. Miezul poate fi facut piure amestecat cu nucsoara si unt, si servit ca garnitura la friptura. Sau poate fi procesat in robot si apoi amestecat cu supa concentrata vegetaa. Iese o supa crema minunata.

Dovleac copt

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in jumatate 2 dovlecei alungiti (circa 1 kg). Scobeste cu o lingura miezul si scoate semintele, apoi cresteaza-i cu un cutit. unge deasupra cu 1/2 lingura sos pesto gata preparat, sare si piper.

Acopera-i cu folie pergament si coace-i la cuptor cam o ora, pana se inmoaie. Pune intr-o tigaie 1 ceapa, curatata si tocata, si 1 lingura ulei de masline. Caleste 25 de minute. Adauga 250 g rosii tocate si 4 felii de bacon maruntite. Prajeste 20 de minute, adauga 100 g frunze de spanac, 2 linguri sos pesto, 100 g branza feta, maruntita si 50 g rosii uscate la soare, scurse din conserva si tocate, sare si piper.

Scoate dovleacul din cuptor. Scobeste cu lingura putin miez, amesteca-l cu legumele si umplute dovleacul. Presara 20 g branza feta si 2 linguri seminte de floarea soarelui si mai coace 10 minute.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.